CURS ARTA CULINARA TEHNICA MENIULUI DE EVENIMENT

Data: 2018-02-26 09:00
Durata: 3 zile
Data:
2018-02-26 09:00
Categoria:
Curs Bucatar
Durata:
3 zile
Locuri dispoinibile:
0
Pret:
390 EURO
Locatii:
Bucuresti
Informatii utile:

La acest curs locurile sunt epuizate !!

Vom repeta cursul in perioada 16-18 aprilie 2018.

Va rugam sa va insrieti din timp !!! Ne puteti contacta la tel 0730882288

CURS ARTA CULINARA TEHNICA MENIULUI

DE EVENIMENT

26,27,28 Februarie 2018

 

Cursul a fost creat special pentru profesionisti: bucatari sefi, bucatari, manageri locatii evenimente.

Despre meniul de eveniment:

Tipuri de evenimente:
- Reuniuni, congrese, conferințe, cocktail, aniversări, comemorări, sărbători
✓ În funcție de momentul zilei: – dejun / cină
✓ În funcție de tipul de serviciu: bufet / la farfurie
✓ În funcție de durata evenimentului: sitting (așezat la masă) / standing (în picioare, la mese de retragere).
Meniul clasic:
Meniul de 2 servicii (prânz corporatist)
Meniul de 3 servicii (prânz corporatist
Meniu de 4 servicii – eveniment de 4 – 6 ore
Meniu de 5 – 7 servicii - eveniment de 10 – 12 ore

CE VOM STUDIA:

MENIU DE 4 SERVICII

PROGRAMUL CURSULUI


Ziua 1
Interval orar
9 – 12.00
1.Considerente teoretice și practice pentru reușita evenimentelor
- Tematica evenimentului
- Inventarierea logisticii
- Scrierea meniului – reguli pentru crearea unui meniu perfect
- Inventarierea logisticii
- Asocierea preparatelor cu băuturile
- Calcularea rețetelor
- Mise-en-place pentru reușita evenimentului
2. Alcătuirea echipelor și repartizarea activităților pe tematica programului:
12.00 – 13.00
PAUZA DE MASĂ
13.00 .– 17.00
Mise-en-place:
Carne
Pește
Legume
---
Recapitulare și feed-back

ZIUA 2
9.00 – 12.00
Evaluarea zilei precedente
---
Pregătirea gustării, amouse bouche
12.00 – 13.00
PAUZA DE MASA
13.00 -17.00
Pregătirea garniturilor pentru preparatul din pește / preparatul din carne
---
Recapitulare și feed-back
ZIUA 3
9.00 – 12.00
Evaluarea zilei precedente
---
Pregătirea peștelui- 3 tehnici
Pregătirea cărnii - 3 tehnici
12.00 – 13.00
PAUZA DE MASA
13.00 – 17.00
Asamblarea meniului
Pregătirea pentru service
Concluzii și feed-back

CURS SUSTINUT DE :

- Dr. Ing. Gabriela Berechet - culinary specialist, membru in juriul a numeroase competitii internationale, autor : CARTEA BUCATARULUI PROFESIONIST si CARTEA COFETARULUI PROFESIONIST precum si a numeroase articole in domeniul  culinar.

- trainer and manager of Romanian national cooks team, Romanian pastry team, Regional team ASPROGAST (Moscow -2005, 2006, Malta 2007, Cyprus 2008, Istanbul 2009, IKA 2006, 2010, EXPOGAST Luxembourg 2008, 2012, SIRHA – International Catering Cup 2009, 2011)
- judge national and international competition (hot and cold): National Masterchef contest, Balada Nej Trophy, The Golden Chef of Bucharest, World Cup of Pastry, Chocolate and Ice-Cream Milan 2015, „Wynand Vogel Bokaal” EvenTT Culinaire 2015, Polish Culinary Cup 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DURATA CURS:

MODUL 3 ZILE

Grupa este de maxim 16 participanti

PRETUL CURSULUI INCLUDE:

-toate ingredientele de lucru

- suport de curs

-prestatia trainerilor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Chef  Wynand Vogel -

Most awarded Chef of Holland

Ex‑part-time Chef of the Queen of Holland

Honorary lifetime member of WACS

Chef d'Mission Dutch Culinary Team

Tour for Hunger

Guide Dutch Military Culinary Team

Culinary/International judge/ adviser/Trainer international

Final rédacteur recepi,s SaisonnierCulinaire

Adviser/ Jury President Culinair journal Saisonnier

Co‑worker on the publishing of Cookery Books

 

 

 

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri