CURS ARTA CULINARA MODUL TEHNICA MENIULUI DE EVENIMENT

Data: 2018-04-16 01:45
Durata: 3 zile
Data:
2018-04-16 01:45
Categoria:
Curs Bucatar
Durata:
3 zile
Locuri dispoinibile:
1
Pret:
390 EURO
Locatii:
Bucuresti
Informatii utile:

Acest curs este foarte solicitat !!

Va rugam sa va rezervati un loc din timp !!

Pentru inscriere ne puteti contacta la tel: 0730882288

 

CURS ARTA CULINARA TEHNICA MENIULUI

DE EVENIMENT

MASTERCLASS CHEF BOGDAN PIELE

16,17,18 Aprilie  2018

 

Cursul a fost creat special pentru profesionisti: bucatari sefi, bucatari, manageri locatii evenimente.

 

DESPRE  MASTERCLASS:

TEHNICA MENIULUI DE EVENIMENT

Evenimentele care marcheză viața profesională sau personală a oamenilor sunt asociate indisolubil cu mâncarea și băutura.

Meniul de evenimente este o provocare pentru orice operator din sectorul de producție culinară, pentru bucătari și cofetari, ospătari, barmani, somelieri și barista.

Un conglomerat de competențe, aptitudini și abilități care pot transforma cea mai informală întâlnire într-una memorabilă.

Meniul de evenimente este punerea în operă a mai multor obiective, inițiate de solicitant, moderate de operator și ”consumate” de oaspeți!

Alegerea pieselor care crează puzzel-ul numit ”eveniment” este o activitate în care nu lasă loc improvizației, iar oaspeții de azi sunt cel mai bun și mai eficient instrument de marketing al operatorului economic.

Programul ”Tehnica meniului de evenimente” se va desfășura sub sloganul:

”Ceea ce auzi - vei uita! Ceea ce vezi - îți vei aminti! Ceea ce faci – vei înțelege”, pregătind sub îndrumarea Chefului Bogdan Piele meniul propus.

Chef Bogdan Piele lucrează ca bucătar de 25 de ani, desăvârșindu-și pregătirea sub bagheta Chefilor din Germania, Franța și Elveția dar și din România.

A deschis mai multe restaurante în România și a gătit la peste 1000 de nunți.

Lucrează ca Executive Chef la Complexul Militari Residence Ballroom și Aqua Garden unde coordonează peste 30 de bucătari pentru 7 saloane cu o capacitate totală de 2000 de locuri precum și un restaurant à la carte de 500 de locuri.

Chef Bogdan Piele este și proprietarul unui laborator unde produce deserturi și pâine artizanală pentru restaurante, locul unde își experimentează și noile proiecte gastronomice!

"La 20 de ani distanță, sunt onorată să colaborez cu fostul meu cursant, fiind pentru un formator cea mai mare recompensă profesională!" ne spune dna. ing. Gabriela Berechet

 

CURS SUSTINUT DE :

- Dr. Ing. Gabriela Berechet - culinary specialist, membru in juriul a numeroase competitii internationale, autor : CARTEA BUCATARULUI PROFESIONIST si CARTEA COFETARULUI PROFESIONIST

- Chef BOGDAN PIELE - De peste 20 de ani creaza amintiri care lasă clienții și invitații lor cu impresii minunate, de durată. Pasionat, autodidact, în permanentă competiție cu sine, serios și dedicat – acestea sunt cuvintele cheie care îl definesc pe Chef Bogdan Piele.

 

 

 

 

Obiectivele programului sunt:

  • Planificare, organizarea, monitorizarea și evaluarea post-eveniment
  • Realizarea unui meniu hands-on format din amuse-bouche / gustare rece / preparat din pește / preparat din carne în două forme de prezentare: servire la farfurie și servire la bufet (inclusiv pass-around)

 

     

     

     

     

     

     

    Chef  BOGDAN PIELE

    http://bogdanpiele.ro/

    P A S I U N E  / D E D I C A R E /

    E X C E L E N T A

     

     

     

    DURATA CURS:

    MODUL 3 ZILE

    Grupa este de maxim 18 participanti

     

    PROGRAM CURS:

    Programul se va desfășura pe două module:

    • Modul de instruire teoretică
    • Modul practic

    ZIUA 1

    9 – 12.00

    1.Considerente teoretice și practice pentru reușita evenimentelor

    • Tematica evenimentului
    • Inventarierea logisticii
    • Scrierea meniului – reguli pentru crearea unui meniu perfect
    • Inventarierea logisticii
    • Asocierea preparatelor cu băuturile
    • Calcularea rețetelor
    • Mise-en-place pentru reușita evenimentului

    2. Alcătuirea echipelor și repartizarea activităților pe tematica programului:

     Master-class Chef Bogdan Piele 13.00-17.00

    Mise-en-place și pre-preparare, condiționare și păstrare:

    Carne

    Pește

    Legume

    Recapitulare și feed-back

    ZIUA  2

    9.00 – 17.00  Master-class Chef Bogdan Piele

    ZIUA 3 

    9.00 – 17.00

    Evaluarea zilei precedente

    Montare la farfurie și bufet

    Pregătirea pentru service

    Concluzii și feed-back

     

     

     

     

     

     

     

     

     


     

    Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri