Data: 2019-02-23 09:30
Durata: 1 zi, 8 ore, 0 minute
Data:
2019-02-23 09:30
Categoria:
Curs Cofetar/Patiser
Durata:
1 zi, 8 ore, 0 minute
Locuri dispoinibile:
1
Pret:
630 LEI
Locatii:
Bucuresti
Informatii utile:

La acest curs locurile sunt limitate. Pentru inscriere ne puteti contacta la tel:0730882288 Email: olguta.oana@gmail.com

CURS COZONAC, PASCA PLACINTE CU FOI DE CASA

 23 FEBRUARIE 2019

 

Dulce, savuros, aromat, cu stafide, nuci, brânzã, ciocolatã sau rahat, simbol al sãrbãtorilor fundamentale ale creştinismului, cozonacul este de fapt o pâine mai specialã, cu o reţetã veche ce a fost îmbunãtãţitã progresiv. Simbolismul sãu este asimilat de cel al pâinii:pâinea, sub forma ei euharisticã, se raporteazã la viaţa activã, iar miracolul ei (înmulţirea pâinilor) este de ordin cantitativ. Legatã şi de principiul activ al dospirii, devine simbol al transformãrii spirituale.

 

 

 

Cozonacul nostru cel de toate sărbătorile pascale. Fără aroma de cozonaci proaspeţi şi pufoşi, nu ne putem închipui un paşte, mai ales pentru copii. 

   Puţini ştiu că, cozonacul în forma şi reţeta cunoscuta de noi toţi, este invenţie românească.
   La inceputul secolului XVIII Anton-Maria del Chiaro, secretar al domnului Constantin Brâncoveanu, scria despre coşurile cu cozonacigustoşi ce se aduceau la nunţi, făcuţi din nişeştea, lapte, zahăr şi gălbenuş de ou. 
   Cercetătoarea bulgară, etnologul Donka Sabotinova, spune ca acesta a ajuns în Bulgaria în jurul anului 1915, adus din România, de negustori în preajma sărbătorilor pascale, comercializat sub denumirea de kozunak. 
   Se pare că denumirea de cozonac  provine din limba greacă - ϰοσωνάϰι (kosonáki), în traducere - păpuşică.
   Moldovenii se laudă că ei fac cel mai bun cozonac... se poate să aibă dreptate!
 
 

 

Indiferent pe ce meridian al lumii este băgat la cuptor, aroma cozonacului se simte mai ales de Paşte şi de Crăciun. În ceea ce priveşte cozonacul românesc, caracte­ristică este imensa varietate de reţete. Fiecare regiune istorică are o reţetă, după cum si fieca­re familie are una, transmisă din generaţie în generaţie. Din punct de vedere al formei, cozonacii pot fi drepţi sau rotunzi, simpli sau împletiţi. Din punct de vedere al umpluturii, deosebim cozo­naci simpli sau umpluţi cu nucă, mac, fructe uscate, sau amestecuri. De Paşte, tradiţio­nal este cozonacul umplut cu brânză (asa-numita pască). În Moldova sunt specifici cozo­nacii rotunzi si înalţi (numiţi babe), neumpluţi, a căror com­poziţie conţine până la 20 de ouă, unt, coji rase de lămâie sau/si portocale si stafide. În Ardeal se pregătesc mai ales cozonacii cu mac şi o variantă cu influenţe germane, cu zahăr ars, mult unt si nucă tocată mare.

 

Ce vom lucra la curs:

- cozonac ( diverse umpluturi )

- PASCA

- Placinte cu foi de casa

Folosim ingrediente 100% naturale de cea mai buna calitate

Cursul este integral practic

Traineri:

Olguta Oana Iliescu

Mirela Oprisan

Costul cursului include:

- Toate ingredientele folosite la curs

- Suport de curs

- Diploma de participare

- Produse pentru degustare

- Cafea, apa, sucuri

- O atmosfera de neuitat, socializare si prieteni noi

Va asteptam cu placere!!

 

 

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri