Munca unui brutar consta in producerea diferitelor produse de panificatie.

Cursul se adreseaza celor care doresc sa se formeze profesional, dar si amatorilor si pasionatilor doritori de a invata cum se realizeaza produsele de panificatie.

Ocupatia se aplica lucratorilor care isi desfasoara activitatea in unitatile de panificatie, specializate in fabricarea diferitelor tipuri de produse de panificatie.

Meseria de brutar presupune o sfera larga de competente, avind in vedere gama variata a produselor de panificatie, precum si a tehnologiilor specifice fiecarui sortiment in parte.

Unitatile de competenta fundamentale (comunicarea la locul de munca si lucrul in echipa) sunt indispensabile in vederea desfasurarii activitatii in conditii optime. Alaturi de acestea, competentele generale vin sa completeze profilul ocupatiei de brutar, care trebuie sa lucreze cu respectarea normelor de securitate si sanatate in munca, a normelor de protecţte a mediului si, nu in ultimul rand, a normelor de igiena si siguranta a alimentelor.

Tematica cursului:

Lectii teoretice si ore de practica in laboratorul scolii;

Pregatirea materiilor prime: faina, sare, apa;

Prepararea aluatului prin cele doua metode: directa si indirecta;

Dozarea materiilor prime si auxiliare;

Framantarea aluatului;

Fermentatia aluatului;

Divizarea si modelarea manuala a aluatului;

Controlarea dospirii;

Coacerea aluatului;

Sortarea si ambalarea produselor de panificatie;

Depozitarea produselor de panificatie;

Este un curs de calificare nivel 2, cu o durata de 10 saptamani, autorizat ANC

Scurta descriere

BRUTĂRIE TRADIȚIONALĂ - turte, colaci, împletituri, craciunei, colindeti și multe alte surprize !!! Cursul are in vedere perpetuarea patrimoniului gastronomic romanesc prin transmiterea unor tehnici artizanale din stramosi, păstrăm tradițiile noastre .

Vezi detalii

Scurta descriere

Se apropie Sărbătorile de iarnă!!!! Pentru ca dorim sa păstrăm tradițiile noastre și pentru ca voi ați solicitat, iată și cursul intensiv de BRUTĂRIE TRADIȚIONALĂ - turte, colaci, împletituri, craciunei, colindeti și multe alte surprize !!! Curs aplicativ , interactiv.

Vezi detalii

Scurta descriere

Cursul se adreseaza celor care doresc sa se formeze profesional, dar si amatorilor si pasionatilor doritori de a invata cum se realizeaza produsele de panificatie. Curs aplicativ cu ore de practica in scoala. Participn vor avea ocazia pe parcursul cursului sa realizeze produse din tematica cursulu

Vezi detalii
Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri