Data: 2019-09-21 09:15
Durata: 1 zi, 8 ore, 0 minute
Data:
2019-09-21 09:15
Categoria:
Curs Cofetar/Patiser
Durata:
1 zi, 8 ore, 0 minute
Locuri dispoinibile:
5
Pret:
450 LEI
Locatii:
Bucuresti
Informatii utile:

Acesta este un curs cu un numar limitat de locuri.

Va puteti inscrie acum, ne puteti contacta direct la tel 0730882288

CURS PASTICCERIE ITALIANA

21 SEPTEMBRIE 2019

 

FILOZOFIA PASTICERIEI ITALIENE ESTE DE A PRODUCE INTR-UN MOD COMPLET NATURAL  CU CEL MAI MARE RESPECT PENTRU TRADITIE SI TIMP DE PRELUCRARE.

 

Acesta este un curs din noul concept Horeca Pastry School in care dorim sa va introducem notiuni din obiceiurile si preparatele culinare internationale.

Ne dorim sa va punem la dispozitie oportunitatea unei calatorii gastronomice formata dintr-o suita de cursuri cu teme culinare ale altor culturi.

Vom da startul in 21 Septembrie cu un curs despre deserturi italiene ( pasticcerie italiana)

Un moment de prietenie intr-o sambata de toamna in care ne vom imprietenii, vom povesti despre cultura italiana culinara, vom testa produse puse la dispozitie de partenerii nostri si vom calatorii in sudul Italiei invatand sa preparam patru tipuri din gama pasticcerie italiana.

 

Pentru cei ce cunosc deja parfumul si gustul cofetariei italienesti traditionale, venim in intampinare cu o viziune noua si proaspata. Aromele clasice si autentice ale Italiei le vom reinterpreta impreuna in stil modern..

Ne va insotii in aceasta aventura dulce, cine alta decat Emilia Maxim, pastry cef cu experienta care a studiata in mod practic in Italia despre arta  cofetariei.

Ce vom lucra

✅Cassata siciliana
✅Delizia al Limone
✅Babà Napoletano
✅   Caprese Dolce

Va propunem o calatorie gastronomica dulce si colorata in insoritul sud al Italiei, mai precis vom face impreuna deserturi faimoase din peninsula Sorrentina, Napoli si din insulele Sicilia si Capri.

Vom incepe cu “Delizia al Limone”, un desert ce valorifica la maximum produsul cel mai pretios al peninsulei Sorrentine, si anume, lamaile de Amalfi si de Sorrento. Creat de talentatului patiser Carmine Marzuillo in 1978, a devenit o specialitate iubita si apreciata in toata italia, cunoscuta si sub numele de “suspine” sau “nuri de calugarita”. Noi vom recreea Deliciul cu Lamaie intr-o nota moderna pastrandu-i totusi parfumul si gustul inconfundabil.

Babbà este o prăjitura din aluat dospit si insiropat, inventia regelui Poloniei Stanislao Leszczyński, un mare pasionat de gastronomie si iubitor de dulciuri insa fara dinti. Perfecționată de bucătarii francezi, a luat numele de baba. Apoi patiserii napolitani i-au transformat numele în „babbà” si a devenit al doilea produs faimos al lor la nivel mondial dupa pizza. In acest atelier vom deslusi tainele aluatului dospit dulce si secretul insiroparii pana la perfectiune.

Un invelis fragil si dulce cuprinde secole de istorie si traditie culinara. Vorbim desigur despre celebra Cassata, regina patiseriei Siciliane si rezultatul a nenumarate influente culturale si gastronomice. Versiunea moderna a Cassatei aduce o nota de eleganta si modernitate unui dulce istoric, memorabil.

Rosul carnos al rosiilor, albul delicat al mozzarellei si verdele proaspat al busuiocului sunt culorile si aromele clasice ale Italiei, iubite si gustate de noi toti. Vorbim despre clasica salata Caprese, regina verilor calde si insorite din peninsula. Vom face impreuna un desert insolit, versiunea dulce a Salatei Caprese… pentru ca pana la urma… Rosiile sunt un fruct!

Asteptam cu placere sa va cunoastem !!!

 

 

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri