Curs Bucatar

Curs de Bucatar

Un nou format al cursului de bucatar se aliniaza acum la standardele centrelor europene  de formare profesionala din domeniul culinar.

Urmeaza un program de formare step by step astfel:

Pasul I: in cazul in care esti incepator si nu ai mai lucrat niciodata intr-o bucatarie profesionala, te vei inscrie la modulul de bucatar incepator, cu o durata de 6 saptamani pe parcursul caruia studiezi bazele bucatariei.

Pasul II: dupa absolvirea primului modul te poti inscrie direct la modulul al II – lea, curs calificare bucatar, la care beneficiezi de o reducere de 20%.

Te poti inscrie direct la modulul al II – lea in urma unei evaluari initiale din care sa rezulte ca ai cunostintele de baza studiate la cursul de bucatar incepator.

Accesaza cursul!
curs de bucatar

Cauti un curs de bucatar specializat? La Horeca School orele de gastronomie sunt sustinute de către cei mai buni profesionisti in domeniu.
Modulele  teoretice si practice se desfasoara în laboratorul scolii, utilat  conform cerintelor in vigoare, cu posturi moderne de lucru individuale.

Programa scolara are un parcurs de 5 luni si este conceputa pentru a deprinde arta de a gati,  prin teorie, tehnica, viteza si lucrul in echipa.

Acestea sunt  esentiale pentru succesul in cariera ta culinara!

Cursul este adresat celor ce doresc să se dezvolte si sa urmeze aceasta profesie. De asemenea venim in sprijinul celor ce isi doresc  conversie profesionala.

Antreprenorilor din domeniul ospitalitatii, care detin un restaurant sau vor sa deschida unul, le oferim sprijinul in a intelege cum functioneaza, dar si tehnicile de baza în bucatarie.

MODUL CALIFICARE

Acest modul este abecedarul artei culinare, nivelul de baza al bucatariei în care se deprind cunostinte teoretice dar și tehnici specifice.

Partea teoretica acopera toata plaja de informatii necesare pentru desfasurarea activitatii in bucatarie, de la igiena pana la nutritie, de la lucrul in echipa pana la modalitați de preparare si servire.

Partea practica raspunde nevoilor existente in piata, unde se vor deprinde tehnici de lucru conform standardelor.

Cursurile au ca scop formarea profesionala completa, inclusiv  in segmentul cromatic prin intelegerea  combinatiilor de culori, dar si a gustului, a texturilor, corelate cu arta plating-ului.

Curs conceput in doua module cu o durata totala de 20 saptamani.

INTERNSHIP DE PRACTICA

In cadrul cursului elevii participa la programul de internship de practica cu un numar de 480 de ore in locații partenere cum ar fi hoteluri , restaurante de fine dining , bucatarii de testing, si alt gen de locatii conform cu îndeplinirea obiectivelor profesionale.

Multi dintre cei prezenti in cadrul masterclass-urilor au afirmat ca acesta este un echivalent al cursurilor de perfectionare.

curs de bucatar

Tehnicile de baza se studiaza in primul modul, respectiv cel de bucatar incepator

– Operatii de prelucrare a materiilor prime;

– Organizarea bucatariei;

– Cunoasterea echipamentelor din bucatarie;

– HACCP si igiena alimentara;

–  Principiile de baza ale gatitului.

 

Tematica  generala a cursului de bucatar

1. Istoria Gastronomiei si tendinte

–  Trecut. Prezent. Viitor.

2. Etica si profesionalism

3.  Siguranta alimentara

4.  Nutritie

– Nutrienti;

– Dieta echilibrata;

– Gatit sanatos.

5.  Metode de gatire 

6.  Legume

7.  Stock-uri, supe, sosuri 

8.  Preparate reci 

9.  Pateuri & terine

10.  Preparate din oua

11.  Paste si preparate din paște

12.  Preparate cu Orez

13.  Peste & crustacee

14.  Preparate din pasare

15.  Preparate din carne

16.  Mic dejun si brunch

17.  Bucatarie internationala

18.  Tehnici esentiale ale dulciurilor de bucatarie

Formular Inscriere

Vezi toate cursurile bucatar marca horeca school active.

 


Vezi cateva imagini de la cursul de bucatar 

Horeca Culinary School

Spread the love