CURS COFETAR PATISER C37

Data: 2019-04-01 17:00
Durata: 5 luni, 20 săptămâni
Data:
2019-04-01 17:00
Categoria:
Curs Cofetar/Patiser
Durata:
5 luni, 20 săptămâni
Locuri dispoinibile:
1
Pret:
6300 lei
Locatii:
Bucuresti
Informatii utile:

Acest curs este foarte solicitat. 

Cursul are loc cu un numar limitat de locuri.

Pentru inscriere ne puteti contacta direct la tel: 0730882288

CURS COFETAR/PATISER

01 APRILIE 2019

"Zaharul in prajituri e ca sarea in bucate, trebuie sa fie suficient cat sa aduca toate celelalte arome impreuna, nu sa le acapareze" - Pierre Herme

In aceasta meserie e nevoie de foarte multă atentie si rabdare. Aici totul se face masurat, trebuie sa respecti cantitatile trecute in reteta si sa fii foarte atent cu ce ingrediente lucrezi si cum le prelucrezi. E nevoie de rabdare, pasiune, motivatie si daruire, e nevoie de iubire pentru aceasta meserie si drag de a prepara deserturi pentru ceilalti.

 

Programul Horeca School pentru calificare in meseria de cofetar se desfasoara pe parcursul a 20 de saptamani si pune accent pe ateliere practice sustinute in laboratorul scolii, precum si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unor cofetari de renume ai Romaniei, precum si internationali.

 

 

Cu un puternic accent pe orele practice, programul scolii noastre isi propune sa va invete tehnicile esentiale, subliniind elemente cheie si metodele care va permit sa mergeti dincolo de retete si sa va creati propriile formule. Programul este gandit astfel incat sa va puna bazele cofetariei moderne, explicand nu doar retetele, ci mai ales chimia din spatele fiecarei reteta, punand in evidenta de ce se intampla anumite fenomene si explicand logic de ce este necesar sa facem anumite lucruri pentru a obtine un rezultat bun. Cofetaria este in mare parte chimie si logica si exact asta ne propunem sa va demonstram - ca magia nu isi are locul in cofetarie, ci mai degraba ca daca intelegi fiecare ingredient in parte si proprietatile lui, vei sti cum sa il procesezi si ce tehnica sa aplici pentru a obtine cel mai bun rezultat. 

 

 

CURSUL cuprinde notuni teoretice si aplicatii practice ce evidentiaza bazele cofetariei si modul in care ingredientele interactioneaza intre ele, felul in care putem modifica retete, modul corect de realizare a produselor de cofetarie. Credem cu tarie ca in cofetarie totul incepe de la o baza solida, asa incat exact asta ne dorim sa va insuflam: tehnici corecte, cofetarie frantuzeasca, atentia la detalii, organizarea spatiului de lucru fiind doar cateva dintre scopurile declarate ale acestui curs. 

Structura cursului

1. Introducere

  • HACCP 
  • Ingrediente de baza in cofetare – proprietati si folosiri - teorie MISE EN PLACE 
  • Introducere in tehnici de décor de baza: realizarea conului din hartie, folosirea corecta a posului
  • Teorie si practica in folosirea fructelor in deserturi: segmente, posare, coacere, macerare, deshidratare, confiere
  • KNIFE SKILLS

Tehnici de baza pentru folosirea oualor in deserturi - importanta oualor in cofetarie, aplicatii practice

Teorie si practica in lucrul cu zaharul - rolul zaharului in produsele de cofetarie, aplicatii practice

ALUATURI DE BAZA IN COFETARIE

Teorie si practica in lucrul cu aluaturile dospite 

Tehnici de baza si lucrul cu aluatul fraged: tipuri de aluaturi( clasificare) - Aplicatii practice tarte dulci si tarte sarate

Aluaturi laminate -  aplicatii practice croissant si aluat de foietaj

SEMIPREPARATE FOLOSITE INCOFETARIE  - teorie si practica

A. BLATURI - Aplicatii practice- blat piscot si blat pandispan

B . CREME DE BAZA  - Aplicatii practice crema de patisserie, chantily, mouse

TORTURI - moderne si clasice

 GLAZURI - tehnica realizarii glazurilor de diverse tipuri si utilizarea lor 

 CAKE DECOR 

  • Décor in pasta de zahar
  • DECOR CIOCOLATA
  • Decoratiuni din foaie de vafa/hartie comestibila

 

 CIOCOLATA

Tehnica de lucru cu ciocolata, temperare

 SEMIREPARATE FOLOSITE IN PATISERIE 

Ingredientele pentru aplicatiile practice sunt puse la dispozitie de catre scoala, care dispune, de altfel, si de ustensile si echipamente profesionale, totul pentru a usura munca cursantilor si pentru a-i pregati pentru lucrul intr-un laborator de cofetarie ori pentru a porni o cariera in acest domeniu. Indrazniti sa credeti ca puteti si veniti sa realizati!!

 

 

 Cursul include si urmatoarele ateliere practice:

 

 

Introducere in ciocolaterie - atelier practic ce prezinta notiuni introductive despre ciocolata, cum se topeste corect, cum si de ce o temperam, cum realizam tablete de ciocolata si care este procedeul de realizare a pralinelor de ciocolata.

 

 

 

Fursecuri si biscuiti - tema practica in cadrul modulului de initiere ( Biscuiti cu ciocolata)

 

 

 

Muffins si cupcakes - atelier practic pe parcursul caruia invatam diferentele dintre cele doua produse de cofetarie si realizam o gama variata de muffins si cupcakes, alaturi de elementele lor specifice, precum crema de unt sau alte glazuri pentru decor.

 

 

Gelaterie – Ana Consulea - atelier practic ce include teorie si practica despre realizarea produselor de gelaterie.

 

Ateliere Practice sustinute de Gabriela Pascaru -

formator, cofetar, tehnolog absolvent USAMV

 

 

   

Seminar  special:

Lectie deschisa: tot ce trebuie sa cunosti despre autorizarea laboratorului propriu din punct de vedere sanitar veterinar si al sanatii publice – informatii utile despre managementul si deschiderea propriului laborator .

Lector Andreea Pârloaga - specialist in legislatia DSV

OPTIONAL

Modul- NOTIUNI FUNDAMENTALE DE IGIENA - autorizat de Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul Educatiei. 

Conform legislatiei in vigoare certificarea instruirii privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena este obligatorie pentru operatorii care desfasoara activitati in domeniul alimentatie publice,H.G. 857/2011, publicata in M.O. nr. 621, din 1 septembrie 2011 reglementeaza sanctiunile aplicabile in cazul nerespectarii normelor de Igiena. Lipsa unui certificat de instruire, privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena se pedepseste cu o amenda de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice care angajeaza personal caruia ii lipseste aceasta atestare.

             

 

Ore teoretice in cadrul scolii!

Aplicatii practice  si demonstratii in laboratorul scolii!

Stagiu practica in locatiile partenere!

Practica poate fi organizata in functie de disponibilitatea cursantilor si programul conventit cu locatiile partenere!

 

Cursul se adreseaza atat celor care doresc sa urmeze ocupatia de cofetar cat si celor care au o pasiune pentru crearea deserturilor sau intentioneaza sa deschida un laborator de cofetarie /patisserie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patiserul se ocupă în principal cu prepararea semipreparatelor de patiserie, prepararea produselor de patiserie, realizarea decoraţiunilor pentru produsele de patiserie, ambalarea şi pregătirea pentru comercializare a produselor, exploatarea echipamentelor pentru copt şi răcit, exploatarea echipamentelor pentru pregătirea semifabricatelor de patiserie, precum şi cu asigurarea aprovizionării cu materii prime şi produse alimentare, manipularea, conservarea şi depozitarea materialelor şi produselor alimentare.

 

 

 

 

 

Pretul cursului se poate achita in 4 transe !!!

La acest curs participa ca formatori  doi chefi internationali,

Acum ai ocazia unica sa inveti cu  Hans Ovando si Francesco Luigi Carusi !!

Echipamentul de  lucru este oferit gratuit de scoala.

 

 

Cursul se adreseaza atat celor care doresc sa urmeze ocupatia de cofetar cat si celor care au o pasiune pentru crearea deserturilor sau intentioneaza sa deschida un laborator de cofetarie /patisserie.

Nota: Pretul cursului include echipament, prestaia trainerilor,  ingredientele si materia prima pusa la dispozitie.

Programul cursului:

 

Cursurile au loc in scoala pe parcursul primelor 12 saptamani de 3 ori/saptamana de la orele 16.30-20.00

urmatoarele 8 saptamani sunt internship de practica in locatii partenere dupa un program agreat de comun acord cu participantii la curs, plus saptamanal o lectie in scoala.

Zilele de curs vor fi trecute in orarul lunar pe care il primiti cu o saptamana inainte de inceperea cursului pe e-mail.

Instructori / Lectori/ Formatori

Pastry Chef Olguta Oana Iliescu - coordonator curs

pastry chef Hans Ovando

master Baker Francesco Luigi Carusi

Pastry chef - Art cake designer Simona Pope

Art designer Mirela Oprisan

Prof. maestru in arta culinara Silion Ilinca

Pastry Chef Ana Consulea - Zexe

Pastry Chef Mircea Banu - Zexe

Chef  Johnny Susala- Knife skills

Stefania Dumitru - Specialist HACCP

 

 

 

 

 

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri