Patiserul se ocupă în principal cu prepararea semipreparatelor de patiserie, prepararea produselor de patiserie, realizarea decoraţiunilor pentru produsele de patiserie, ambalarea şi pregătirea pentru comercializare a produselor, exploatarea echipamentelor pentru copt şi răcit, exploatarea echipamentelor pentru pregătirea semifabricatelor de patiserie, precum şi cu asigurarea aprovizionării cu materii prime şi produse alimentare, manipularea, conservarea şi depozitarea materialelor şi produselor alimentare.

Activitatea Patiserului  constă în:
- recepţionează (cantitativ şi calitativ) materiile prime şi auxiliare;
- depozitează marfa recepţionată, rspectând normele în viguare, până la introducerea în fabricaţie;
- dozează materiile prime în funcţie de reţetele folosite;
- execută prelucrarea primară a materiilor prime;
- prepară semipreparatele de  patiserie, după care se trece la umplerea şi asamblarea produselor de patiserie-cofetărie.
- ultima parte a muncii constă în finisarea produselor, glasarea şi decorarea lor.
Cursul este conceput cu ore de teorie si ore de activitati practice in laboratorul scolii.
Se adreseaza celor care doresc sa se califice in aceasta ocupatie dar si pasionatilor doritori de a experimenta si a se initia in tainele acestei frumoase ocupatii.
Curs de calificare cu durata de 10 saptamani autorizat de ANC
tematica cursului:
- utilaje, ustensile si materii prime folosite in patiserie
- Tehnologia de obtinere a aluaturilor:
Tehnologia obtinerii  aluatului nedospit

Tehnologia obtinerii foii de placinta romaneasca si a preparatelor

Tehnologia obtinerii foii de placinta greceasca si a preparatelor

   Tehnologia aluatului oparit si a preparatelor

1.   Alutul oparit

2.   Preparate din aluat oparit

-  Tehnologia preparatelor din aluat fraged
1.   Aluatul fraged

2.   Preparate din aluat fraged

- Tehnologia preparatelor din foietaj

1.   Foietajul
2.   Preparate din aluat foietaj

-  Tehnologia de obtinere a aluatul dospit şi preparate din aluat dospit

1.   Tehnologia de preparare a aluatului dospit

2.   Preparate din aluat dospit

- Decorarea produselor de patiserie

- Creme si umpluturi

Lucram la noile pachete de cursuri, pe care le vom posta in curand. Pentru a nu pierde lansarea noilor cursuri, te poti abona la newsletter
Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri