CURS – AJUTOR BUCĂTAR

FOOD PREPARATION ASSISTANT

SCHIMBĂM VIEȚI  DESCOPERIM TALENTE

Preț curs 2.800 lei plătibili în 2 tranșe

Durata 6 săptămâni

La toate cursurile se achită și o taxă administrativă de procesare dosar, eliberare diplomă la final și alte activități ce țin de gestionarea dosarului dumneavoastră, în valoare de 150 lei.

Cursul se adresează elevilor începând cu vârsta de 14 ani, dar și tuturor celor care doresc să înceapă să lucreze într-o bucătarie profesională sau pasionaților de a cunoaște tehnicile de bază în bucătărie.

La finalul cursului, după absolvirea examenului teoretic și practic, participantul va obține un certificat de calificare profesională.

URMĂTORUL CURS:

Cursul de calificare nivel 1 acreditat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației.

Informații suplimentare

Ajutorul de bucătar este o ocupație din cadrul sectorului de producție (bucătărie) aflat într-o unitate de alimentație independentă sau parte a unui complex hotelier, unități de catering dar și în magazine, unități volante, piețe permanente sau semi-permanente.

Ajutorul de bucătar preia materiile prime și auxiliare recepționate calitativ/cantitativ de către bucătar și le depozitează conform naturii acestora, respectând instrucțiunile date.

 

Ajutorul de bucătar manipulează materiile prime și auxiliare de la depozite la secția de producție ( bucătărie) verifică termenul de- valabilitate ale produselor alimentare și comunică superiorului atunci când acestea sunt la limita durabilității minimale menționată pe eticheta produselor.

Ajutorul de bucătar pregătește materia primă în vederea gătirii: sortează, spală, curăță, taie, opărește, frige, decongelează, în funcție de instrucțiunile date de bucătar.

Ajutorul de bucătar curăță vasele și ustensilele utilizate în bucătărie și le depozitează corespunzător. De asemenea, curăță echipamentele tehnologice și întreține curățenia curentă a bucătăriei și a spațiilor anexe.

Ajutorul de bucătar poate efectua operații simple de încălzire a mâncărurilor „ gata de servit”.

Ajutorul de bucătar participă activ la operațiile de igenizare și respectă procedurile HACCP.

Ajutorul de bucătar ambalează preparatele culinare destinate livrării la ghișeu ori la domiciliul cumpărătorului.

Cunoștințele, deprinderile, aptitudinile și atitudinile unui ajutor de bucătar în mediul său de lucru se referă la manipularea alimente, producție culinară cu grad redus de complexitate, curățenie, ambalare, respectând normele legale de protecția muncii, igienă și siguranța alimentelor, protecția mediului.

 Tematica generală a cursului:

MODUL 1. MATERII PRIME ȘI AUXILIARE

1. Aplicarea regulilor de depozitare și manipulare care includ cunoașterea caracteristicilor organoleptice și de calitate;

2. Operații de prelucrare ale materiilor prime – metode de bază de gătire și pregătire a legumelor și a sortimentelor de carne principale:

sortarea alimentelor;

– spălarea alimentelor;

– curățarea alimentelor;

– decongelarea alimentelor;

– dezosarea cărnii;

– porționarea;

– fierberea;

– coacerea;

– prăjirea.

3. Tehnici de lucru

 tehnologia sortimentelor propuse;

– timpii de fabricație pentru fiecare sortiment;

– tehnologie culinară;

– conținutul operațiilor tehnologice ce urmează a se realiza (spălare, tăiere, feliere, focare, divizare, tratare termică, finisare, decorare, montare);

– timpii de fabricație pentru fiecare sortiment.

 

MODUL 2. VASE, USTENSILE ȘI ECHIPAMENTE DE BUCĂTĂRIE

1. Curățarea și întreținerea vaselor, ustensilelor și echipamentelor din bucătărie;

2. Tipuri de vase utilizate în bucătărie:

– ustensile folosite în procesul de gătit;

– modul de folosire a ustensilelor (cuțite, palete, ace împănat, spatule, lușuri, polonice, tăvi, vase diferite etc.);

– modalități de curățare și întreținere;

3. Utilizarea materialelor și substanțelor de igienă

– modul de folosire corectă a materialelor consumabile;

-concentrația detergenților și dezinfectanților, temperatura apei de spălare și a celei folosite la dizolvarea dezinfectanților.

 4. Utilizarea echipamentelor simple pentru încălzire

 tipuri de echipamente pentru încălzire;

– parametrii de funcționare a echipamentelor pentru încălzire;

 

MODUL 3. REGULI ȘI NORME APLICABILE

1. Reguli de ambalare ale preparatelor culinare;

2. Reguli de igienă și pentru siguranța alimentelor;

3. Reguli de efectuarea a curățeniei.

 

Înscrie-te la viitorul curs!

* obligatoriu

ÎNSCRIE-TE LA ACEST CURS

 

Și primești un discount de 5% pentru înscrierea la un curs de calificare bucătar nivel 3.

Program curs după amiaza în zilele luni și marti de la 16.00-19.30.

Lecții practice în laborator școală utilat la standard europene, posture de lucru individuale.

Internship de practică în locații partenere.

Număr de locuri: 10

BENEFICIILE ABSOLVENȚILOR HORECA SCHOOL

Centrul de formare profesională Horeca School cu o activitate de 11 ani în domeniu, este recunoscut național și internațional prin parteneriate externe.

Absolvenții Horeca School nu au nevoie de recomandări suplimentare, la angajare fiind cunoscut profesionalismul formării profesionale.

Ce oferim cursanților:
– uniforma de practică;
– un spațiu de învățare în laborator dotat cu echipamente și ustensile de ultimă generație pentru lecții practice individuale;
– traineri Chefi profesioniști;
– diplomă acreditată de Ministerul Muncii;
– program de formare autorizat.

La Horeca School ne preocupăm intens de asigurarea condițiilor de siguranță împotriva răspândirii virusului, am creat posibilitatea de distanțare între posturile de lucru individuale, folosim în cadrul cursului măști de protecție și mănuși, dezinfectăm și igenizăm spațiile în mod current.
Așteptăm cu plăcere să vă cunoaștem la curs!

Cursuri acreditate

CONTACT
Telefon: +40 730 882 288
Email: [email protected]

Horeca Culinary School este o școală de elită care asigură formarea profesională la nivelul tendințelor europene existente.

SCHIMBĂM VIEȚI  DESCOPERIM TALENTE

ADRESA
Strada Latină nr 6, București, România

Deschide chat-ul
Ai nevoie de mai multe informații?
Zi bună,
cum te putem ajuta?