Curs Bucatar

Curs de Bucatar

Cauti un curs de bucatar specializat? La Horeca School orele de gastronomie sunt sustinute de către cei mai buni profesionisti in domeniu.

Modulele  teoretice si practice se desfasoara în laboratorul scolii, utilat  conform cerintelor in vigoare, cu posturi moderne de lucru individuale.

curs de bucatar

Programa scolara are un parcurs de 5 luni si este conceputa pentru a deprinde arta de a gati,  prin teorie, tehnica, viteza si lucrul in echipa.

Acestea sunt  esentiale pentru succesul in cariera ta culinara!

Cursul este adresat celor ce doresc să se dezvolte si sa urmeze aceasta profesie. De asemenea venim in sprijinul celor ce isi doresc  conversie profesionala.

Antreprenorilor din domeniul ospitalitatii, care detin un restaurant sau vor sa deschida unul, le oferim sprijinul in a intelege cum functioneaza, dar si tehnicile de baza în bucatarie.

MODUL CALIFICARE

Acest modul este abecedarul artei culinare, nivelul de baza al bucatariei în care se deprind cunostinte teoretice dar și tehnici specifice.

Partea teoretica acopera toata plaja de informatii necesare pentru desfasurarea activitatii in bucatarie, de la igiena pana la nutritie, de la lucrul in echipa pana la modalitați de preparare si servire.

Partea practica raspunde nevoilor existente in piata, unde se vor deprinde tehnici de lucru conform standardelor.

Cursurile au ca scop formarea profesionala completa, inclusiv  in segmentul cromatic prin intelegerea  combinatiilor de culori, dar si a gustului, a texturilor, corelate cu arta plating-ului.

Curs conceput in doua module cu o durata totala de 20 saptamani.

INTERNSHIP DE PRACTICA

In cadrul cursului elevii participa la programul de internship de practica cu un numar de 480 de ore in locații partenere cum ar fi hoteluri , restaurante de fine dining , bucatarii de testing, si alt gen de locatii conform cu îndeplinirea obiectivelor profesionale.

Multi dintre cei prezenti in cadrul masterclass-urilor au afirmat ca acesta este un echivalent al cursurilor de perfectionare.

curs de bucatar

Tematica  generala a cursului

1. Istoria Gastronomiei si tendinte

Trecut. Prezent. Viitor

2. Etica si profesionalism

3. Curs Igiena:

Igiena personala

Sanatatea personala

Primul ajutor

Munca într-un mediu lipsit de incidente

4. Siguranta alimentara:

Intoxicatia alimentara si simptome

Contaminarea alimentelor

Bacterii: salmonella, e-coli, listeria, norovirus, bacillus cereus

Contaminarea incrucisata

Controlul contaminarii incrucisate

Controlul si siguranta alimentara

HACCP

Depozitarea alimentelor, FIFO, etichetarea

Decongelarea

5. Nutritie

Nutrienti

Dieta echilibrata

Gatit sanatos

6. Ustensile si echipamente de bucatarie 

7. Metode de gatire 

8. Legume

9. Stock-uri, supe, sosuri 

10. Preparate reci 

11. Pateuri & terine

12. Preparate din oua

13. Paste si preparate din paște

14. Preparate cu Orez

15. Peste & crustacee

16. Preparate din pasare

17. Preparate din carne

18. Mic dejun si brunch

19. Bucatarie internationala

20. Tehnici esentiale ale dulciurilor de bucatarie

Formular Inscriere

Vezi toate cursurile bucatar marca horeca school active.

 


Vezi cateva imagini de la cursul de bucatar 

Horeca Culinary School

Spread the love