Programa scolara este de 720 ore de curs pe un parcurs de 5 luni  , este conceputa pentru a te învăța practica și arta reală de gătit prin teorie, tehnică, viteză și lucrul în echipă. Acestea vor fi esențiale pentru succesul în cariera ta culinară. La Horeca School orele de gastronomie sunt predate de catre bucatri sefi profesionisti cu  teorie si practica in laboratorul din scoala

Cursul este format din 2 module astfel:

MODUL INIȚIERE - Noțiuni fundamentale

 

Gastronomia/ Bucataria se bazează pe stăpânirea preparatelor și tehnicilor aparent simple, dar care determină calitatea produsului final.

Pe durata acestui curs se vor studia:

  • HACCP- Normele de igiena si siguranta alimentatiei
  • Knife skills
  • Pregatirea adecvata a fondurilor, stocurilor si a sosurilor
  • Pregatirea adecvata a supelor, cremelor si ciorbelor
  • Forcemeats si aluaturi
  • Echilibrul in bucatarie si subtilitatile gustului
  • Condimente si mirodenii
  • Limba engleza- notiuni gastronomie
  • Dezvoltare personala si comunicare

In cadrul acestui modul invatam sa lucram practic in laborator temele din cadrul cursului.

MODUL CALIFICARE

La acest modul  se aplică tehnicile dobândite în nivelul de bază și incep introducerea influențelor si  aromelor bucătăriei internationale. Se descopera si se invata tehnici avansate de transare, taiere, filetare, tocare, operatiuni de sotare, prajire, posare etc, de preparare a sosurilor, aprecierea aromei.

Lecțiile vor acoperi formarea si in segmentul importantei combinatiilor de culori, gust si textura precum si  în prezentarea produsului finit

Tematica  generala a cursului

  1. Curs Igiena (teorie):
  • igiena personala
  • sanatatea personala
  • primul ajutor
  • munca intr-un mediu lipsit de incidente
  1. Siguranta alimentara (teorie):
  • intoxicatia alimentara si simptome
  • contaminarea alimentelor
  • Bacterii: salmonella, ecoli, listeria, norovirus, bacillus cereus
  • Contaminarea incrucisata
  • Controlul contaminarii incrucisate
  • Controlul si siguranta alimentara
  • HACCP
  • Depozitarea alimentelor, FIFO, etichetarea
  • Decongelarea
  1. Ustensile si echipamente de bucatarie (teorie):
  • prezentarea ustensilelor si folosirea acestora
  • prezentarea utilajelor specifice
  1. Metode de gatire (teorie & practica):
  • fierberea
  • practica: posarea - oua
  • gatitul cu aburi
  • gatitul la cuptor/tigaie/grill
  • sous vide
  • microunde
  1. Legume (teorie & practica)
  • prezentare de taieturi legume
  1. Stock-uri, supe, sosuri (teorie & practica):
  • prezentarea sosurilor de baza (practica: Bechamel, Espaniol, hollandaise, sos tomat, veloute)
  • prezentarea derivatelor din sosurile de baza
  • practica: roux
  • jus
  • gravy
  1. Preparate reci (teorie & practica):
  • Dressing-uri (practica – French dressing)
  • Maioneza (practica)
  • Andalusian (practica)
  • Remoulade (practica)
  • Chutney (practica: chutney de rosii, chutney de mere)
  • salate (practica: waldorf, Caesar, nicoise
  1. Pateuri & terine:
  • practica: pate ficat
  • practica: terina ficat si bacon
  • practica: terina de pui cu legume
  1. Preparate din oua:
  • practica: oua fierte vs oua in crusta vs oua invelite in carne
  • practica: oua prajite vs cocote vs sur le plat
  • practica: omlette (French  vs Spanish)
  1.  Paste si preparate din paste:
  • exemple de paste
  • practica: paste de casa – preparate (canelloni, ravioli)
  • practica: preparate cu paste: Arabiata, Primavera, Carbonara
  1.  Preparate cu Orez:
  • basmati vs arborio
  • practica: risotto, pilaf
  1. Peste & crustacee:
  • Practica: filetarea
  • metode de gatit
  • practica: posare vs prajire vs abur
  • practica: scoici – mules marniere
  1. Preparate din pasare:
  • Practica: Taieturi
  • Practica: preparate cu piept rata / pulpa rata
  • Practica: Pui – posare vs prajire
  1. Preparate din carne de animale:
  • structura carnii
  • metode de gatit carnea
  • reactia maillard
  • transarea si filetarea
  • practica: miel/vita/porc
  • preparate din organe
  1. Mic dejun, masa de pranz si brunch

Peste 30% din toate mesele consumate în restaurante sunt micul dejun, brunch și masa de prânz. Acest curs explorează tehnicile și ingredientele folosite în aceste mese

  1. Micul dejun,
  2. Specialitati pe baza de ou
  3. Multiple tipuri de sandwich
  4. Salate simple si mixte
  5. Dressinguri
  6. Souffléuri,
  7. Preparate gratinate

16. Bucatarie internationala In cadrul orelor de practica in scoala studiem si executam  preparate din gastronomia altor tari  

17. Tehnici esentiale ale dulciurilor de bucatarie

Textura, aroma și forma se combină pentru a crea minunate experiențe culinare. Elevii explorează relația dintre aceste concepte în timp ce învață să pregătească componentele deserturilor si plating-ul adecvat

18. INTERNSHIP DE PRACTICA

In cadrul cursului elevii participa la programul de internship de practica cu un numar de 480 de ore in locatii partenere cum ar fi Hoteluri , restaurante de fine dining , bucatarii de testing, si alt gen de locatii conform cu indeplinirea obiectivelor profesionale.

Scurta descriere

Curs de calificare basic cu durata de 5 luni , este conceput pentru a te învăța practica și arta reală de gătit prin teorie, tehnică, viteză La Horeca School orele de gastronomie sunt predate de catre bucatri sefi profesionisti cu teorie si practica in laboratorul din scoala.

Vezi detalii

Scurta descriere

Cursul se adreseaza celor care doresc sa se califice si sa urmeze aceasta profesie, celor care doresc o reorientare profesionala, celor care detin un restaurant sau vor sa deschida unul si doresc sa se initieze in tehnicile de baza in bucatarie.

Vezi detalii
Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri