KARIM BOURGI "LE NOUVEL ART DE LA CONFISERIE ET PATISSERIE"

Data: 2018-04-11 09:15
Durata: 4 zile
Data:
2018-04-11 09:15
Categoria:
Curs Cofetar
Durata:
4 zile
Locuri dispoinibile:
4
Pret:
860 EURO
Locatii:
Bucuresti
Informatii utile:

Masterclass Karim Bourgi- pentru prima data in Romania- un curs foarte solicitat.

Va rugam sa va rezervati locul din timp.

Cursul costa 860 Euro.

Early booking 795 Euro

Inscrieri la tel: 0730882288 sau email: olguta.oana@gmail.com

 

 LE NOUVEL ART DE LA CONFISERIE ET PATISSERIE by pastry chef Karim Bourgi - 11/12/13/14 APRILIE 2018

 

 

Pentru prima data in Romania Karim Bourgi ne propune un curs profesional de 4 zile in care modernul  întâlnește tradiția.

Cunoscut pentru abilitățile sale tehnice și stilul unic, Karim Bourgi provoacă normele din industrie și încurajează studenții săi să urmărească ceea ce iubesc și să creeze ceea ce își imaginează.

 

El se află în prim-planul inovării, iar acest curs intensiv și interactiv evidențiază tehnica, cunoștințele despre produs și expresia creativă. Alături de Karim Bourgi, veți realiza o gamă largă de deserturi îndrăznețe, pline de culoare și delicioase, în timp ce veți învăța tehnici inovatoare noi, care pot fi aplicate acestui curs și dincolo. Alăturați-vă pastry chef-ului Karim Bourgi și Școlii de patiserie franceză pentru cateva zile de neuitat de explorare a patiseriei!

 

 

Karim Bourgi – Chef Patissier  

Karim Bourgi, fondator al brandului KB Gourmandise in 2014,  a absolvit academia Le Cordon Bleu Paris in 2001, dorindu-si enorm sa isi insuseasca foarte bine bazele cofetariei frantuzesti. Si-a inceput cariera de pastry chef  in patiseria La Cigale. Au umat apoi si alte cofetarii sau patiserii cunoscute in jurul lumii, printre care Laduree Paris Champs Elysee, Maykan Traiteur, Gou Beirut, Fauchon Paris din Dubai. In prezent este head pastry chef al Almana Group si chef de creatie al La Maison du Chocolat Paris din Dubai.

Karim Bourgi este si omul si brandul. El crede ca excelenta in acest domeniu se obtine prin persistenta si prin pasiune, prin a crede in fortele proprii si in cunostintele tale, prin a te provoca pe tine insuti. Si incearca sa le insufle aceste lucruri si cursantilor lui.

In 2014, Karim Bourgi a fost premiat cu locul 3 in cadrul competitiei Patissier dans le Monde din Franta si este programat sa participe la Pastry World Cup in ianuarie 2019. In plus, este si un garant al calitatii prin prisma brandurilor al caror Ambasador este: Valrhona, Dobla Holland, Elle&Vire, Bravo S.p.A, Boiron.

Modernul intalneste traditionalul si tehnica adevarata frantuzeasca in acest curs de 4 zile alaturi de chef Karim Bourgi. Cunoscut in industrie pentru stilul unic si retetele incredibile, Bourgi urmareste sa inoveze, sa perfectioneze tehnici si sa dezvolte creativitatea, incercand sa imprime aceleasi principia si cursantilor lui. Impreuna cu el, veti descoperi o gama incredibil de variata si indrazneata de arome, texturi si gust dincolo de aspect.

 

Detalii despre curs:

  • Tehnici traditionale frantuzesti
  • Arome rafinate
  • Deserturi texturate
  • Tarte moderne
  • Pate a choux
  • Petit gateau
  • Deserturi semnatura KB Gourmandise
  • Trenduri noi in cofetarie la nivel mondial

   TEMATICA CURSULUI :

  • Coffee 100% -   aceasta reteta este un regal al aromelor intense de cafea, prezente in fiecare strat al prajiturii: pralina de cafea, biscuite fraged cu aroma de cafea, crema de cafea si ciocolata cu lapte, ganache spumat cu aroma de cafea, glazura de ciocolata cu lapte
  • Akosombo – nucile pecan, putin folosite in cofetarie, stralucesc in aceasta reteta: biscuite umed cu ciocolata, crocant cu nuci pecan, crema cu vanilia, pralina cu nuci pecan, mousse de ciocolata cu lapte, glazura oglinda cu ciocolata
  • Cheesecake – renumita Dulcey by Valrhona este vedeta acestei prajituri: sable reconstruit cu Dulcey, crema cheesecake, confit de yuzu, crema de branza, glazura oglinda rosie
  • Banoffe – banana si dulce de leche sunt o combinatie perfecta de arome: brownie cu banana si ciocolata cu lapte, mousse dulce de leche, crocant condimentat, glazura de ciocolata cu lapte, crema Chantilly, compot de fructe de padure
  • Fraisier 100%-  inspirat din faimosul Fraisier frantuzesc, aceasta reteta ne arata cum modernul se imbina cu traditionalul: shortbread preset cu capsune, biscuite cu vanilie, ganache spumat cu vanilie, compot de capsune, namelaka cu capsune, glazura de capsune
  • Liselotte – Karim Bourgi ne aduce la Bucuresti deja celebra lui prajitura Liselotte, un concert al texturilor si aromelor incredibile, una dintre retetele lui preferate de altfel: glazura gourmand, biscuite delicat cu alune de padure, pralina cu alune de padure, caramel sarat cremos, crema de ciocolata, namelaka cu ciocolata, alune de padure caramel

  • Paris Brest – celebrul desert frantuzesc nu are nevoie de introducere: pate a choux (o reteta ravnita de oricine urmareste activitatea lui Karim Bourgi si a observant perfectiunea deserturilor sale pe baza de aluat oparit), craquelin, pralina cu alune de padure, crema mousseline, alune de padure caramel

  • Plaisir – cumva Plaisir vine sa ne demonstreze ca aromele clasice combinate in variante modern nu dau gres niciodata: biscuite moale cu ciocolata, crema de ciocolata cu lapte, alune de padure crocante, mousse de ciocolata cu lapte si alune de padure, glazura cu pastai de vanilie, glazura caramel
  • Roll Caramel Apricot – ruladele nu au fost niciodata mai gustoase si apetisante: blat vienez, punch cu aroma de caise, confit de caise, crocant cu migdale, ganache spumat cu Dulcey by Valrhona, caramel coulant, glazura oglinda

  • Summer Pavlova – clasica Pavlova primeste o cu totul alta interpretare in mainile lui Karim Bourgi: bezea crocanta, biscuite cu migdale si portocale, marmelada cu capsune, ganache spumat cu capsune, glazura oglinda

 

  • Tarte A la Vanille – vanilia straluceste in aceasta reteta ale carei elemente au acest condiment la baza: aluat fraged cu migdale si vanilie, pralina cu migdale si vanilie, blat delicat cu vanilie, crema de vanilie, crema spumata cu mascarpone si vanilie

  • Tarte aux Noisette – aluat fraged cu alune de padure, pralina 66% cu alune de padure, crema coapta cu alune de padure, crema fina cu alune de padure, mousse de ciocolata cu lapte, glazura Gianduja

 

Durata cursului: 4 zile

Data cursului: 11-12-13-14 APRILIE 2018

Locatia: Horeca School, str Latina nr. 6 Bucuresti

Nr. Participanti: 16

Nivel: de la mediu la avansat, cursul se adreseaza atat pasionatilor de arta cofetariei cat si profesionistilor

Costul cursului:
860 euro cu plata 60% la inscriere si 40% pana pe 30 Ianuarie 2018

795 euro Early Booking cu plata integrala pana la 20 Decembrie 2017

Costul include:

- ingrediente,

- suport de curs cu retetele, in limba romana si engleza

- realizarea impreuna cu chef KARIM BOURGI a unui numar de retete clasice intr-o interpretare moderna, la curent cu noile  tendintele , curs interactiv si participativ

- coffee, water, snack bar 

- masa de pranz

- degustarea preparatelor la final

Detalii si inscrieri la tel: 0730882288 sau e-mail: olguta.oana@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri