Campania #horecaXperience – next level blogging

Un proiect susținut de Horeca School, în parteneriat cu Gourmet Connection și Desertonline.ro

 

În luna iulie, desemnată la nivel mondial drept “Luna Artei Culinare”, Centrul de training româno-belgian Horeca School, în parteneriat cu proiectul Gourmet Connection și Desertonline.ro și-au propus să provoace o serie de bloggeri culinari talentați din București, Brașov sau Timișoara, care încă nu au obținut acreditarea de bucătar sau patiser, să se întreacă în talent pentru a trece pasiunea pentru gătit la un alt nivel sau, după caz, pentru a putea fi ambasadorii unui caz social ales de ei.

Astfel, pe durata întregii luni, bloggerii invitați să se alăture campaniei, sau cei care își manifestă dorința de a participa trimițând un email la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , vor pregăti o rețetă de desert și una de preparat sărat cu care ei cred că ar putea impresiona un juriu format din bucătari chefi cu o vastă experiență în domeniu. Calitatea preparatului și a fotografiilor înscrise în concurs, tehnicile de gătire folosite, originalitatea și, nu în ultimul rând, modul de prezentare în farfurie vor avea un cuvânt important de spus în luarea deciziei finale (mai ales că produsul final va fi „degustat” vizual).

Cei mai buni dintre aceștia vor avea ocazia să urmeze un curs acreditat de formare profesională de bucătar sau de patiser (3 luni), să ia parte la unul dintre workshop-urile organizate de Horeca School și Gourmet Connection sau să concureze cu rețetele înscrise în campanie pentru a ajuta un caz social ales de ei, în scopul de a oferi unui tânăr defavorizat șansa la un viitor mai bun. De asemenea, la finalul campaniei, Desertonline.ro - unul dintre principalii parteneri ai proiectului, va oferi o serie de premii speciale pentru o parte dintre bloggerii participanți.

Care este scopul acestei campanii?

Scopul acestui proiect este acela de a oferi bucătarilor talentați din mediul online sau cazurilor sociale pentru care aceștia militează șansa de a face practică în restaurante de top, de a experimenta noi tehnici și metode de gătit în cadrul unor cursuri interactive și distractive, de a avea acces la consiliere profesională de calitate și, nu în ultimul rând, de a obține acreditare pentru pasiunea pe care au dezvoltat-o de-a lungul timpului.

De asemenea, prin intermediul acestei campanii ne dorim ca statutul de blogger culinar sau de bucătar profesionist să capete prestanța pe care o merită în România și să facem ca linia de trecere dintre aceste două meserii să fie cât mai ușoară.

În ultima vreme, unui bucătar îi trebuie mai mult decât talent și îndemânare pentru a profesa, cultura gastronomică și educația având un rol deosebit de important în formarea profesională, de aceea, prin această acțiune Horeca School își dorește să atragă interesul către o astfel de meserie și celor care au avut posibilitatea de a testa și altceva în cariera lor, dar a căror pasiune rămâne în continuare bucătăria.

Un exemplu în acest sens sunt și o parte din bloggeri culinari care deja și-au obținut bonetele de bucătari sau de patiseri în cadrul Horeca School, toți aceștia având studii superioare și cariere anterioare de succes, însă pentru care bucătăria rămâne în continuare marea lor pasiune. Aici nu putem să nu le amintim și pe: Laura Laurențiu (Retete ca la mama) , Oana Igretiu (Savori Urbane), Camelia Juganaru (Gateste Usor), Olguta Iliescu (Pastry Workshop), Cristina Mehedințeanu (Anason cu lapte).

Mai mult, prin noul proiectul semnat de Horeca School, Gourmet Connection, se dorește a oferi pasionaților de gastronomie care activează în alte industrii șansa dezvoltării diferitelor tehnici de gătit în cadrul unor cursuri interactive și relaxante (The Secrets of Macarons, The Perfect Candy Bar, Sugar Art, Chocolate Art, Living Nutrition etc.) menite a se organiza pentru grupuri de prieteni, pentru ieșiri între colegi, sau chiar pentru familii cu copii care vor să încerce ceva nou.

Perioada desfășurare campanie:

1-31 iulie 2015

Premii

 • Premiul I – un curs de bucatar sau de patiser, în valoare de 2.200 RON (la alegere) desfășurat în București, Brașov sau Timișoara, pentru bloggerul câștigător sau un caz social susținut de acesta;

 • Premiul II si III – un voucher de participare la unul din workshop-urile organizate de Horeca School sau Gourmet Connection (The Secrets of Macarons, The Perfect Candy Bar, Sugar Art, Chocolate Art, Living Nutrition etc.)

 • Premii Speciale, constând în produse oferite de Desertonline.ro

Criterii de jurizare

 • Calitatea și originalitatea preparatului

 • Calitatea fotografiilor

 • Calitatea prezentării preparatului (plating)

 • Tehnicile de gătire folosite

 • Motivația personală a fiecăruia

Juriul acestei competiții va fi format din:

 • Chef Nico Lontras - trainer curs Bucatar Horeca School
 • Chef Ionut Șusala - trainer curs Bucatar Horeca School
 • Chef Cofetar Ana Consulea  de la Zexe Cofeturi - trainer curs Cofetar-Patiser Horeca School
 • Cristina van der Schaaf - fondatoare a Centrului de training Horeca School și Gourmet Connection
 • Bogdan Vlad - owner Desertonline.ro

 

Unde puteți urmări rețetele campaniei?

Pe perioada campaniei noi vă vom ține la curent (prin intermediul update-urilor permanente ale acestei pagini, dar și pe pagina noastră de Facebook) cu ultimele idei și rețete gătite cu mult drag și pasiune de către prietenii noștri din blogosferă.

De asemenea, puteți urmări și blogurile partenere din această campanie accesând lista de mai jos:

 

Cum vă puteți alătura și voi campaniei?

Dacă aveți un blog culinar, locuiți în București, Brașov sau Timișoara, sau vă doriți să intrați în competiție pentru a susține un caz social din aceste orașe, nu ezitați să ne trimiteți poza și link-urile rețetelor voastre la următoarea adresă, alături de motivația participării în competiție (personală sau pentru a susține cazul dorit): This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Imediat ce vom primi materialele voastre, acestea vor fi adăugate la albumul general de campanie de pe pagina noastră oficială , cât și pe pagina de Facebook, și vor intra automat în competiția finală.

Condiții de participare

 • Să aveți un blog culinar activ;

 • Să locuiți în București, Brașov sau Timișoara sau să vă puteți deplasa în unul dintre aceste orașe în cazul în care veți fi unul dintre câștigători;

 • Să gătiți una dintre cele mai bune rețete de preparat sărat și una de desert și să îi dați o formă demnă de MasterChef;

 • Să menționați în cadrul rețetelor înscrise în concurs că prin intermediul lor participați la campania #horecaXperience, inițiată de Centrul de training Horeca School în parteneriat cu Gourmet Connection și Desertonline.ro (cu link către pagina oficială a campaniei și către site-ul organizatorilor/ partenerilor); De asemenea, avem rugămintea ca rețetele share-uite pe Facebook să fie însoțite de hashtag-ul campaniei, #horecaXperience, pentru a fi mai ușor de contorizat.

 • Să menționați, pe scurt (1 fraza), motivul participării în această campanie și ne spuneți ce importanță/ beneficii credeți că ar avea cursul de bucătar sau patiser pentru voi sau pentru cazul social pe care voi îl susțineți (în cazul în care este vorba despre un caz social să ne prezentați, pe scurt, metodele de selecție ale acestuia *câștigătorul campaniei poate organiza ulterior pe blogul personal și o campanie proprie de selecție a cazului pe care vrea să îl susțină, în cazul în care vrea să doneze premiul);

 

Succes tuturor bloggerilor care și-au confirmat până acum dorința de a se alătura campaniei, cât și celor care ni se vor alătura pe parcurs! Vă mulțumim că ați acceptat provocarea noastră și că ați ales să sărbătoriți alături de noi Luna Artei Culinare în România. Așteptăm cu nerăbdare rețetele voastre!

Spor la gătit!

Rețete înscrise în concurs:

Preparate sărate

 

 

 

Deserturi: