Munca unui brutar constă in producerea diferitelor produse de panificație.

 Cursul se adreseaza celor care doresc sa se formeze profesional, dar si amatorilor si pasionatilor doritori de a invata cum se realizeaza produsele de panificatie.

Ocupaţia se aplică lucrătorilor care işi desfăşoară activitatea in unităţile de panificaţie, specializate in fabricarea diferitelor tipuri de produse de panificaţie.

Meseria de brutar presupune o sferă largă de competenţe, avind in vedere gama variată a produselor de panificaţie, precum şi a tehnologiilor specifice fiecărui sortiment in parte.

Unităţile de competenţă fundamentale (comunicarea la locul de muncă şi lucrul in echipă) sunt indispensabile in vederea desfăşurării activităţii in condiţii optime. Alături de acestea, competenţele generale vin să completeze profilul ocupaţiei de brutar, care trebuie să lucreze cu respectarea normelor de securitate şi sănătate in muncă, a normelor de protecţie a mediului şi, nu in ultimul rind, a normelor de igienă şi siguranţă a alimentelor.

Tematica cursului:

Lectii teoretice si ore de practica in laboratorul scolii

Invatam sa pregatim materiile prime: faina, sare, apa

Prepararea aluatului prin cele doua metode: directa si indirecta

Dozarea materiilor prime si auxiliare

Framantarea aluatului

Fermentatia aluatului

Divizarea si modelarea manuala  a  aluatului

Controlarea dospirii

Coacerea aluatului

Sortarea si ambalarea produselor de panificatie

Depozitarea produselor de panificatie

Este un curs de calificare nivel 2, cu o durata de 10 saptamni, autorizat ANC

Scurta descriere

Se apropie Sărbătorile de iarnă!!!! Pentru ca dorim sa păstrăm tradițiile noastre și pentru ca voi ați solicitat, iată și cursul intensiv de BRUTĂRIE TRADIȚIONALĂ - turte, colaci, împletituri, craciunei, colindeti și multe alte surprize !!! Curs aplicativ , interactiv.

Vezi detalii

Scurta descriere

Cursul se adreseaza celor care doresc sa se formeze profesional, dar si amatorilor si pasionatilor doritori de a invata cum se realizeaza produsele de panificatie. Curs aplicativ cu ore de practica in scoala. Participn vor avea ocazia pe parcursul cursului sa realizeze produse din tematica cursulu

Vezi detalii
Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri