CURS BUCATAR SEF SPECIALIZARE

Data: 2018-03-12 09:30
Durata: 6 săptămâni
Data:
2018-03-12 09:30
Categoria:
Curs Bucatar Sef
Durata:
6 săptămâni
Locuri dispoinibile:
2
Pret:
4200 LEI
Locatii:
Bucuresti
Informatii utile:

Acest curs este foarte solicitat.

Va rugam sa va ocupati locul din timp !!

Ne puteti contacta la tel 0730882288 pentru programare si procedura inscriere.

 

CURS BUCĂTAR ȘEF - 12 MARTIE - BUCURESTI

Un nou format al cursului de Bucatar sef unic in Romania !!!

Acest curs se adreseaza profesionistilor care inteleg ca Bucatarul sef este manager in bucataria sa si trebuie sa-si insuseasca proceduri de management , si HACCP precum si de food cost si ingineria meniului.

 

 

 

 

Detalii importante:

  1. Lectiile de curs pot avea o durata ce variaza intre 2 h si 8 h. La fiecare 2 h de curs, cursantii au o pauza de 15 min.
  2. Orele de curs au loc in zilele de luni , marti si miercuri ale fiecarei saaptamani.

Finalizarea programului de specializare. Organizarea si desfasurarea examenului final.

Programul de specializare BUCATAR SEF este acreditat de ANC (Autoritatea Nationala de Calificari), iar la absolvirea acestuia se obtine un certificat de absolvire emis de Min. Muncii si Min. Educatiei.

  1. Programul de specializare in meseria de BUCATAR SEF se finalizează cu examene de certificare a competenţelor.

Susţinerea examenul de certificare a competenţelor se face prin proba scrisa si proba practica Participarea la examenul de certificare este condiţionată de fisa de prezenta la orele practice si teoretice.

  1. PROBA SCRISA
  • La examinarea scrisa, cursantii vor primii un test tip grila, din materia de curs.

2. PROBA PRACTICA

  1. Proba practica se sustine in sala de curs practic, urmand urmatoarea PROCEDURA:
  • Proba practica se sustine in baza unui COST IMPUS, si in baza unui TIMP DE PREPARARE IMPUS.
  • CURSANTII VOR PREGATII 2 PREPARATE: STARTER + MAIN COURSE, TINAND CONT DE COSTUL SI TIMPUL DE PREPARARE IMPUSE.
  • FIECARE PREPARAT, VA AVEA 1 INGREDIENT IMPUS (INGREDIENT VEDETA)
  • CURSANTII TREBUIE SA PREZINTE UN MENU CARD AL PREPARATELOR, ADICA:
  • FISA TEHNICA
  • FISA MIS EN PLACE
  • USTENSILE FOLOSITE
  • METODA DE GATIRE
  • FOOD COSTUL PREPARATELOR
  1. Ingredientul impus va fi adus la cunostina cursantilor cu 10 zile inainte de examenul final.
  2. Cursantii trebuie ca inainte cu maxim 7 zile de examenul final sa predea coordonatorului de curs, necesarul de marfa, incadrandu-se in costul impus. Acest lucru este obligatoriu, pentru a avea la timp materia prima in vederea sustinerii examenului

Examinarea practica se face de catre toti Chef Instructorii din cadrul programului de specializare, intr-un sistem de notare pe 5 criterii: Igiena, Tehnica aplicata, Gust, Aspect, Atitudine, Team work

Dispozitii tranzitorii si fianle

Sunt interzise fotografiile si filmarile in timpul orelor de curs si postarea acestora in retelele de socializare de catre cursanti, fara acordul scolii

 

 

 

 

DURATA CURSULUI : 6 saptamani

Cursantii studiaza despre eficienta in bucatarie, food cost si ingineria meniului , participa la diverse demonstratii impreuna cu bucatari sefi instructori din cadrul cursului, utilizarea ingredientelor de sezon si alcatuirea meniurilor.

 


 

     

    Pretul cursului include:

    - prestatia trainerilor

    - ingredientele folosite

    - suport de curs

    Proba practica se executa in scoala !!

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Acesta este un curs de specializare in care studiem despre managementul bucatariei

    Cursantii sunt incurajati sa iasa din zona de confort si sa-si duca creativitatea la limita maxima in care pot creea un produs exceptional si inovativ

     

     

    Instructori/formatori

    • Chef Ciprian Nicolescu - senior lector
    • Chef Nico Lontras
    • Chef Johnny Susala

     

     

     

     

     

    Curs de specializare interactiv modular cu temele :

    - Managementul activitatii de productie, si al calitaii

    - Managementul  resurselor umane, organizare si comunicare.

    - Organizarea corecta a brigazii in bucatarie

    - Cum aplicam corect procedurile HACCP

    - Ingineria meniului și food cost, stoc control. Achizitii

    - Istoria gastronomiei romanesti

    - Tendinte in gastronomia moderna

    - Seminar sous vide teoretic si practic sustinut de chef Jakob Hausmann

    - Aplicatii practice in cadrul scolii care este echipata cu posturi de lucru individuale. Fiecare chef instructor din cadrul cursului va avea cate o sedinta aplicativa si de lucru practic cu participantii la program.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri