Curs Cofetar Patiser

Curs de Cofetar – Patiser

Conceput pe baza competențelor pe care ar trebui sa le demonstreze, la acest curs de cofetar-patiser se vor destăinui secretele acestei meserii, atat pentru cei care vor sa debuteze în aceasta profesie, dar si pentru cei ce isi doresc deschiderea unei afaceri in acest domeniu.

curs de cofetar

SCHIMBAM VIETI  DESCOPERIM TALENTE

Te initiem, te formam profesional, te ajutam sa descoperi calitatile tale creative, artistice, te orientam in cariera sau in deschiderea propriului laborator. 

Cursantii nostri sunt primii care validează calitatea cursurilor şi ne dau încredere că suntem pe drumul cel bun, că programele noastre de training aduc o valoare reala pregatirii  lor profesionale.

Horeca Culinary Scool propune un nou format creat sa vina in intampinarea celor interesati de arta deserturilor.

Doar aici  ai ocazia sa studiezi impreuna cu Gust Chef’s dintre cei mai cunoscuti cofetari pe plan international.

Pastry Chefs renumiti pe plan international, castigatori de titluri mondiale sau fondatori ai unor școli de specialitate in tarile din care provin, predau diverse module si impărtășesc cursanților experiente fabuloase din activitatea lor profesionala.  

INTERNATIONAL GUEST  PASTRY CHEFS  

 

HANS OVANDO 

World Chocolate Master Espania 2013 

MODUL MODERN PASTRY

FABIO NAZZARI Maestro Pasticcere și Maître Chocolatier

MODUL GLUTEN FREE DESSERTS

 

La horeca School inveti in spatii dotate la nivelul scolilor europene , cu bancuri de lucru individuale unde toate temele cursului se realizeaza practic individual sau in grupe mici. 

LABORATOR PRACTICA

Curs autorizat de catre Ministerul Muncii si ministerul Educatiei si se finalizeaza prin obtinerea unui certificat  profesional de cofetar/patiser. 

Este un program de 20 saptamani ce pune accent pe ateliere practice sustinute in laboratorul scolii, dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unor pastry chefs profesionisti.    

Cu un puternic accent pe orele practice, programul scolii noastre va va invata tehnicile esentiale, subliniind elemente cheie si metodele care va permit sa mergeti dincolo de retete si sa va creati propriile formule. Pana la sfarsitul programului, veti avea parte de tot, de la prajituri pana la paine clasica si deserturi elegante, veti invata bazele cofetariei moderne,  si veti avea ocazia sa puneti in practica totul in cadrul unui test final, atat scris cat si practic.

Grupe de curs cu program dupa amiaza

Orele de curs au loc 2/3 zile/saptamana de la 16.30-20.00

Grupe de curs cu program dimineata

Orele de curs au loc 2 zile/saptamana de la 10.00-13.30

Costul cursului include materiile prime folosite in aplicatiile practice, ingrediente naturale de cea mai buna calitate, prestatia trainerilor/instructorilor locali si internationali, materiale, retete  si suport de curs tiparit, sustinerea examenului final.

Uniforma de practica este oferta  din partea scolii !!
 OPTIONAL   MODUL NOTIUNI FUNDAMENTALE DE IGIENA 

autorizat de Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul Educatiei.   Conform legislatiei in vigoare certificarea instruirii privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena este obligatorie pentru operatorii care desfasoara activitati in domeniul alimentatie publice,H.G. 857/2011, publicata in M.O. nr. 621, din 1 septembrie 2011 reglementeaza sanctiunile aplicabile in cazul nerespectarii normelor de Igiena.

Cursul cuprinde si internship de practica in laboratoare partenere cu un program in functie de disponibilitatea de timp a cursantului.

curs de cofetar

Cursul este conceput cu ore de teorie si ore pentru activitatile practice in laboratorul școlii. Se adreseaza celor care doresc sa se califice in această profesie dar si pasionatilor, doritori de a experimenta si a se initia in tainele acestei frumoase meserii.

Curs de calificare cu durata de 20 saptămani autorizat iar certificatul de calificare este recunoscut in tarile din Uniunea Europeana.

Asteptam cu placere sa va cunoastem la curs!

curs de cofetar
curs de cofetar

Instructori:

  • Pastry Chef Emilia Maxim
  • Pastry Chef Simona Pope
  • Prof. maestru în artă culinară Silion Ilinca
  • Pastry Chef Ana Consulea
  • Pastry Chef Mircea Banu
  • Ciprian Zobuian
  • Pastry Chef Gabriela Pascaru
  • Ștefania Dumitru – Specialist HACCP
  • Chef Johnny Șușală
curs de cofetar

Structura cursului de cofetar :

Etica si profesionalism Introducere in Cofetarie

 

  • HACCP
  • Ingrediente de baza in cofetarie:
  •  teorie MISE EN PLACE
  • Introducere in tehnici de decor de baza:
  • Realizarea conului din hartie, folosirea corecta a posului
  • Teorie si practica in folosirea fructelor in deserturi: segmente, posare, coacere, macerare, deshidratare, confiere
  • Knife skills
  • Tehnici de baza pentru folosirea oualelor in deserturi
  • Teorie si practica în lucrul cu zaharul

ALUATURI DE BAZA IN COFETARIE

  • Teorie si practica în lucrul cu aluaturile dospite
  • Tehnici de baza si lucrul cu aluatul fraged: tipuri de aluaturi(clasificare)
  • Aplicatii practice tarte dulci si tarte sarate
  • Auaturi laminate aplicatii practice croissant si aluat de foietaj
  • Semipreparate folosite in cofetarie  – teorie si practica

Cursul include si următoarele ateliere practice:

Cake decor 

  • tehnica de lucru cu pasta de zahar
  • realizare macheta tort si imbracarea ei cu pasta de zahar
  • figurine, flori de sezon

Deserturi de ciocolata: 

  • atelier practic ce se concentrează pe ingredientul minune al cofetariei

Ciocolata

  • Introducere in ciocolaterie – atelier practic ce prezinta noțiuni introductive despre ciocolata, cum se topeste corect, cum si de ce o temperam, cum realizam tablete de ciocolata
  •  procedeul de realizare a pralinelor de ciocolata
  • trufe din ciocolata 

Fursecuri si biscuiti: 

  •  atelier practic ce are ca tema modalitatea de producere a fursecurilor si biscuitilor, a turtei dulci si a altor elemente strans legate de acestea, precum glazuri ori elemente texturale.

Torturi si prajituri clasice

Pasticerie italiana

Aluaturi si foietaj folosite in patiserie

Produse de viennoiserie

Muffins & cupcakes: 

  • atelier practic pe parcursul caruia invatam diferentele dintre cele doua produse de cofetarie si realizam o gama variata de muffins și cupcakes, alături de elementele lor specifice, precum crema de unt sau alte tipuri de decor.

Gelaterie:

  • atelier practic ce include teorie si practica despre realizarea produselor de gelaterie.

Seminar special – Lectie deschisa:

  • Cum ne organizam activitatea intr-un laborator propriu de cofetarie
curs de cofetar
curs de cofetar
Contact form

Vezi sesiuni curs de cofetar  -patiser marca Horeca School active.

 


Poze curs de cofetar – patiser

Horeca Culinary School

Spread the love