CURS BUCATAR BUCURESTI B37

Data: 2019-01-29 02:30
Durata: 5 luni, 20 săptămâni
Data:
2019-01-29 02:30
Categoria:
Curs Bucatar
Durata:
5 luni, 20 săptămâni
Locuri dispoinibile:
12
Pret:
7000 LEI
Locatii:
Bucuresti
Informatii utile:

Noul program al Institutului Culinar Disciples of Escoffier in Romania.

Pentru inscrieri ne puteti contacta la tel 0730882288. Numar de locuri limitat in grupa.

Nu pierde sansa sa beneficiezi de pretul promotional al primei grupe.

 

CURS BUCATAR B37 - MODUL BASIC

29 IANUARIE 2019

Noul program culinar CUISINE Basic module este primul din cele 3 module premergatoare examenului final pentru obtinerea CERIFICATULUI GRAND DIPLOMA CUISINE emis in urma unui examen cu o comisie din partea Ministerului educatiei din Franta.

Institutul Culinar Disciples Escoffier, opereaza in Romania prin Horeca culinary School si cuprinde un modul basic, un modul intermediate, un modul advanced in total 9 luni de studiu.

Primul modul cel basic este format din 42 de lectii practice in laboratorul tehnologic propriu dotat la standarde europene, combinat cu lectii teoretice si combinat cu internship practica in restaurante pe parcursul a 20 saptamani..

La finalul perioadei de studiu sustineti un examen teoretic si practic, iar absolventilor li se elibereaza o dubla certificare: certificat profesional bucatar emis de Ministerul Muncii si al Educatiei din Romania si un certificat profesional ICDE.

Dupa parcurgerea acestui modul va puteti inscrie la modulul urmator intermediar cu durata de 3 luni cu un total de 180 de ore practice si teoretice, si apoi la modulul avansat cu o durata de 3 luni cu 180 de ore practice si teoretice pentru sustinerea examenului final cu o comisie din Franta in urma caruia se emite certificatul Grand Diploma de Cuisine ( Diploma in Arta Culinara)

 

 
 
Căutăm să inspirăm noi cariere și suntem dornici să împărtășim studenților know-how-ul nostru și pasiunea pentru bucătăria fină și gastronomia franceză. Prin învățarea elementelor de bază ale bucătăriei vestice, scopul nostru pe termen lung este de a oferi bucătarilor aspiranți tehnicile și competențele fundamentale fundamentale, de la care își pot improviza și explora propria creativitate culinară.
 
 
Clase mici și suport individualizat de la maeștrii noștri șef-instructori
 
Suntem cunoscuți pentru a pune oamenii în centrul abordării educației. Credem în oferirea unei experiențe de învățare individualizate pentru toți studenții, astfel încât aceștia să poată construi progresiv abilitățile, talentul și încrederea care va  vor ghida în cariera  culinară. Mărimea  clasei  cu un numar mic de participanti - un semn distinctiv al ICDE, permit îmbunătățirea experienței de învățare prin coachingul cvasi-personal. Abordarea noastră de predare este bazată pe echipă, iar instructorul-șef este susținut de cel puțin un asistent de bucătar.
Predarea se face în limba engleză si romana simultan.
 
 
 
 

Standarde profesionale ridicate și Guest Chefs de renume international

Ne străduim să respectăm cele mai înalte standarde profesionale și academice. Curriculum-ul nostru cuprinzător este conceput pentru a învăța studenții despre practica și arta de gătit, prin teorie, tehnică,  viteză și lucrul în echipă. Acestea vor fi esențiale pentru succesul unei cariere culinare.
Pentru a fi la curent cu cele mai recente tendințe culinare și tehnici, ICDE colaborează în mod regulat cu bucătari renumiți din întreaga lume, printre care și numeroși lideri culinare Star Michelin.
 
Instruire practica în facilități premium Conducem cursuri în facilități moderne și perfecte, în colaborare cu partenerii noștri locali. Pentru a asigura un mediu de învățare premium, studenții noștri beneficiază de posturi individuale de lucru. Scopul nostru este de a oferi studenților aptitudini practice și aplicabile, care sunt în cerere foarte mare în industria de fine dinning și industria ospitalității de lux, 90% din cursuri se desfășoară în laborator propriu. Din prima clasă, studenții lucrează cu echipamente de înaltă calitate, învățând și dezvoltând tehnici esențiale prin practici cumulative. Degustările și sesiunile de feedback ale instructorilor sunt integrate în curriculum pentru a ancora abilitățile și tehnicile învățate.
 
 

 

 

 

 

Cursul poate fi achitat in 4 transe

Echipament oferit gratuit de scoala cu insemnele ICDE- Horeca Culinary School

Dubla certificare:

 

 

 

Tematica generala a cursului:

  • HACCP- Normele de igiena si siguranta alimentatiei
  • Knife skills
  • Ustensile si echipamente de bucatarie
  • Metode de gatire (teorie & practica)
  •  
  • Pregatirea adecvata a fondurilor, stocurilor si a sosurilor
  • Pregatirea adecvata a supelor, cremelor
  • Forcemeats si aluaturi
  • Echilibrul in bucatarie si subtilitatile gustului
  • Condimente si mirodenii
  • Limba engleza- notiuni gastronomie
  • Dezvoltare personala si comunicare
  • Estetica farfuriei
  • despre meniuri
  • Legume (teorie & practica)
  • prezentare de taieturi legume
  • Stock-uri, supe, sosuri (teorie & practica):
  • prezentarea sosurilor de baza (practica: Bechamel, Espaniol, hollandaise, sos tomat, veloute)
  • prezentarea derivatelor din sosurile de baza
  • practica: roux
  • jus
  • gravy
  • Preparate reci (teorie & practica):
  • Dressing-uri (practica – French dressing
  • Chutney (practica: chutney )
  • salate (practica: waldorf, Caesar, nicoise)
  • Preparate din oua:
  • practica: oua prajite vs cocote vs sur le plat
  • practica: omlette (French  vs Spanish)
  •  Paste si preparate din paste
  •  Preparate cu Orez
  • Peste & crustacee
  • Practica: filetarea
  • metode de gatit
  • practica: posare vs prajire vs abur
  • Preparate din pasare:
  • Practica: Taieturi
  • Practica: preparate cu piept rata / pulpa rata
  • Practica: Pui – posare vs prajire
  • Preparate din carne de animale:
  • structura carnii
  • metode de gatit carnea
  • transarea si filetarea
  • practica: miel/vita/porc
  • preparate din organe
O experiență de învățare impecabilă, pas cu pas
 
Fiecare clasă începe cu o scurtă explicație din partea instructorilor noștri, descriind vocabularul relevant și tradițiile culinare franceze din spatele fiecărui fel de mâncare și rețetă.
Instructorii noștri bucătari-șef  continuă să demonstreze rețetele care vor fi efectuate ulterior de către studenți. Fiecare clasă va învăța elevii abilități specifice, iar raționamentul din spatele diferitelor tehnici de gătit este discutat. În timpul gătirii, sincronizarea este întotdeauna un element critic și, astfel, se discută și logica din spatele următoarelor instrucțiuni de rețetă într-o anumită ordine.
Începând cu identificarea ingredientelor esențiale, vom contribui la formarea simțurilor studenților noștri. Folosind produse de calitate superioară și rare, de la ierburi proaspete și condimente până la foie gras, instructorii noștri in arte culinare călătoresc printr-o gamă largă de gusturi și arome. Elevii vor progresa de la dezvoltarea unor tehnici culinare, cum ar fi abilitățile esențiale de knife skills și prepararea sosului (cum ar fi cele cinci "sosuri mama" ale lui Escoffier), la metode moderne cum ar fi "sous-vide" și gătit lent.
În plus, cei înscriși în programul nostru de  Diploma în arta culinara care urmeaza modului basuc, vor fi introduși în teme avansate, cum ar fi planificarea meniurilor, precum art plating  (cum se adaugă compoziția, garniturile, sosurile și culoarea la un fel de mâncare). Dezvoltarea creativității personale va fi, de asemenea, explorată.
 

 

INSCRUCTORI/FORMATORI

MASTER TEACHER CHEF DAVID CONTANT

( Manager departament Cuisine)

  1. Chef JOHNNY SUSALA
  2. Chef Stephane Mora
  3. Chef LIVIU LAMBRINO
  4. Chef STEFAN DANIEL POPESCU 
  5. Corina Toma

 

 

 

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri