"Trebuie sa pui si suflet in prajitura, nu numai zahar"
În această meserie e nevoie de foarte multă atenţie şi răbdare. Aici totul se face măsurat, trebuie să respecţi cantităţile trecute în reţetă şi să fii foarte atent cu ce produse lucrezi. E nevoie de rabdare, pasiune, motivatie si daruire, e nevoie de iubire pentru aceasta meserie si drag de a prepara deserturi pentru ceilalti. 
 
 
Este un program de 14 saptamani  ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii  dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unor pastry chefs profesionisti.
 
Cu un puternic accent pe orele practice, programul școlii noastre vă va învăța tehnicile esențiale, subliniind elemente cheie și metodele care vă permit să mergeți dincolo de rețete și să vă creați propriile formule.  Până la sfârșitul programului, veți avea parte de totul, de la prăjituri până la pâine clasică și deserturi elegante, veti invata bazele cofetariei moderne, precum si ale celei clasice romanesti si veti avea ocazia sa puneti in practica totul in cadrul unui test final, atat scris cat si practic.
 
Structura cursului
 
MODUL INITIERE - cuprinde notuni teoretice si aplicatii practice ce evidentiaza bazele cofetariei si modul in care ingredientele interactioneaza intre ele, felul in care putem modifica retete, modul corect de realizare a produselor de cofetarie. Credem cu tarie ca in cofetarie totul incepe de la o baza solida, asa incat exact asta ne dorim sa va insuflam: tehnici corecte, cofetarie frantuzeasca, atentia la detalii, organizarea spatiului de lucru fiind doar cateva dintre scopurile declarate ale acestui curs. Temele propuse sunt urmatoarele:
 
 

Saptamana 1

  • Igiena si protectia muncii
  • Ingrediente de baza in cofetare – proprietati si folosiri - teorie
  • Introducere in tehnici de décor de baza: realizarea conului din hartie, folosirea corecta a posului

Saptamana 2

  • Teorie si practica in folosirea fructelor in deserturi: segmente, posare, coacere, macerare, deshidratare, confiere
  • Tehnici de baza pentru folosirea oualelor in deserturi
  • Teorie si practica in lucrul cu zaharul

Saptamana 3

  • Teorie si practica in lucrul cu aluaturile framantate
  • Tehnici de baza si lucrul cu aluatul fraged: tarte dulci si tarte sarate

Saptamana 4

  • Blaturi de baza in cofetarie si tehnici de preparare
  • Crème de baza in cofetarie si tehnici de preparare
  • Torturi de glazuri oglinda

Saptamana 5 – Elemente de decor

  • Décor in pasta de zahar
  • Modul 1 Decoratiuni in foaie de vafa/hartie comestibila

Ingredientele pentru aplicatiile practice sunt puse la dispozitie de catre scoala, care dispune, de altfel, si de ustensile si echipamente profesionale, totul pentru a usura munca cursantilor si pentru a-i pregati pentru lucrul intr-un laborator de cofetarie ori pentru a porni o cariera in acest domeniu. Indrazniti sa credeti ca puteti si veniti sa realizati!!


MODUL CALIFICARE

 

La acest modul competentele de baza sunt dezvoltate in continuare si se introduc elemente si notiuni mai complexe. Cursantii vor invata tehnologia de preparare a produselor de cofetarie, lucram torturi, creme si umpluturi traditionale si moderne, invatam despre ciocolata si cum sa o folosim
Cursantii sunt invatati ca atat timp cat stapanesti tehnicile baza, cu ajutorul creativitatii poti creea produse exceptionale. Totul se invata si se imbunatateste avand o baza solida!
 
Pe langa Tehnologia produselor de cofetarie, ore teoretice ce se desfasoara saptamanal, modulul de Calificare include si urmatoarele ateliere practice:
 

Deserturi de ciocolataatelier practic ce se concentreaza pe ingredientul minune al cofetariei, ciocolata. Printre deserturile propuse se numara Opera sau Lava Cake.

 

Introducere in ciocolaterieatelier practic ce prezinta notiuni introductive despre ciocolata, cum se topeste corect, cum si de ce o temperam, cum realizam tablete de ciocolata si care este procedeul de realizare a pralinelor de ciocolata.

 

Fursecuri si biscuitiatelier practic ce are ca tema modalitatea de producere a fursecurilor si biscuitilor, a turtei dulci si a altor elemente strans legate de acestea, precum glazuri ori elemente texturale.

 

Flori din vafa – modul 2atelier practic ce are ca scop cimentarea informatiei din primul modul, alaturi de realizarea unor decoruri din hartie comestibila mult mai complexe, impreuna cu invatarea unor tehnici specifice.

 

Muffins si cupcakesatelier practic pe parcursul caruia invatam diferentele dintre cele doua produse de cofetarie si realizam o gama variata de muffins si cupcakes, alaturi de elementele lor specifice, precum crema de unt sau alte glazuri pentru decor.

 

Gelaterie – Ana Consuleaatelier practic ce include teorie si practica despre realizarea produselor de gelaterie.

 
Ore teoretice in cadrul scolii!
Aplicatii practice  si demonstratii in laboratorul scolii!
Stagiu practica in locatiile partenere!
Practica poate fi organizata in functie de disponibilitatea cursantilor si programul conventit cu locatiile partenere!
 
Cursul se adreseaza atat celor care doresc sa urmeze ocupatia de cofetar cat si celor care au o pasiune pentru crearea deserturilor sau intentioneaza sa deschida un laborator de cofetarie /patisserie.
 

Scurta descriere

Este un program de 14 saptamani ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unor pastry chef profesionisti. Bonus: curs patiser si modul Business

Vezi detalii

Scurta descriere

Este un program de 14 saptamani ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unor pastry chef profesionisti. Bonus: curs patiser si modul Business

Vezi detalii

Scurta descriere

Este un program de 14 saptamani ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unor pastry chef profesionisti. Bonus: curs patiser si modul Business

Vezi detalii

Scurta descriere

Este un program de 14 saptamani ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unor pastry chef profesionisti. Bonus: curs patiser si modul Business

Vezi detalii

Cursuri Perfecționare

Scurta descriere

Modernul întâlnește tradiția în acest curs profesional de patru zile cu patisierul chef Karim Bourgi. Cunoscut pentru abilitățile sale tehnice și stilul unic, Karim Bourgi provoacă normele din industrie și încurajează studenții săi să urmărească ceea ce iubesc și să creeze ceea ce își imaginează.

Vezi detalii

Scurta descriere

Entremets au cucerit lumea cu eleganta si minimalismul lor, insa dincolo de aspect, ele sunt torturi complexe a caror structura include diverse insertii si jocuri de culori ori texturi. Curs aplicativ hands-on. La curs folosim ingrediente 100% naturale.

Vezi detalii

Scurta descriere

Introducere in lumea dulce a tartelor moderne, creatii exclusiviste pentru Sezonul de toamna. Curs aplicativ hands-on. Folosim doar ingrediente 100% naturale.

Vezi detalii

Scurta descriere

Termenii petit gateaux se traduc prin torturi in miniatura si sunt deserturi care devin din ce in ce mai populare in cofetaria moderna. Delicatetea si forma lor aduc acel factor wow pe care il cautam la prajiturile moderne. Curs aplicativ si interactiv.

Vezi detalii

Scurta descriere

Pentru a doua oara in Romania, renumitul pastry chef, finalist World Chocolate Masters in 2015, ciocolatier si cofetar cu o vasta experienta in domeniu, Diego Lozano ne propune un program de curs despre TENDINTE IN COFETARIA MODERNA !!

Vezi detalii

Scurta descriere

Curs complex de ciocolaterie, praline si bomboane de ciocolata cu umpluturi si texturi uimitoare !! Folosim ciocolata de cea mai buna calitate si ingrediente 100% naturale. Curs aplicativ si interactiv pentru iubitorii lucrului cu ciocolata

Vezi detalii
Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri