Data: 2019-11-26 09:30
Durata: 2 zile
Data:
2019-11-26 09:30
Categoria:
Curs Bucatar
Durata:
2 zile
Locuri dispoinibile:
1
Pret:
1500 LEI PRET PROMOTIONAL INSCRIERI PANA LA DATA DE 16 NOIEMBRIE 1950 LEI DUPA ACEASTA DATA
Locatii:
Bucuresti
Informatii utile:

La cursurile sustinute de chef Marco Favino numarul de locuri este limitat si se epuizeaza repede. Ocupa -ti locul din timp si beneficiaza de promotia afisata. Inscrieri la tel 0730882288

 

CUM GATIM SOUS VIDE

MASTERCLASS TEHNICA DE GATIT SOUS VIDE

26-27 NOIEMBRIE 2019

Ce este tehnica de gatire ”Sous Vide”?

Dezvoltat la mijlocul anilor ’70, gatitul ”sous vide” este acum o alternativa sanatoasa de gatire folosita in multe bucatarii profesionale. Tehnica de gatire „sub vid” sau ”in vid” este definita ca fiind procesul de gatire lenta, la o temperatura specifica, a alimentelor sigilate in vid. Cu aceasta metoda foarte simplu de gestionat veti putea gati o gama variata de preparate, de la friptura pana la fructe.

 

Care sunt beneficiile gatitului ”Sous Vide”?

 1. Se păstrează consistența alimentelor, evitându-se pierderea masivă în greutate a cărnii și nu numai;

este cunoscut deja că orice tip de carne, prin gătirea tradițională, pierde cel puțin un sfert din consistența inițială, chiar și mai mult dacă este gătită prea mult/la o intensitate prea mare a focului.

 1. Setati parametri doriti, preparatul se gatest singur
 2. Gatirea in exces este practic imposibila
 3. Risc redus de contaminare
 4. Gust mai intens

Ce vom studia la Masterclass?

 • sa gatim corect la temperatura joasa sous vide.
 • Sa folosim pregatirile de baza cum sunt Sare Echilibrat, Rub, Saramura si Marinarea.
 • Sa asezonam correct carnea gatitta sous vide sis a o prezentam pe farfurie intr-un plating adecvat creativitatii fiecaruia.
 • Cursul se adreseaza Profesionistilor care vor sa -si perfectioneze tehnica dar si amatorilor de gatit care doresc sa invete despre acesta tehnica.
 •  

 

Vom acoperii diferite categorii de ingrediente: Vita, Peste, Pasare, Porc, Legume.

 

Durata curs: doua zile

Trainer : chef Marco Favino

Ass: chef Alin Vadean

Costul cursului include:

 • Ingredient de cea mai buna calitate
 • Prestatia trainerului
 • Retetele lucrate la curs
 • Secrete de chef

 

Despre chef Marco Favino

 

Marco Favino are 30 de ani si este absolvent al unei scoli culinare de prestigiu din Italia ALMA, La Scuola Internazionale di Cucina Italiana, in prezent executive chef la Aperto Restaurant  si instructor chef in cadrul cursurilor Horeca Culinary School.

S-a născut şi a copilărit în Andria, un oraş din sudul Italiei. Din copilarie a prins gustul bucătăriei. Marco povesteste despre el ca in Puglia zona din care provine, copiii cresc în bucătărie, pentru că acolo este sufletul casei, mâncarea este liantul familiei.

El mai spune ca : de mic, îmi plăcea să mă joc cu aluatul de pâine şi să fac din el mâncare pentru jucăriile Lego. Am ajuns prima dată în România în 2010 şi m-am îndrăgostit de ţară, de folclor şi de mâncare. M-am angajat în bucătăria unui hotel din Bucureşti, aici mi-am făcut ucenicia. Apoi m-am întors în Italia, m-am specializat, după care la începutul acestui an am revenit în România cu două misiuni: să împărtăşesc tuturor secretele pastelor carbonara şi să apropii oamenii de bucătăria italiană”

VA ASTEPTAM CU PLACERE LA CURS !!

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri