BUCATAR SPECIALIST / DIETETICIAN / VEGETARIAN

Data: 2019-04-08 09:00
Durata: 2 luni, 8 săptămâni
Data:
2019-04-08 09:00
Categoria:
Curs Bucatar
Durata:
2 luni, 8 săptămâni
Locuri dispoinibile:
12
Pret:
2800 LEI
Locatii:
Bucuresti
Informatii utile:

La acest curs numarul de locuri este limitat. Cursul se organizeaza o data/an.

Va rugam sa ne contactati la tel 0730882288 pentru inscriere. Cursul se poate achita in 2 transe.

CURS BUCATAR SPECIALIST/ DIETETICIAN / VEGETARIAN

8 APRILIE 2019

 

În urmă cu mai bine de 2000 de ani, Hipocrate făcea următoarea afirmație: ”Alimentul să-ți fie medicament, iar medicamentul aliment”! Aceasta argumenta, astfel, importanța unei alimentații sănătoase, echilibrate, pledând pentru moderație, varietate, diversificare și selectare adecvată a ingredientelor și tehnicilor de prelucrare.

Există dovezi arheologice care atestă a preocuparea oamenilor privind optarea pentru un stil de viață sănătos încă din Antichitate, iar civilizația modernă a venit cu provocări alimentare și metabolice care nu mai pot fi abordate doar prin intuiție și talent!

Este necesar azi, mai mult ca oricând, ca bucătarul profesionist să abordeze toate aspectele tehnologice pentru potențarea caracteristicilor nutriționale ale preparatelor culinare, incluzând selectarea adecvată a ingredientelor și echipamentelor.

Alimentația este izvorul și regulatorul tuturor funcțiilor vitale ale omului, acesta fiind dependent de aportul exogen al factorilor de nutriție indispensabili unei dezvoltări fizice și mentale armonioase.

Promovarea în carieră și dezvoltarea profesională și personală pot fi realizabile doar prin participare la cursuri de specializare, studiu, inclusiv studiu individual ca urmare a participarii la specializari si perfectionari.

Dr. Ing Gabriela Berechet impreuna cu Horeca School va propune un curs de perfectionare Bucatar Specialist, Dietetician, vegetarian.

Cursul se adreseaza in primul rand profesionistilor din domeniul culinar, dar sunt bineveniti toti cei care doresc sa acumuleze informatii in acest domeniu atat de actual : dietetica meniurile vegetariene, alergeni alimentari.

 

Un stil de viață sănătos înseamnă o și o alimentație corectă și completă, adaptată nevoilor metabolice ale consumatorului, bucătarul specialist/vegetarian/dietetician fiind specialistul care învață cum să echilibreze caracteristicile senzoriale ale preparatelor culinare și valoarea nutritivă și energetică, deci cum să gătească savuros și în același timp sănătos.

 

Durata cursului este de 10 saptamani si cuprinde ore teoretice in cadrul scolii, aplicatii practice in scoala dar si realizarea de proiecte individuale la locuri

l de munca ( pentru profesionisti) sau in locatii partenere.

Vom studia :

- Organizarea muncii în partide (brigăzi) de lucru

- Dietetica

- Tehnologie culinară

- Evidența operativă

 

Echivalentul ocupației în străinătate este ”Chef de partie”.

Perspectiva profesională:

După absolvirea cursurilor de perfecționare specifice, bucătarul specialist/vegetarian/dietetician poate accede la funcția de Bucătar șef (cod COR 343403), Director de departament catering (cod COR 141203), Director departament alimentație (cod COR 241202).

În conformitate cu Ordinul 65/2013 al Autorității pentru Turism, unitatile din structurile de primire turistică cu funcțiune de cazare (restaurante clasificate cu 4 și 5 stele) trebuie să aibă lucrători cu înalt grad de profesionalizare, absolvenți de programe de specializare și perfecționare.

Program realizat cu avizul tehnic al Ministerului Turismului și autorizat de Ministerul Muncii și Ministerul Educatiei.

La finalizare participantii la program obtiun un Certificat de absolvire emis de Ministerul Muncii si Ministerul educatiei.

 

Costul cursului este de 2800 lei platibil in 2 transe.

Pentru informatii si inscriere ne puteti contacta la tel 0730882288

e-mail: cristina.horecaschool@gmail.com

 

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri