Munca unui brutar consta in producerea diferitelor produse de panificatie.

Cursul se adreseaza celor care doresc sa se formeze profesional, dar si amatorilor si pasionatilor doritori de a invata cum se realizeaza produsele de panificatie.

Ocupatia se aplica lucratorilor care isi desfasoara activitatea in unitatile de panificatie, specializate in fabricarea diferitelor tipuri de produse de panificatie.

Meseria de brutar presupune o sfera larga de competente, avind in vedere gama variata a produselor de panificatie, precum si a tehnologiilor specifice fiecarui sortiment in parte.

Unitatile de competenta fundamentale (comunicarea la locul de munca si lucrul in echipa) sunt indispensabile in vederea desfasurarii activitatii in conditii optime. Alaturi de acestea, competentele generale vin sa completeze profilul ocupatiei de brutar, care trebuie sa lucreze cu respectarea normelor de securitate si sanatate in munca, a normelor de protecţte a mediului si, nu in ultimul rand, a normelor de igiena si siguranta a alimentelor.

Tematica cursului:

Lectii teoretice si ore de practica in laboratorul scolii;

Pregatirea materiilor prime: faina, sare, apa;

Prepararea aluatului prin cele doua metode: directa si indirecta;

Dozarea materiilor prime si auxiliare;

Framantarea aluatului;

Fermentatia aluatului;

Divizarea si modelarea manuala a aluatului;

Controlarea dospirii;

Coacerea aluatului;

Sortarea si ambalarea produselor de panificatie;

Depozitarea produselor de panificatie;

Este un curs de calificare nivel 2, cu o durata de 10 saptamani, autorizat ANC

Lucram la noile pachete de cursuri, pe care le vom posta in curand. Pentru a nu pierde lansarea noilor cursuri, te poti abona la newsletter
Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri