"Trebuie sa pui si suflet in prajitura, nu numai zahar"
În această meserie e nevoie de foarte multă atenţie şi răbdare. Aici totul se face măsurat, trebuie să respecţi cantităţile trecute în reţetă şi să fii foarte atent cu ce produse lucrezi. E nevoie de rabdare, pasiune, motivatie si daruire, e nevoie de iubire pentru aceasta meserie si drag de a prepara deserturi pentru ceilalti. 
 
 
Este un program de 14 saptamani  ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii  dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unor pastry chefs profesionisti.
 
Cu un puternic accent pe orele practice, programul școlii noastre vă va învăța tehnicile esențiale, subliniind elemente cheie și metodele care vă permit să mergeți dincolo de rețete și să vă creați propriile formule.  Până la sfârșitul programului, veți avea parte de totul, de la prăjituri până la pâine clasică și deserturi elegante, veti invata bazele cofetariei moderne, precum si ale celei clasice romanesti si veti avea ocazia sa puneti in practica totul in cadrul unui test final, atat scris cat si practic.
 
Instructori / Lectori/ Formatori
Pastry Chef Olguta Oana Iliescu - coordonator curs
Pastry chef - Art cake designer Simona Pope
Art designer Mirela Oprisan
Prof. maestru in arta culinara Silion Ilinca
Pastry Chef Ana Consulea - Zexe
Pastry Chef Mircea Banu - Zexe
Gabriela Pascaru - trainer pastry
Irina Elena Apostol- Formator / Cofetar /- Art Dessert

 

Structura cursului
 
MODUL INITIERE - cuprinde notuni teoretice si aplicatii practice ce evidentiaza bazele cofetariei si modul in care ingredientele interactioneaza intre ele, felul in care putem modifica retete, modul corect de realizare a produselor de cofetarie. Credem cu tarie ca in cofetarie totul incepe de la o baza solida, asa incat exact asta ne dorim sa va insuflam: tehnici corecte, cofetarie frantuzeasca, atentia la detalii, organizarea spatiului de lucru fiind doar cateva dintre scopurile declarate ale acestui curs. Temele propuse sunt urmatoarele:
 
 

Saptamana 1

 • Igiena si protectia muncii
 • Ingrediente de baza in cofetare – proprietati si folosiri - teorie
 • Introducere in tehnici de décor de baza: realizarea conului din hartie, folosirea corecta a posului

Saptamana 2

 • Teorie si practica in folosirea fructelor in deserturi: segmente, posare, coacere, macerare, deshidratare, confiere
 • Tehnici de baza pentru folosirea oualelor in deserturi
 • Teorie si practica in lucrul cu zaharul

Saptamana 3

 • Teorie si practica in lucrul cu aluaturile framantate
 • Tehnici de baza si lucrul cu aluatul fraged: tarte dulci si tarte sarate

Saptamana 4

 • Blaturi de baza in cofetarie si tehnici de preparare
 • Crème de baza in cofetarie si tehnici de preparare
 • Torturi de glazuri oglinda

Saptamana 5 – Elemente de decor

 • Décor in pasta de zahar
 • Modul 1 Decoratiuni in foaie de vafa/hartie comestibila

Ingredientele pentru aplicatiile practice sunt puse la dispozitie de catre scoala, care dispune, de altfel, si de ustensile si echipamente profesionale, totul pentru a usura munca cursantilor si pentru a-i pregati pentru lucrul intr-un laborator de cofetarie ori pentru a porni o cariera in acest domeniu. Indrazniti sa credeti ca puteti si veniti sa realizati!!


MODUL CALIFICARE

 

La acest modul competentele de baza sunt dezvoltate in continuare si se introduc elemente si notiuni mai complexe. Cursantii vor invata tehnologia de preparare a produselor de cofetarie, lucram torturi, creme si umpluturi traditionale si moderne, invatam despre ciocolata si cum sa o folosim
Cursantii sunt invatati ca atat timp cat stapanesti tehnicile baza, cu ajutorul creativitatii poti creea produse exceptionale. Totul se invata si se imbunatateste avand o baza solida!
 
Pe langa Tehnologia produselor de cofetarie, ore teoretice ce se desfasoara saptamanal, modulul de Calificare include si urmatoarele ateliere practice:
 

Deserturi de ciocolataatelier practic ce se concentreaza pe ingredientul minune al cofetariei, ciocolata. Printre deserturile propuse se numara Opera sau Lava Cake.

 

Introducere in ciocolaterieatelier practic ce prezinta notiuni introductive despre ciocolata, cum se topeste corect, cum si de ce o temperam, cum realizam tablete de ciocolata si care este procedeul de realizare a pralinelor de ciocolata.

 

Fursecuri si biscuitiatelier practic ce are ca tema modalitatea de producere a fursecurilor si biscuitilor, a turtei dulci si a altor elemente strans legate de acestea, precum glazuri ori elemente texturale.

 

Flori din vafa – modul 2atelier practic ce are ca scop cimentarea informatiei din primul modul, alaturi de realizarea unor decoruri din hartie comestibila mult mai complexe, impreuna cu invatarea unor tehnici specifice.

 

Muffins si cupcakesatelier practic pe parcursul caruia invatam diferentele dintre cele doua produse de cofetarie si realizam o gama variata de muffins si cupcakes, alaturi de elementele lor specifice, precum crema de unt sau alte glazuri pentru decor.

 

Gelaterie – Ana Consuleaatelier practic ce include teorie si practica despre realizarea produselor de gelaterie.

Ateliere Practice sustinute de Gabriela Pascaru - formator, cofetar, tehnolog absolvent USAMV

                 Tort Saint Honore

                 Tort Soufle Sourprise

                 Tort Sacher

                 Linzer torte

                 Apple crumble pie

                 Carrot cake

                 Black Forest

                 Cheese cake copt

                 Cheese cake mousse

                 Creme brule
                 Creme caramel
                 Parfe
                 Sabayon cu fructe
                 Deserturi -prezentare la farfurie,cupa ,pahar
                 Sosurile folosite in cofetarie -sos de fructe, ciocolata,vanilie
                 Milles feuilles /Cremsnit
                 Trigoane cu branza dulce si stafide
 
Seminar  special: Notiuni de Managementul cofetariei si cum sa-ti deschizi propriul laborator
Lectie deschisa: modul business – informatii utile despre managementul si deschiderea propriului laborator – lector formator: Irina Elena  Apostol – cofetar si proprietar Cofetaria ART Dessert
 
Ore teoretice in cadrul scolii!
Aplicatii practice  si demonstratii in laboratorul scolii!
Stagiu practica in locatiile partenere!
Practica poate fi organizata in functie de disponibilitatea cursantilor si programul conventit cu locatiile partenere!
 
Cursul se adreseaza atat celor care doresc sa urmeze ocupatia de cofetar cat si celor care au o pasiune pentru crearea deserturilor sau intentioneaza sa deschida un laborator de cofetarie /patisserie.
 
Lucram la noile pachete de cursuri, pe care le vom posta in curand. Pentru a nu pierde lansarea noilor cursuri, te poti abona la newsletter
Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri