Saptamana 1
Saptamana 2
Saptamana 3
Saptamana 4
Saptamana 5 – Elemente de decor
Ingredientele pentru aplicatiile practice sunt puse la dispozitie de catre scoala, care dispune, de altfel, si de ustensile si echipamente profesionale, totul pentru a usura munca cursantilor si pentru a-i pregati pentru lucrul intr-un laborator de cofetarie ori pentru a porni o cariera in acest domeniu. Indrazniti sa credeti ca puteti si veniti sa realizati!!
MODUL CALIFICARE
Deserturi de ciocolata - atelier practic ce se concentreaza pe ingredientul minune al cofetariei, ciocolata. Printre deserturile propuse se numara Opera sau Lava Cake.
Introducere in ciocolaterie - atelier practic ce prezinta notiuni introductive despre ciocolata, cum se topeste corect, cum si de ce o temperam, cum realizam tablete de ciocolata si care este procedeul de realizare a pralinelor de ciocolata.
Fursecuri si biscuiti - atelier practic ce are ca tema modalitatea de producere a fursecurilor si biscuitilor, a turtei dulci si a altor elemente strans legate de acestea, precum glazuri ori elemente texturale.
Flori din vafa – modul 2 - atelier practic ce are ca scop cimentarea informatiei din primul modul, alaturi de realizarea unor decoruri din hartie comestibila mult mai complexe, impreuna cu invatarea unor tehnici specifice.
Muffins si cupcakes - atelier practic pe parcursul caruia invatam diferentele dintre cele doua produse de cofetarie si realizam o gama variata de muffins si cupcakes, alaturi de elementele lor specifice, precum crema de unt sau alte glazuri pentru decor.
Gelaterie – Ana Consulea - atelier practic ce include teorie si practica despre realizarea produselor de gelaterie.
Tort Saint Honore
Tort Soufle Sourprise
Tort Sacher
Linzer torte
Apple crumble pie
Carrot cake
Black Forest
Cheese cake copt
Cheese cake mousse
Patiserul se ocupă în principal cu prepararea semipreparatelor de patiserie, prepararea produselor de patiserie, realizarea decoraţiunilor pentru produsele de patiserie, ambalarea şi pregătirea pentru comercializare a produselor, exploatarea echipamentelor pentru copt şi răcit, exploatarea echipamentelor pentru pregătirea semifabricatelor de patiserie, precum şi cu asigurarea aprovizionării cu materii prime şi produse alimentare, manipularea, conservarea şi depozitarea materialelor şi produselor alimentare.
Activitatea Patiserului constă în:
- recepţionează (cantitativ şi calitativ) materiile prime şi auxiliare;
- depozitează marfa recepţionată, rspectând normele în viguare, până la introducerea în fabricaţie;
- dozează materiile prime în funcţie de reţetele folosite;
- execută prelucrarea primară a materiilor prime;
- prepară semipreparatele de patiserie, după care se trece la umplerea şi asamblarea produselor de patiserie-cofetărie.
- ultima parte a muncii constă în finisarea produselor, glasarea şi decorarea lor.
Cursul este conceput cu ore de teorie si ore de activitati practice in laboratorul scolii.
Se adreseaza celor care doresc sa se califice in aceasta ocupatie dar si pasionatilor doritori de a experimenta si a se initia in tainele acestei frumoase ocupatii.
Curs de calificare cu durata de 10 saptamani autorizat de ANC
tematica cursului:
- utilaje, ustensile si materii prime folosite in patiserie
- Tehnologia de obtinere a aluaturilor:
Tehnologia obtinerii aluatului nedospit
Tehnologia obtinerii foii de placinta romaneasca si a preparatelor
Tehnologia obtinerii foii de placinta greceasca si a preparatelor
Tehnologia aluatului oparit si a preparatelor
1. Alutul oparit
2. Preparate din aluat oparit
- Tehnologia preparatelor din aluat fraged
1. Aluatul fraged
2. Preparate din aluat fraged
- Tehnologia preparatelor din foietaj
1. Foietajul
2. Preparate din aluat foietaj
- Tehnologia de obtinere a aluatul dospit şi preparate din aluat dospit
1. Tehnologia de preparare a aluatului dospit
2. Preparate din aluat dospit
- Decorarea produselor de patiserie
- Creme si umpluturi
UNIC IN ROMANIA UN FORMAT DE CURS CU PARTICIPAREA UNOR PASTRY CHEFI INTERNATIONALI HANS OVANDO SI BEDROS KABRANIAN CA FORMATORI IN CADRUL SCOLII HORECA.
Vezi detaliiESTI AMATOR SI VREI SA DEVII PROFESIONIST? Te asteptam la un curs ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoare exclusiviste sub indrumarea unor pastry chef profesionisti. Bonus: curs patiser si modul Business
Vezi detaliiESTI AMATOR SI VREI SA DEVII PROFESIONIST? Te asteptam la un curs ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoare exclusiviste sub indrumarea unor pastry chef profesionisti. Bonus: curs patiser si modul Business
Vezi detaliiHORECA SUMMER SCHOOL este un concept de curs intensiv, special creat pentru pasionatii de arta deserturilor, care doresc sa-si petreaca o saptamana intr-un mod creativ, relaxant si placut facand ceea ce iubesc: deserturi de toate felurile ! HAVE FUN WITH US !
Vezi detaliiESTI AMATOR SI VREI SA DEVII PROFESIONIST? Te asteptam la un curs ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoare exclusiviste sub indrumarea unor pastry chef profesionisti. Bonus: curs patiser si modul Business
Vezi detaliiAICI INCEPE CARIERA TA PROFESIONALA!! Program de formare profesionala ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii, dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unor pastry chef profesionisti.
Vezi detaliiESTI AMATOR SI VREI SA DEVII PROFESIONIST? Te asteptam la un curs ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoare exclusiviste sub indrumarea unor pastry chef profesionisti. Bonus: curs patiser si modul Business
Vezi detaliiEste un program de 14 saptamani ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unorr pastry chef profesionisti.
Vezi detaliiEste un program de 14 saptamani ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unor pastry chef profesionisti. Bonus: curs patiser si modul Business
Vezi detaliiMarike van Beurden vine cu cele mai noi trenduri in desertul de bucatarie - plated dessert . Curs de perfectionare adresat cofetarilor si bucatarilor care doresc sa se specializeze in activitatea de deserturi de bistro/restaurant/evnimente/braserie
Vezi detaliiFrank Haasnoot este unul dintre cei mai titrați cofetari din lume, iar în martie 2019 vine in Romania la HORECA SCHOOL să își prezinte creațiile inovatoare si tehnica de lucru impecabila Nu rata șansa de a învăța din experiența acestui profesionist! Locurile sunt limitate, inscrierile sunt in toi!
Vezi detaliiEclerul a devenit poate cel mai cunoscut desert din lume. Datorită eleganței, frumuseții și, bineînțeles, gustului său minunat, a fost mult influențat de bucătarii curților regale, care s-au întrecut să-l decoreze cât mai spectaculos și să-i aducă mereu îmbunătățiri.
Vezi detaliiCozonacul nostru cel de toate sărbătorile pascale. Dulce, savuros, aromat, cu stafide, nuci, brânzã, ciocolatã sau rahat, simbol al sãrbãtorilor fundamentale ale creştinismului, cozonacul este de fapt o pâine mai specialã, cu o reţetã veche ce a fost îmbunãtãţitã progresiv.
Vezi detaliiEntremets au cucerit lumea cu eleganta si minimalismul lor, insa dincolo de aspect, ele sunt torturi complexe a caror structura include diverse insertii si jocuri de culori ori texturi. Curs aplicativ hands-on. La curs folosim ingrediente 100% naturale.
Vezi detaliiCozonacul nostru cel de toate sărbătorile pascale. Dulce, savuros, aromat, cu stafide, nuci, brânzã, ciocolatã sau rahat, simbol al sãrbãtorilor fundamentale ale creştinismului, cozonacul este de fapt o pâine mai specialã, cu o reţetã veche ce a fost îmbunãtãţitã progresiv.
Vezi detalii