CURS COFETAR PATISER C38

Data: 2019-06-04 17:00
Durata: 5 luni, 20 săptămâni
Data:
2019-06-04 17:00
Categoria:
Curs Cofetar/Patiser
Durata:
5 luni, 20 săptămâni
Locuri dispoinibile:
1
Pret:
5950 LEI
Locatii:
Bucuresti
Informatii utile:

Inscrierile la acest curs se apropie de sfarsit. Inca mai puteti ocupa un loc. Puteti sa ne contactati la tel 0730882288

CURS COFETAR / PATISER C38

4 iunie 2019

 

SCHIMBAM VIETI, DESCOPERIM TALENTE !! 

Te initiem, te formam profesional, te ajutam sa descoperi calitatile tale creative, artistice, te orientam in cariera sau in deschiderea propriului laborator.

PASTRY CHEF GUEST FABIO NAZZARI

Maestro Pasticcere și Maître Chocolatier

MODUL GLUTEN FREE DESSERTS

Fabio Nazzari va susține un modul în cadrul cursului de cofetar/patiser C38  facand parte astfel din noul concept de curs la Horeca School . Vom studia teoretic si vom lucra practic modulul Gluten free desserts.

Fabio dirijează de ani buni cofetăria cu același nume, un minunat butic cu creații alese. Acest loc are o istorie fascinantă, a fost fondat în 1913 de străbunicul său. 
Stilul său reflectă legătură dintre trecut, pe care Fabio l-a avut alături de familia sa și drumul său presărat cu o multitudine de experiențe care l-au purtat pe plan internațional.

Viziunea sa ne descoperă faptul că aromele tradiționale se pot îmbina perfect cu tehnicile de bază și cofetăria modernă.

 

 

 

 La horeca School inveti in spatii dotate la nivelul scolilor europene , cu bancuri de lucru individuale unde toate temele cursului se realizeaza practic individual sau in grupe mici.

LABORATOR PRACTICA

 

 

 

SPATIU DE LUCRU DEDICAT MODULE CAKE DECOR 

 

 

SALA DE CLASA TEORIE SI DEMO

 

 

 

 

Curs autorizat de catre Ministerul Muncii si ministerul Educatiei si se finalizeaza prin obtinerea unui certificat ( diploma) profesional de cofetar/patiser.

Este un program de 20 saptamani ce pune accent pe ateliere practice sustinute in laboratorul scolii, dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unor pastry chefs profesionisti.

 

Cu un puternic accent pe orele practice, programul scolii noastre va va invata tehnicile esentiale, subliniind elemente cheie si metodele care va permit sa mergeti dincolo de retete si sa va creati propriile formule. Pana la sfarsitul programului, veti avea parte de tot, de la prajituri pana la paine clasica si deserturi elegante, veti invata bazele cofetariei moderne,  si veti avea ocazia sa puneti in practica totul in cadrul unui test final, atat scris cat si practic.

 

Instructori / Lectori/ Formatori

Pastry chef Olguta Oana Iliescu - coordonator curs

 FABIO NAZZARI  Maestro Pasticcere și Maître Chocolatier

Pastry chef - Art cake designer Simona Pope

Art designer Mirela Oprisan

Prof. maestru in arta culinara Silion Ilinca

Pastry chef Ana Consulea - Zexe

Pastry chef Mircea Banu - Zexe

Gabriela Pascaru - trainer pastry

Stefania Dumitru - specialist HACCP

Chef Johnny Susala - knife skills

 

 

 

 

 

 

Structura cursului

 

CURSUL cuprinde notuni teoretice si aplicatii practice ce evidentiaza bazele cofetariei si modul in care ingredientele interactioneaza intre ele, felul in care putem modifica retete, modul corect de realizare a produselor de cofetarie. Credem cu tarie ca in cofetarie totul incepe de la o baza solida, asa incat exact asta ne dorim sa va insuflam: tehnici corecte, cofetarie frantuzeasca, atentia la detalii, organizarea spatiului de lucru fiind doar cateva dintre scopurile declarate ale acestui curs. Temele propuse sunt urmatoarele:

 

 

Structura cursului

  • HACCP 
  • Ingrediente de baza in cofetare – proprietati si folosiri - teorie MISE EN PLACE 
  • Introducere in tehnici de décor de baza: realizarea conului din hartie, folosirea corecta a posului
  • Teorie si practica in folosirea fructelor in deserturi: segmente, posare, coacere, macerare, deshidratare, confiere
  • KNIFE SKILLS
  • Tehnici de baza pentru folosirea oualelor in deserturi
  • Teorie si practica in lucrul cu zaharul

ALUATURI DE BAZA IN COFETARIE

  • Teorie si practica in lucrul cu aluaturile dospite
  • Tehnici de baza si lucrul cu aluatul fraged: tipuri de aluaturi( clasificare)
  • Aplicatii practice tarte dulci si tarte sarate
  • ALUATURI LAMINATE  aplicatii practice croissant si aluat de foietaj

SEMIPREPARATE FOLOSITE INCOFETARIE  - teorie si practica

A. BLATURI

Aplicatii practice- blat piscot si blat pandispan

B . CREME DE BAZA  - aplicatii practice crema de patisserie, chantily, mouse

TORTURI - moderne si clasice

 GLAZURI - tehnica realizarii glazurilor de diverse tipuri si utilizarea lor 

 CAKE DECOR 

  • Décor in pasta de zahar
  • DECOR CIOCOLATA
  • Decoratiuni din foaie de vafa/hartie comestibila

GELATO

  • Diverse tipuri de inghetata

 CIOCOLATA

Tehnica de lucru cu ciocolata

  • Temperare, realizare praline 

 SEMIREPARATE FOLOSITE IN PATISERIE 

Ingredientele pentru aplicatiile practice sunt puse la dispozitie de catre scoala, care dispune, de altfel, si de ustensile si echipamente profesionale, totul pentru a usura munca cursantilor si pentru a-i pregati pentru lucrul intr-un laborator de cofetarie ori pentru a porni o cariera in acest domeniu. Indrazniti sa credeti ca puteti si veniti sa realizati!!

 

 

 Cursul include si urmatoarele ateliere practice:

 

Deserturi de ciocolata - atelier practic ce se concentreaza pe ingredientul minune al cofetariei, ciocolata. 

 

 

Introducere in ciocolaterie - atelier practic ce prezinta notiuni introductive despre ciocolata, cum se topeste corect, cum si de ce o temperam, cum realizam tablete de ciocolata si care este procedeul de realizare a pralinelor de ciocolata.

 

 

 

Fursecuri si biscuiti - atelier practic ce are ca tema modalitatea de producere a fursecurilor si biscuitilor, a turtei dulci si a altor elemente strans legate de acestea, precum glazuri ori elemente texturale.

 

 

Flori din vafa – modul 2 - atelier practic ce are ca scop cimentarea informatiei din primul modul, alaturi de realizarea unor decoruri din hartie comestibila mult mai complexe, impreuna cu invatarea unor tehnici specifice.

 

 

Muffins si cupcakes - atelier practic pe parcursul caruia invatam diferentele dintre cele doua produse de cofetarie si realizam o gama variata de muffins si cupcakes, alaturi de elementele lor specifice, precum crema de unt sau alte glazuri pentru decor.

 

 

Gelaterie – Ana Consulea - atelier practic ce include teorie si practica despre realizarea produselor de gelaterie.

 

Ateliere Practice Cofetarie Clasica sustinute de Gabriela Pascaru -

formator, cofetar, tehnolog absolvent USAMV

 

 

  

Seminar  special:

Lectie deschisa: tot ce trebuie sa cunosti despre autorizarea laboratorului propriu din punct de vedere sanitar veterinar si al sanatii publice – informatii utile despre managementul si deschiderea propriului laborator .

Lector Andreea Pârloaga - specialist in legislatia DSV

 

Modul- NOTIUNI FUNDAMENTALE DE IGIENA - autorizat de Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul Educatiei. 

Conform legislatiei in vigoare certificarea instruirii privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena este obligatorie pentru operatorii care desfasoara activitati in domeniul alimentatie publice,H.G. 857/2011, publicata in M.O. nr. 621, din 1 septembrie 2011 reglementeaza sanctiunile aplicabile in cazul nerespectarii normelor de Igiena. Lipsa unui certificat de instruire, privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena se pedepseste cu o amenda de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice care angajeaza personal caruia ii lipseste aceasta atestare.

 

PASTRY CHEFS GUEST- In cadrul programului cofetar-patiser la Horeca School aveti ocatia sa studiati in limita disponibilitatii lor, cu pastry chefs guest de renume international care predau diverse module in cadrul cursului.

 

Ore teoretice in cadrul scolii!

Aplicatii practice  si demonstratii in laboratorul scolii!

Stagiu practica in locatiile partenere!

Practica poate fi organizata in functie de disponibilitatea cursantilor si programul conventit cu locatiile partenere!

 

Cursul se adreseaza atat celor care doresc sa urmeze ocupatia de cofetar cat si celor care au o pasiune pentru crearea deserturilor sau intentioneaza sa deschida un laborator de cofetarie /patisserie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patiserul se ocupă în principal cu prepararea semipreparatelor de patiserie, prepararea produselor de patiserie, realizarea decoraţiunilor pentru produsele de patiserie, ambalarea şi pregătirea pentru comercializare a produselor, exploatarea echipamentelor pentru copt şi răcit, exploatarea echipamentelor pentru pregătirea semifabricatelor de patiserie, precum şi cu asigurarea aprovizionării cu materii prime şi produse alimentare, manipularea, conservarea şi depozitarea materialelor şi produselor alimentare.

 

 

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri