CURS COFETAR C36 BUCURESTI

Data: 2019-01-28 00:30
Durata: 3 luni, 14 săptămâni
Data:
2019-01-28 00:30
Categoria:
Curs Cofetar/Patiser
Durata:
3 luni, 14 săptămâni
Locuri dispoinibile:
12
Pret:
5950 Lei
Locatii:
Bucuresti
Informatii utile:

Acesta curs este un format unic in Romania. Locurile sunt limitate si cursul foarte solicitat.

Va rugam sa va inscrieti in timp util. Ne puteti contacta la tel. 0730882288

CURS COFETAR  / CURS PATISER

28 IANUARIE 2019

https://youtu.be/Jsi4CWdDwQw

 

 Este un program de 14 saptamani  ce pune accent pe atelierele practice sustinute in laboratorul scolii  dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unorr pastry chef profesionisti. Cursul este autorizat ANC, dupa sustinerea examenului final se obtine certificat de calificare emis de Ministerul muncii si Ministerul Educatiei.

 

 

Cu un puternic accent pe orele practice, programul școlii noastre vă va învăța tehnicile esențiale, subliniind elemente cheie și metodele care vă permit să mergeți dincolo de rețete și să vă creați propriile formule. În cele din urmă, cursantii au ocazia să aplice aceste abilități și să creeze un tort purtand amprenta propriului design. Până la sfârșitul programului, veți avea parte de totul, de la prăjituri până la pâine clasică și deserturi elegante.

 

 

Structura cursului

 
MODUL INITIERE
Curs 1- Notiuni fundamentale teorie si practica in laboratorul scolii
Programul începe prin a oferi cursantilor o înțelegere aprofundată a ustensilelor, ingredientelor, tehnicilor și procedurilor pe care le vor folosi pe tot parcursul programului:
  • Identificarea și discutarea grupurilor principale de ingrediente: zahăr, lapte, fructe,         făină și cicolată
  • Greutăți și măsuri, matematică culinară
  • Elementele de bază ale teriei ouălor, pe măsură ce se pregătesc deserturile pe bază de ouă, cum ar fi crème brûlée, sufle, mousses, meringues și éclairs făcute cu pâte à choux
  • Tehnici de preparare a deserturilr:
  • Trioul aluaturilor frantuzesti: pâte brisée, pâte sucrée și pâte sablée
  • Aluaturi laminate sau stratificate, inclusiv produse de patiserie, croissant si aluaturi daneze
  • Tehnici de rulare adecvate pentru pregătirea tartelor, galettes, mille-feuille, croissante
  • Intrducere în abilitățile de decorare de bază, utilizarea unei pungi de patiserie, realizarea și utilizarea corneților, notiuni privind estetica produselor de cofetarie, lucrul cu ciocolata  
 
 

PROGRAM ORIENTATIV MODUL INITIERE

Saptamana 1 – Simona Pope

  • Trei zile/saptamana Orele 16.330-19,30

Saptamana 2 – Olguta Iliescu

  • 3 zile /saptamana Orele 16.30-19.30

Saptamana 3 – Olguta Iliescu

  • trei zile/saptamana Orele 16.30-19,30

Saptamana 4 – Olguta Iliescu

  • Trei zile/saptamana Orele 16,30-19,30

Saptamana 5

  • Simona Pope – pasta de zahar si aplicatii practice patiserie 16.30-19.30
  • Mirela Oprisan –modul 1 Decoratiuni din foaie de vafa – 6 ore – orele 9.30- 13.30 in zile de sambata

 Cursuri de scurta durata integrate in Modul Calificare

  • Modul de 3 zile Torturi clasice in prezentare moderna Hans Ovando -pastry chef
  • Modul 2 zile Basics of Viennoiserie master baker Bedros Kabraniana
  • KNIFE SKILLS cu Chef Johnny Susala
  •  modul Introducere in lumea ciocolatei – orele 15-19
  •  modul Deserturi cu ciocolata – orele 15-19
  •  modul Decoratiuni din foaie de vafa 2 – 6 ore – orele 10-16 – Mirela Oprisan
  •  modul MACARONS – orele 16.30-19,30
  • MODUL – Ana Consulea / Mirecea Banu – Zexe Cofeturi

 

 
 
MODULUL CALIFICARE
La acest modul competentele de baza sunt dezvoltate in continuare si se introduc elemente si notiuni mai complexe.
Cursantii vor invata tehnologia de preparare a produselor de cofetarie, lucram torturi, creme si umpluturi traditionale si moderne, invatam despre ciocolata si cum sa o folosim
Cursantii sunt invatati ca atat timp cat stapanesti tehnicile baza, cu ajutorul creativitati poti creea produse exceptionale.
Tematica cursului este diversa si consta din lectii teoretice combinate cu lectii practice in cele mai multe din subiecte. Ne rezarvam dreptul sa actualizam sau sa scoatem anumite teme pe parcurs in functie de noutatile in domeniu.
Vom studia despre :

Tehnologia semipreparatelor folosite in cofetarie

  •  Factorii de nutritie din alimente
  •  Materii prime şi auxiliare
  • Tehnologia prajiturilor
    • Notiuni generale referitoare la prajituri
    • Tehnologia prajiturilor cu blat
    • Tehnologia prajiturilor cu foi de rulada
  • Ateliere Practicesustinute de pastry chef Hans Ovando - Torturi din cofetaria clasica
  • Ateliere practice patiserie sustinute de master baker Bedros Kabranian- basics of Viennoiserie
  • MODUL ESTETICA GASTRONOMICA SAU PLATING STYLES sustinut in doua sedinte de Corina Toma
 
 
Seminar  special: Notiuni de Managementul cofetariei si cum sa-ti deschizi propriul laborator
Lectie deschisa: modul business – informatii utile despre managementul si deschiderea propriului laborator – lector formator: Irina Elena  Apostol – cofetar si proprietar Cofetaria ART Dessert
 
 
 

  Stagiu practica in locatiile partnere

Practica poate fi organizata in functie de disponibilitatea cursantilor si programul conventit cu locatiile partenere.

Pretul cursului se poate achita in 4 transe !!!

La acest curs participa ca formatori  doi chefi internationali,

Acum ai ocazia unica sa inveti cu  Hans Ovando si Bedros Kabranian !!

 

Cursul se adreseaza atat celor care doresc sa urmeze ocupatia de cofetar cat si celor care au o pasiune pentru crearea deserturilor sau intentioneaza sa deschida un laborator de cofetarie /patisserie.
Nota: Pretul cursului include echipament, prestaia trainerilor,  ingredientele si materia prima pusa la dispozitie.
 

 

 

Bonus: curs patiser si modul management !!!

Cursul se poate achita si in rate.

 

 

La Horeca School atelierele practice sunt sustinute de cofetari profesionisti iar cursantii lucreaza temele aferente cursurilor in spatii utilate cu posturi de lucru individuale , echipamente profesionale la standarde europene.
 

 

Echipamentul de  lucru este oferit gratuit de scoala.
Primiti bonus un curs de patiser atasat celui de cofetar  si un seminar de Business  !!
 
 
 

MODUL DE WAFER PAPER

in cadrul cursului de cofetar

 

 
 

Ore teoretice in cadrul scolii

Aplicatii practice  si demonstratii in laboratorul scolii
 
 
 
 
 

Instructori / Lectori/ Formatori

Pastry Chef Olguta Oana Iliescu - coordonator curs
pastry chef Hans Ovando
master Baker Bedros Kabranian
Pastry chef - Art cake designer Simona Pope
Art designer Mirela Oprisan
Prof. maestru in arta culinara Silion Ilinca
Pastry Chef Ana Consulea - Zexe
Pastry Chef Mircea Banu - Zexe
Irina Elena Apostol- Formator / Cofetar /- Art Dessert
Chef  Johnny Susala- Knife skills

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri