Chef Nico Lontras este unul dintre cei mai buni bucătari români. Nu o spunem doar noi, ci majoritatea covârşitoare a colegilor săi de breaslă. S-a întors în România în toamna lui 2013, după o îndelungată perioadă de experimentare în Germania, Irlanda, Estonia și Norvegia.

În 2003, deja știa bine limba engleză, a participat la un concurs de bucătari și a luat medalia de aur și bucătarul anului. Apoi a reprezentat Irlanda la o competiție între țări: Anglia, Irlanda de Nord și Scoția unde a câștigat medalia de aur pentru cea mai bună farfurie cu carne de miel.

Nico a câștigat reputația unui alchimist: transformă aurul în aur contemporan, adică reţete tradiţionale în fine-dinning. Totodata, este printre putinii bucatari romani care incearca si reuseste sa reinterpreteze bucataria romaneasca.

„Vreau să cred că bucătarul din ziua de astăzi a ajuns să înţeleagă balanţa din farfurie, , gusturile care se potrivesc. Astăzi suntem la un nivel în care avem 4 sau 5 elemente pe farfurie. Eu mi-aş dori să ajungem la nivelul în care o să avem 8-9 ingrediente sau 8-9 elemente pe farfurie, care au texturi diferite, culori diferite, dar toate să se potrivească, să se înţeleagă”, spune Chef Nico despre gastronomia actuala.

Link Facebook

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență site-ul nostru utilizează cookie-uri. Citiți Politica de cookie-uri