ARTISAN ITALIAN BREAD COURSE

Data: 2019-05-11 09:00
Durata: 2 zile, 16 ore, 0 minute
Data:
2019-05-11 09:00
Categoria:
Curs Brutar
Durata:
2 zile, 16 ore, 0 minute
Locuri dispoinibile:
1
Pret:
420 EURO
Locatii:
Bucuresti
Informatii utile:

Acest curs este o premiera la Horeca School. Locurile sunt limitate si va rugam sa va rezervati unul din timp.

Ne puteti contacta la tel 0730882288

ARTISAN ITALIAN BREAD COURSE

BREAD ( R ) EVOLUTION

by FRANCESCO LUIGI CARUSI

11-12 MAI 2019

 

Ce inseamna paine artizanala?

Realizata cu ingrediente de cea mai buna calitate si cu un timp de lucru prelungit. Painea artizanala nu o vom gasi ambalata in pungi de plastic sau cu o durata de valabilitate mare. Ce este magic la painea artizanala este faptul ca are doar patru ingrediente de baza: apa, faina, maia si sare. Alte ingrediente naturale se pot adauga in functie de tipul de paine, cum ar fi masline, branza, nuci sau ierburi aromatice.

De regula, la painea artizanala nu se foloseste drojdie din comert. Din doar doua ingrediente, apa si faina se face maia. 

Maiaua naturala are mai multe denumiri: in Anglia se numeste sourdough, in Franta poarta denumirea de levain, in Germania este saurteig iar in Romania avem maia naturala.

 

Italia este renumita prin foccacia, o paine ce contine ulei de masline si este aromata cu ierburi. 

 

 

Painea artizanala este o combinaţie extraordinară de utilitate şi estetic. Este contopirea a două esenţe, una materială şi una spirituală, a corpului şi a sufletului. Pâine artizanală, adică pâine frumoasă, unică.

 

 

 

Are o valoare nutritivă deosebită. Agentul de fermentare şi dospire, maiaua, este în cea mai mare parte creatoarea acestei valori. Maiaua este formată numai din făină şi apă şi apelează la fermenţii naturali existenţi în aer, pentru a se activa. Ea îi dă pâinii o structură specială care o face uşor digerabilă: diferitele tipuri de drojdii sălbatice existente pe coaja bobului de grâu şi în aer fermentează spărgând proteinele de gluten şi gliadină în porţiuni diferite ale grâului şi astfel pâinea devine mult mai uşor digerabilă decât cea la care lucrează drojdia simplă de panificaţie.

 

 

Cursul este sustinut de un baker renumit in italia in zona sa natala Carrara- Toscana.

Despre el ne povesteste el insusi 

Sunt un brutar artizanal din Carrara, Toscana. Am inceput sa iubesc si sa fac acest job de cand aveam 18 ani. Am fost instruiți în Roma, Toscana și Abruzzo de la bucătari și bucătari de pizza, dar, în principal, sunt un auto-predat. Am propriul meu atelier de panificație Antico Mulino Pandolfo, aici, în Carrara: de la Pandolfo, în fiecare zi, se scot aproximativ 1 tonă de produse cum ar fi grissini, pâine, focaccia, biscuiți și Panettoni. 70% din producția mea se concentrează pe PASTA MADRE, singura considerată LIEVITO MADRE aici, în Italia. După ce am reușit să folosesc acest lucru și preferința italiană de excelență, am început să călătoresc pentru a răspândi cultura italiană de panificație din întreaga lume. Cea mai importantă lucrare pe care am făcut-o a fost pentru Pierre Gagnaire, cu 3 Michelin stea în Paris: am dezvoltat un meniu de pâine proprie în restaurantul său Am efectuat în curând ateliere de lucru în Alto Adige, Toscana, Abruzzo, Liguria, Lombardia, Paris, Viena, Sankt Petersburg și Madrid. Sunt, de asemenea, cel mai tânăr om de referință / mărturie despre Mulino Magri, un Mill foarte important în apropiere de Mantova.

 

 

CE VOM STUDIA LA CURS

Începem cu o parte teoretică privind făina, mistrul de paste și lichidul de băutură, drojdia comercială și diferitele preferințe precum biga, crescito și poolish. Apoi vom vorbi despre importanța calității materiilor prime și apoi vom analiza rețeta de realizare:

1 biga pasta madre Carusi method For apuan bread 

1 sweet biga of pasta madre for sweet breads for celebration bread 

1 curcuma and nuts poolish with commercial yeast for sfilatino marocco 

1 direct method with potatoes and sourdough with cold proofing for Garfagnana bread 

1 biga of commercial yeast for focaccia in pala filled with cold cuts 

1 direct method with commercial yeast and sourdough with cold proofing for focaccia gourmet 

1 curcuma poolish with commercial yeast for focaccia in pala 

 

A doua zi vom termina să analizăm acele rețete, apoi vom amesteca prefermenti, vom forma și coace. Apoi facem o degustare a produselor si la final oferim  pasta madre (maiaua) cursantilor.

 

 

 

Durata curs

2 zile

Cursul este in limba engleza /italiana cu traducere in romana

Pretul cursului include

- suport de curs(booklet ) cu tehnica de lucru

- ingredientele de cea mai buna calitate

-prestatia trainerului

degustarea produselor

 

va asteptam cu placere la acest curs unic in Romania prin autenticitatea metodelor de lucru si a preparatelor.

 

 

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri