CURS COFETAR BUCURESTI C32

Data: 2018-03-14 17:00
Durata: 14 săptămâni
Data:
2018-03-14 17:00
Categoria:
Curs Cofetar
Durata:
14 săptămâni
Locuri dispoinibile:
6
Pret:
4200
Locatii:
Bucuresti
Informatii utile:

Pentru inscrieri si informatii ne puteti contacta la tel 0730882288

Va rugam sa va ocupati locul din timp, inscrierile se inchid in data de 01.03.2018

Pentru inscrierile last minute adica dupa data de 01.03.2018 costul cursului este de 4600 lei !!!

CURS COFETAR  - 14 MARTIE 2018

"Trebuie sa pui si suflet in prajitura, nu numai zahar"
 
În această meserie e nevoie de foarte multă atenţie şi răbdare. Aici totul se face măsurat, trebuie să respecţi cantităţile trecute în reţetă şi să fii foarte atent cu ce produse lucrezi. În rest, e nevoie de practică înainte de angajare, iar restul se învaţă pe parcurs.
 
 
 

 Este un program de 14 saptamani  ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii  dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unorr pastry chef profesionisti. Cursul este autorizat ANC, dupa sustinerea examenului final se obtine certificat de calificare emis de Ministerul muncii si Ministerul Educatiei.

 
 
 
Cu un puternic accent pe orele practice, programul școlii noastre vă va învăța tehnicile esențiale, subliniind elemente cheie și metodele care vă permit să mergeți dincolo de rețete și să vă creați propriile formule. În cele din urmă, cursantii au ocazia să aplice aceste abilități și să creeze un tort purtand amprenta propriului design. Până la sfârșitul programului, veți avea parte de totul, de la prăjituri până la pâine clasică și deserturi elegante.
 
 
 

Structura cursului

 
MODUL INITIERE
Curs 1- Notiuni fundamentale (1/4 ore teoretice; 3/4 aplicatii practice  in laboratorul scolii)
Programul începe prin a oferi cursantilor o înțelegere aprofundată a ustensilelor, ingredientelor, tehnicilor și procedurilor pe care le vor folosi pe tot parcursul programului:
  • Identificarea și discutarea grupurilor principale de ingrediente: zahăr, lapte, fructe,         făină și cicolată
  • Greutăți și măsuri, matematică culinară
  • Elementele de bază ale teriei ouălor, pe măsură ce se pregătesc deserturile pe bază de ouă, cum ar fi crème brûlée, sufle, mousses, meringues și éclairs făcute cu pâte à choux
  • Tehnici de preparare a deserturilr:
  • Trioul aluaturilor frantuzesti: pâte brisée, pâte sucrée și pâte sablée
  • Aluaturi laminate sau stratificate, inclusiv produse de patiserie, croissant si aluaturi daneze
  • Tehnici de rulare adecvate pentru pregătirea tartelor, galettes, mille-feuille, croissante
  • Intrducere în abilitățile de decorare de bază, utilizarea unei pungi de patiserie, realizarea și utilizarea corneților, notiuni privind estetica produselor de cofetarie, lucrul cu ciocolata  
 
 
 
 

PROGRAM ORIENTATIV MODUL INITIERE (n.b: programul urmeaza sa fie postat in cateva zile)

Saptamana 1 – Simona Pope

  • Orele 17.00-19,30

Saptamana 2 – Olguta Iliescu

  • Orele 16.30-19.30

Saptamana 3 – Olguta Iliescu

  • Orele 16.30-19,30

Saptamana 4 – Olguta Iliescu

  • Orele 16,30-19,30

Saptamana 5

  • Simona Pope – pasta de zahar si ciocolata cornet scriere si décor 16.30-19.30
  • Mirela Oprisan –modul 1 Decoratiuni din foaie de vafa – 6 ore – orele 9.30- 13.30

Cursuri de scurta durata integrate in Modul Calificare

  •  modul Introducere in lumea ciocolatei – orele 15-19
  •  modul Deserturi cu ciocolata – orele 15-19
  •  modul Decoratiuni din foaie de vafa 2 – 6 ore – orele 10-16 – Mirela Oprisan
  •  modul Muffins si Cupcakes – orele 15-19
  •  modul Fursecuri si biscuiti – orele 15-19 – Mirela Oprisan
  • Gelaterie – Ana Consulea / Mirecea Banu – Zexe Cofeturi
  • Macarons sau alta tema – Ana Consulea / Mircea Banu Zexe Cofeturi

 

 

 
 
MODULUL CALIFICARE
La acest modul competentele de baza sunt dezvoltate in continuare si se introduc elemente si notiuni mai complexe.
Cursantii vor invata tehnologia de preparare a produselor de cofetarie, lucram torturi, creme si umpluturi traditionale si moderne, invatam despre ciocolata si cum sa o folosim
Cursantii sunt invatati ca atat timp cat stapanesti tehnicile baza, cu ajutorul creativitati poti creea produse exceptionale.
Tematica cursului este diversa si consta din lectii teoretice combinate cu lectii practice in cele mai multe din subiecte. Ne rezarvam dreptul sa actualizam sau sa scoatem anumite teme pe parcurs in functie de noutatile in domeniu.
Vom studia despre :

Tehnologia semipreparatelor folosite in cofetarie

  •  Factorii de nutritie din alimente
  •  Materii prime şi auxiliare
  • Tehnologia prajiturilor
    • Notiuni generale referitoare la prajituri
    • Tehnologia prajiturilor cu blat
    • Tehnologia prajiturilor cu foi de rulada
    • Ateliere Practice sustinute de Gabriela Pascaru - formator, cofetar, tehnolog absolvent USAMV cu temele:

                 Tort Saint Honore

                 Tort Soufle Sourprise

                 Tort Sacher

                 Linzer torte

                 Apple crumble pie

                 Carrot cake

                 Black Forest

                 Cheese cake copt

                 Cheese cake mousse

                 Creme brule
                 Creme caramel
                 Parfe
                 Sabayon cu fructe
                 Deserturi -prezentare la farfurie,cupa ,pahar
                 Sosurile folosite in cofetarie -sos de fructe, ciocolata,vanilie
                 Milles feuilles /Cremsnit
                 Trigoane cu branza dulce si stafide
 
Seminar  special: Notiuni de Managementul cofetariei si cum sa-ti deschizi propriul laborator
Lectie deschisa: modul business – informatii utile despre managementul si deschiderea propriului laborator – lector formator: Irina Elena  Apostol – cofetar si proprietar Cofetaria ART Dessert
 
 
 
 
           
 
Stagiu practica in locatiile partnere
Practica poate fi organizata in functie de disponibilitatea cursantilor si programul conventit cu locatiile partenere.
 
 
 
Costul cursului pentru inscrierile last minute adica dupa data de 1 MARTIE  este de 4600 lei !!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Cursul se adreseaza atat celor care doresc sa urmeze ocupatia de cofetar cat si celor care au o pasiune pentru crearea deserturilor sau intentioneaza sa deschida un laborator de cofetarie /patisserie.
Nota: Pretul cursului include echipament, prestaia trainerilor,  ingredientele si materia prima pusa la dispozitie.
 
 
 
 
 
Bonus: curs patiser si modul management !!!
Cursul se poate achita si in rate.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
La Horeca School atelierele practice sunt sustinute de cofetari profesionisti iar cursantii lucreaza temele aferente cursurilor in spatii utilate cu posturi de lucru individuale , echipamente profesionale la standarde europene.
 
 
 
 
 
 
Echipamentul de  lucru este oferit gratuit de scoala.
Primiti bonus un curs de patiser atasat celui de cofetar  si un seminar de Business  !!

 

 

 

 

 

 

 

MODUL DE WAFER PAPER

in cadrul cursului de cofetar

 

 

   

 

 

 

 

       

Ore teoretice in cadrul scolii

Aplicatii practice  si demonstratii in laboratorul scolii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Instructori / Lectori/ Formatori

Pastry Chef Olguta Oana Iliescu - coordonator curs
Pastry chef - Art cake designer Simona Pope
Art designer Mirela Oprisan
Prof. maestru in arta culinara Silion Ilinca
Pastry Chef Ana Consulea - Zexe
Pastry Chef Mircea Banu - Zexe
Gabriela Pascaru - trainer pastry
Irina Elena Apostol- Formator / Cofetar /- Art Dessert
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri