fbpx
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Initiere in Cofetarie – Curs Cofetar cu program in week-end

mai 13

LEI3350

Initiere in Cofetarie – Curs Cofetar cu program in week-end

Un curs care te va face sa fii cel mai iubit membru al familiei!

13 MAI 2023

*Cost curs – 3350 lei

Participa la cursul de cofetar in weekend!

MODUL DE INITIERE

REALIZAREA PRODUSELOR DE COFETAIE

 

CURS AUTORIZAT SE OBTINE CERTIFICAT DE INITIERE IN URMA EXAMENULUI TEORETIC SI PRACTIC

COMPETENTE DOBANDITE:

1. Prepararea si prelucrarea fursecurilor si a produselor cu termen mare de valabilitate
2. Prepararea, prelucrarea, finisarea si decorarea prajiturilor si torturilor
3. Prelucrarea ciocolatei si prepararea produselor de ciocolaterie

Tematica cursului

Modul 1 – Teorie si piping skills

Prima lectie este dedicata informatiilor teoretice. Ne insusim notiuni introductive despre materia prima folosita in cofetarie, ustensile si utilaje profesionale.
Discutam despre ce ingrediente sunt folosite in cofetarie si patiserie, reactiile chimice dintre ele si capitole importante precum agentii de crestere si ingrosare, zagar, faina si drojdie.
 
Piping skills sunt necesare pentru orice cofetar la inceput de drum. Posul este folosit la décor, bezele, eclere si choux si la toate lectiile din acest curs. O sa lucram cu posul, o sa invatam ce duiuri si sprituri putem sa folosi la décor.

Modul 2 – Fursecuri

Fursecurile sunt printre cele mai mici si indragite produse de cofetarie. Si cei mici le iubesc. Sunt potrivite pentru petreceri, candy bars si sarbatori.
Ce facem la curs?
Tehnici de baza diferite de realizare a fursecurilor si trei retete dulci.
Realizam impreuna unele dintre cele mai populare tipuri de fursecuri americane si frantuzesti.

Modul 3 – Aluatul fraged (tarte dulci & tarte sarate)

Atat tartele dulci cat si tartele sarate sunt la mare cautare in cofetarii si sunt potrivite pentru ocazii speciale.
La acest modul, aflam impreuna cum putem realiza aluatul acasa fara probleme.
Pentru realizarea acestor produse trecem prin toate etapele, de la aluat la decor.

Modul 4 – Ciocolata & Decor

Este oare cineva care nu iubeste ciocolata? In cadrul acestui modul o sa invatam mai multe despre ciocolata, cum s alucram cu aceasta dar si cum putem realiza decoruri superbe din ciocolata.

Modul 5 – Gelato

Introducere in gelateria artizanala Italiana

Modul 6 – Checuri umede si vegane

Reprezinta un element foarte prezent al cofetariei moderne.

Modul 7 – Torturi

Torturile sunt perfecte pentru zilele de nastere si ocazii speciale.
La aceasta lectie facem introducere in realizare de blaturi si crème, precum si tehnici de decor.

Cofetar in weekend” este un curs care se adreseaza pasionatilor de arta deserturilor  si celor care nu au posibilitatea sa urmeze un curs de lunga durata.
Lectii de weekend, ateliere in care vom invata 100% practic!

Te initiem, te ajutam sa descoperi calitatile tale creative, artistice, te orientam chiar intr-o posibila cariera. 

Horeca Culinary Scool propune un nou format de curs de cofetar in weekend creat sa vina in intampinarea celor interesati de arta deserturilor.

Program: 10.00-14.00

Durata curs: 1 luna

Cursul se desfasoara sambata si duminica.

Nu mai sta pe ganduri, fii cofetar in weekend!

Loc de desfășurare

Strada Latină nr 6
București, București 030167 România
Telefon:
+40730882288
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Organizator

Telefon:
+40730882288
Instagram
Deschide chat-ul
Ai nevoie de mai multe informații?
Zi bună,
cum te putem ajuta?