

Curs Profesional de Patiserie și Panificație clasică și internațională
➡️ Data incepere: 18 februarie
✅ Durata: 10 saptamani
➡️ Program: 2 zile/saptamana 10.00-13.30
📍 Locatia: Horeca School, Strada Latina nr. 6
3950 lei
Participă la cursul profesional de patiserie și panificație clasică!
A day in class



Tematica Cursului
Saptamana 1
Lectia 1 – Ingrediente folosite in patiserie / Utilaje folosite in industrie / Norme HAACCP
Lectia 2 – Aluaturi fragede (biscuit sable, sable migdale, sable Breton, aluat clasic de tarte, aluat crumble, cookies, biscuit sarati)
Saptamana 2
Lectia 3 – Aluat laminat – foietaj
Lectia 4 – Aluat laminat – produse cu foietaj
Saptamana 3
Lectia 5 – Aluat oparit choux – eclere si choux
Lectia 6 – Aluat de clatite si gogosi (blini, langosi, gogosi americane, churros)
Saptamana 4
Lectia 7 – Aluaturi dospite (brioche, olive oil brioche, savarin, babka, panettone)
Lectia 8 – Aluaturi dospite continuare
Saptamana 5
Lectia 9 – Ciocolata (lucrul cu ciocolata, temperare, bomboane si trufe)
Lectia 10 – Ciocolata
Saptamana 6
Lectia 11 – Aluaturi cu agenti de crestere chimici (joconde, genoise, daquoise, ladyfingers, roulade, financiers, macarons, tuiles)
Lectia 12 – Continuare aluaturi
Saptamana 7
Lectia 13 – Crème si mousse-uri (frangipane, crème anglaise, crema de patiserie, chantilly cream, buttercream, diplomat cream, mousse de fructe)
Lectia 14 – Confectii de zahar, gemuri, compoturi de fructe si bezele
Saptamana 8
Lectia 15 – Aluat de placinte – spanakopita, baklava, impletituri romanesti
Lectia 16 – Aluat de placinte continuare
Saptamana 9
Lectia 17 – Aluat de paine (info despre faina, drojdie, maia, feluri de maia, biga, polish, paine cu maia Tartine, paine fara framantare, focaccia, baguettes)
Lectia 18 – Aluat de paine continuare
Saptamana 10
Lectia 19 – Sosuri, glazuri si decoruri (glazuri de ciocolata, glazuri lucioase, coulis de fructe, sos de ciocolata, sos sabayon, caramel, dolce de leche)
Lectia 20 – Aluat de paste