Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Food Preparation Assistant (dimineata)

septembrie 14

LEI2.600

Curs de formare profesionala Food Preparation Assistant.
Alege sa urmezi un curs de ajutor de bucatar cu program dimineata!

La Horeca School ne preocupam cu interes de asigurarea conditiilor de siguranta impotriva raspandirii virusului, am creat posibilitatea de distantare inte posturile de lucru individuale, folosim in cadrul cursului masti de protectie si manusi, desinfectam si igenizam spatiile in mod regulat

Cursul de calificare nivel 1 acreditat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei

*Uniforma de lucru este asigurata gratuit de catre scoala!

A day in class

Cursul se adreseaza elevilor incepand cu varsta de 14 ani dar si tuturor celor care doresc sa inceapa sa lucreze intr-o bucatarie profesionala, sau pasionatilor de a cunoaste tenicile de baza in bucatarie.

La finalul cursului dupa absolvirea examenului teoretic si practic participantul va obtine un certificat de calificare profesionala.

Durata curs: 6 saptamani

Ajutorul de bucatar, o ocupatie din cadrul sectorului de productie (bucatarie) aflat într-o unitate de alimentatie independenta sau parte a unui complex hotelier, unitati de catering dar si in magazine, unitati volante, piete permanente sau semi-permanente.
Cunostintele, deprinderile, aptitudinile si atitudinile unui ajutor de bucatar in mediul sau de lucru se refera la manipulareade alimente, productie culinara cu grad redus de complexitate, curatenie, ambalare, respectand normele legale de protectia muncii, igienă si siguranta alimentelor.

Lectii practice

Informatii suplimentare

– preia materiile prime si auxiliare receptionate calitativ/ cantitativ de catre bucatar si le depoziteaza conform naturii acestora, respectand instructiunile date;

– manipuleaza materiile prime si auxiliare de la depozite la sectia de productie (bucatarie) verifica termenul de- valabilitate ale produselor alimentare si comunica superiorului atunci cand acestea sunt la limita durabilitatii minimale mentionata pe eticheta produselor;

– pregateste materia prima in vederea gatirii: sorteaza, spala, curața, taie, oparește, frige, decongeleaza, in functie de instructiunile date de bucatar;

– curata vasele si ustensilele utilizate in bucatarie si le depoziteaza corespunzator;

– curata echipamentele tehnologice si întretine curatenia curenta a bucătariei si a spatiilor anexe;

– poate efectua operatii simple de incalzire a mancărurilor „ gata de servit”;

– participa activ la operatiile de igenizare si respecta procedurile HACCP.;

– ambaleaza preparatele culinare destinate livrarii la ghiseu ori la domiciliul cumparatorului.

curs ajutor de bucatar dimineata

Tematica

– preia materiile prime si auxiliare receptionate calitativ/ cantitativ de catre bucatar si le depoziteaza conform naturii acestora, respectand instructiunile date;

– manipuleaza materiile prime si auxiliare de la depozite la sectia de productie (bucatarie) verifica termenul de- valabilitate ale produselor alimentare si comunica superiorului atunci cand acestea sunt la limita durabilitatii minimale mentionata pe eticheta produselor;

– pregateste materia prima in vederea gatirii: sorteaza, spala, curața, taie, oparește, frige, decongeleaza, in functie de instructiunile date de bucatar;

– curata vasele si ustensilele utilizate in bucatarie si le depoziteaza corespunzator;

– curata echipamentele tehnologice si întretine curatenia curenta a bucătariei si a spatiilor anexe;

– poate efectua operatii simple de incalzire a mancărurilor „ gata de servit”;

– participa activ la operatiile de igenizare si respecta procedurile HACCP.;

– ambaleaza preparatele culinare destinate livrarii la ghiseu ori la domiciliul cumparatorului.

MATERII PRIME ȘI AUXILIARE

Aplicarea regulilor de depozitare si manipulare care includ cunoasterea caracteristicilor organoleptice si de calitate.

– operatii de prelucrare ale materiilor prime;

– metode de baza de gatire si pregatire a legumelor si a sortimentelor de carne principale;

– condimente si mirodenii

– sortarea alimentelor;

– spalarea alimentelor si  curatarea alimentelor;

– decongelarea alimentelor;

– dezosarea carnii,  portionarea;

– fierberea,  coacerea si prajirea.

Tehnici de lucru:

– tehnologia sortimentelor propuse;

– timpii de fabricatie pentru fiecare sortiment;

– tehnologie culinara -conținutul operatiilor tehnologice ce urmeaza a se realiza (spalare, taiere, feliere, focare, divizare, tratare termica, finisare, decorare, montare);

– timpii de fabricatie pentru fiecare sortiment;

– tehnologie culinara.

ORGANIZAREA BUCATARIEI

Curatarea si intretinerea vaselor, ustensilelor si echipamentelor din bucatarie:

– tipuri de vase utilizate in bucatarie;

-ustensile folosite în procesul de gatit;

-modul de folosire a ustensilelor (cutite, palete, ace impanat, spatule, lusuri, polonice, tavi, vase diferite etc);

-modalitati de curatare si întretinere.

Utilizarea materialelor si substantelor de igiena:

– materiale si substante de igiena utilizate;

– modul de folosire corecta a materialelor consumabile;

– concentratia detergentilor si dezinfectantilor, temperatura apei de spalare si a celei folosite la dizolvarea dezinfectanților.

Utilizarea echipamentelor simple pentru încălzire:

– tipuri de echipamente pentru incălzire;

– parametrii de functionare a echipamentelor pentru incălzire.

Lectii practice in laboratorul scolii, utilat la standard europene cu posturi de lucru individuale.

REGULI ȘI NORME APLICABILE CURS AJUTOR DE BUCATAR

  • reguli de ambalare ale preparatelor culinare;
  • reguli de igiena si pentru siguranta alimentelor;
  • reguli de efectuarea a curateniei.
Inscrie te la acest curs si primesti un discount de 10% la urmatorul curs pe care doresti sa-l urmezi.
Program curs dimineata 10.00 – 13.30.

Inscrie-te acum!

Categoria: Curs Bucatar

Locuri disponibile: 5

Locatie: Bucuresti

Info & inscrieri:
☎️ +40730882288
📧 [email protected]

Spread the love

Detalii

Data:
septembrie 14
Preţ:
LEI2.600
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , , , , , , , , ,

Organizator

Horeca School
Telefon:
0730 882 288
Email:
cristina.horecaschool@gmail.com
Sit web:
horecashool.ro

Loc de întâlnire

Horeca School, str Latina nr. 6 Bucuresti
str Latina nr. 6
Bucuresti,Bucuresti030167Romania
+ Harta Google
Telefon:
+40 730 882 288