Curs Bucatar Sef

Curs de Bucatar Sef

Un rol foarte important in starea de bine a oaspetilor din restaurantul clasic, de hotel, taverna sau bistro il are bucatarul sef. Acest curs de bucatar sef isi propune sa le ofere cursantilor informatiile necesare pentru a deveni bucatari calificati specialisti in delicii si placeri culinare.

curs de bucatar sef

De la ingredientele alese cu grija la asocierile de alimente, modul de gatit al acestora si rabdarea realizarii platingului sunt responsabilitatea bucatarului sef.

Un bucatar sef este inarmat cu cunostinte si ingeniozitate, cu deschidere spre dialog cu clientii. Toate aceste deprinderi se formeaza aici, la Horeca Culinary School.

Acest curs se adresează profesioniștilor care înțeleg că BUCĂTARUL ȘEF este manager în bucătăria sa și că trebuie să-și însușească toate procedurile de management pana la cele de HACCP, pe durata a sase saptamani.  

Detalii importante: Orele de curs au loc în zilele de luni, marți și miercuri ale fiecărei săptămâni.

Finalizarea programului de specializare – Curs Bucatar Sef

Organizarea și desfășurarea examenului final.

Programul de specializare BUCĂTAR ȘEF este acreditat de Autoritatea Națională de Calificări, iar la absolvirea acestuia se obține un certificat de absolvire emis de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației Naționale.

Programul de specializare pentru a ajunge BUCĂTAR ȘEF se finalizează cu examen de certificare a competențelor, atat scris cat și practic.

Dispozitii tranzitorii si finale:

Sunt interzise fotografiile si filmarile in timpul orelor de curs si postarea acestora in retelele de socializare de catre cursanti, fara acordul scolii.

Ingredientul impus va fi adus la cunoștința cursanților cu 10 zile înainte de examenul final. Cursanții trebuie ca înainte cu maximum 7 zile de examenul final să predea coordonatorului de curs, necesarul de marfă, încadrându-se în costul impus. Acest lucru este obligatoriu, pentru a avea la timp materia primă în vederea susținerii examenului.

Examinarea practică se face de către toți Chef-instructorii din cadrul programului de specializare, într-un sistem de notare pe 5 criterii: igienă, tehnica aplicată, gust, aspect, atitudine, team work.

Condiții de acces:

– Calificare bucătar

– Experiență minima în domeniu conform legislatiei in vigoare

curs de bucatar sef

Instructori:

Chef Cezar Munteanu

Chef Jakob Hausmann

Chef Nico Lontras

Chef Johnny Șușală

Chef Victor Melian

Printre tematicile de studiu mentionam:

– Managementul activității de productie si al calitatii;

– Managementul  resurselor umane, organizare si comunicare;

– Aplicarea corecta a procedurilor de HACCP;

– Managementul de cost si al meniului;

– Tehnici de gatit fara secrete;

– Istoria gastronomiei si tendinte in gastronomia moderna;

– Aplicatiile practice in cadrul scolii,  vor fi coordonate de catre  fiecare Chef instructor in posturi individuale de lucru, fiecare cursant participand activ in cadrul orelor practice.

Participarea la examenul de certificare este conditonata de fisa de prezenta la orele practice si teoretice.

Proba practica se executa in scoala!

PROBA SCRISĂ

  • La examinarea scrisa, cursanții vor primi un test tip grila, din materia de curs.

PROBA PRACTICĂ

  • Proba practica se sustine in baza unui cost impus si in baza unui timp de preparare impus.
  • CURSANȚII VOR PREGĂTI 2 PREPARATE: STARTER + MAIN COURSE, ȚINÂND CONT DE COSTUL ȘI TIMPUL DE PREPARARE IMPUSE.
  • FIECARE PREPARAT, VA AVEA 1 INGREDIENT IMPUS (INGREDIENT VEDETA)
  • cursantii trebuie sa prezinte fisa tehnica a preparatului:
  • reteta pentru 10 portii care sa cuprinda:
  • ingrediente
  • FIȘĂ MISE EN PLACE
  • USTENSILELE FOLOSITE
  • METODA DE GĂTIRE
  • FOOD COSTUL PREPARATELOR
Formular Inscriere

Spread the love