Cursul de specializare BUCATAR SEF are acum un nou format, modern adaptat cerintelor actuale.

Acest curs se adreseaza profesionistilor care inteleg ca BUCATARUL SEF coordoneaza bucataria sa si trebuie sa-si insuseasca proceduri de management, si HACCP precum si de food cost si ingineria meniului.

 

 

Curs pentru profesionistii care doresc sa se perfectioneze.

Tematica cursului:

 

  1.  Istoria Gastronomiei
  2. Managementul resurselor umane, Leadership
  3. Coordonarea activitatii de productie si a calitatii
  • aplicarea corecta a procedurilor HACCP           

       4. Strategii pentru dezvoltarea meniului

           - Ingineria meniului

            - Achizitii

           - Stoc control

           - Food cost

      5. NUTRITIE

   6. Sous Vid- workshop tehnici complexe cu chef Jakob Hausmann

      7. Tendinte in Gastronomia moderna si Art plating cu chef Nico Lontras

      8. Guest chefs demonstration 

- Aplicatii practice in cadrul scolii care este echipata cu posturi de lucru individuale unde fiecare Chef instructor din cadrul cursului va sustine cate o zi de lucru cu participantii la program.

DURATA CURSULUI : 6 saptamani

Cursantii studiaza despre eficienta in bucatarie, food cost si ingineria meniului, despre utilizarea ingredientelor de sezon si alcatuirea meniurilor si participa la diverse demonstratii impreuna cu bucatari sefi instructori din cadrul cursului. Cursul se bazeaza pe aplicatii practice si lectii interactive

Cursantii sunt incurajati sa iasa din zona de confort si sa-si duca creativitatea la limita maxima in care pot crea un produs exceptional si inovativ

 Instructori/formatori

  • Chef Cezar Munteanu
  • Chef Victor Melian
  • Chef Nico Lontras
  • Chef Johnny Susala
  • Cosmin Dragomir- GastroArt- istoria gastronomiei

Conditii de acces:

- Calificare bucatar

- experienta in domeniu

Detalii importante:

  1. Lectiile de curs pot avea o durata ce variaza intre 2 h si 8 h. La fiecare 2 h de curs, cursantii au o pauza de 15 minute.
  2. Orele de curs au loc in zilele de luni, marti si miercuri ale fiecarei saptamani.

Finalizarea programului de specializare.

Organizarea si desfasurarea examenului final.

Programul de specializare BUCATAR SEF este acreditat de ANC (Autoritatea Nationala de Calificari), iar la absolvirea acestuia se obtine un certificat de absolvire emis de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale.

  1. Programul de specializare in meseria de BUCATAR SEF se finalizeaza cu examene de certificare a competentelor.

Sustinerea examenul de certificare a competentelor se face prin proba scrisa si proba practica Participarea la examenul de certificare este conditonata de fisa de prezenta la orele practice si teoretice.

  1. PROBA SCRISA
  • La examinarea scrisa, cursantii vor primi un test tip grila, din materia de curs.

2. PROBA PRACTICA

  1. Proba practica se sustine in sala de curs practic, urmand  PROCEDURA:
  • Proba practica se sustine in baza unui COST IMPUS, si in baza unui TIMP DE PREPARARE IMPUS.
  • CURSANTII VOR PREGATI 2 PREPARATE: STARTER + MAIN COURSE, TINAND CONT DE COSTUL SI TIMPUL DE PREPARARE IMPUSE.
  • FIECARE PREPARAT, VA AVEA 1 INGREDIENT IMPUS (INGREDIENT VEDETA)
  • CURSANTII TREBUIE SA PREZINTE UN MENU CARD AL PREPARATELOR, ADICA:
  • FISA TEHNICA
  • FISA MISE EN PLACE
  • USTENSILELE FOLOSITE
  • METODA DE GATIRE
  • FOOD COSTUL PREPARATELOR
  1. Ingredientul impus va fi adus la cunostinta cursantilor cu 10 zile inainte de examenul final.
  2. Cursantii trebuie ca inainte cu maximum 7 zile de examenul final sa predea coordonatorului de curs, necesarul de marfa, incadrandu-se in costul impus. Acest lucru este obligatoriu, pentru a avea la timp materia prima in vederea sustinerii examenului

Examinarea practica se face de catre toti chef instructorii din cadrul programului de specializare, intr-un sistem de notare pe 5 criterii: igiena, tehnica aplicata, gust, aspect, atitudine, team work

Dispozitii tranzitorii si finale

Sunt interzise fotografiile si filmarile in timpul orelor de curs si postarea acestora in retelele de socializare de catre cursanti, fara acordul scolii.

 

Scurta descriere

Când lucrezi în industria alimentară sau în industria ospitalităţii, îţi trebuie în primul rând conştiinţă. Să fii tu cel care se bucură de ceea ce iese din mâinile tale, indiferent că pui într-un borcan sau pe o farfurie. Ar trebui să fim fair-plav si să nu îi minţim pe clienţi.

Vezi detalii
Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri