Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Curs Bucatar – B45

ianuarie 27, 2020

6800RON

Curs Bucatar

IANUARIE 2020 – B 45
*Profita acum de pretul promotional de 6400lei/participant pentru inscrierile pana la data de  20 decembrie!

Cursul se adreseaza celor care doresc sa se califice si sa urmeze aceasta profesie, celor care doresc o reorientare profesionala, celor care detin un restaurant sau vor sa deschida unul si doresc sa se initieze in tehnicile de baza in bucatarie.

La Horeca School lucrezi individual la statia ta de lucru si beneficiezi de toate dotarile si tehnica necesara unei formari de calitate.

Echipamentul de lucru este asigurat de catre scoala.

Curs conceput in 3 module cu durata totala de 20 saptamani.

In primul modul se predau notiuni fundamentale, pe durata caruia se vor studia:

HACCP- Normele de igiena si siguranta alimentatiei
Notiuni fundamentale de nutritie  cu lector autorizat tehnician in nutritie
Knife skills
Pregatirea adecvata a fondurilor, stocurilor si a sosurilor de baza
Pregatirea adecvata a supelor, cremelor
Forcemeats si aluaturi
Echilibrul in bucatarie si subtilitatile gustului
Condimente si mirodenii
Dezvoltare personala si comunicare
Estetica farfuriei despre meniuri

In cadrul acestui modul invatam sa lucram practic in laborator temele din cadrul cursului impreuna cu bucatari sefi instructori in cadrul cursului.

In modulul al II-lea  se aplică tehnicile dobandite în nivelul de baza și incep introducerea influentelor si  aromelor bucatariei internationale.

Se descopera si se invata tehnici avansate de transare, taiere, filetare, tocare, operatiuni de sotare, prajire, posare etc, de preparare a sosurilor, aprecierea aromei.

Lecțiile vor acoperi formarea si in segmentul importantei combinatiilor de culori, gust si textura precum si  în prezentarea produsului finit.

Studentii pot participa la seminarii despre :

Asocierea vinurilor cu preparatele, branzeturi;
Trufe- ce sunt si cum le folosim;
Fotografie de food si vizite documentare.

In modulul al III-lea, cursantii vor parcurge un internship de practica in restaurante si hoteluri partenere unde vor avea ocazia sa intre in fluxul tehnologic si sa participe la activitatea reala din bucatarie.

INSTRUCTORI /FORMATORI

Chef CEZAR MUNTEANU   coordonator cursuri/manager educational/mentor

ALIN VADEAN   Assistent coordonator cursuri

Chef Stefan Daniel Popescu
Chef Mihai Toader
Chef Stephane Mora
Gabriel Gorgan( Comunicare, dezvoltare personala, Engleza gastronomie)
Chef Johnny Susala
Chef Liviu Lambrino
Stefania Dumitru HACCP SPECIALIST
Chef Marco Favino

Tematica generala a cursului:

Igiena/ Siguranta Alimentului / HACCP (teorie):

– La acest curs studiem si Modulul Notiuni Fundamentale de Igiena . La final eliberam un certificat emis de ministerul Sanatatii publice.in baza autorizatiei detinute in mod oficial de catre Horeca School.

NUTRITIE

– notiuni de baza

ETICA SI STANDARDE PROFESIONALE
ISTORIA GASTRONOMIEI SI DEZVOLTAREA INDUSTRIEI ALIMENTARE
Ustensile si echipamente de bucatarie (teorie):
Metode de gatire (teorie & practica):
Legume (teorie & practica)

– prezentare de taieturi legume( practic knife skills)

Stock-uri, supe, sosurile de baza (teorie & practica):
Preparate reci (teorie & practica):

– Emulsiile stabile si instabile( maioneza/ veinegrette)

– Salate (practica:Caesar, Nicoise, Macedoine)

10.Preparate din oua:

– practica: oua fierte vs oua in crusta

– practica: oua prajite vs cocote vs sur le plat

– practica: omlette (French  vs Spanish)

11.Paste si preparate din paste:

– practica: paste home made

– practica: preparate cu paste:AOP

12.Preparate cu Orez

13.Peste & crustacee:

– practica: filetarea

– metode de gatit

– practica fructe de mare

14.Preparate din carne de pasare:

– practica: taieturi

– practica

– metode de gatire

15.Preparate din carne de animale:

– structura carnii

– metode de gatit carnea

– reactia maillard

– transarea si filetarea ( demo meat cuttings)

– practica: miel/vita/porc

16.Bucatarie internationala

In cadrul orelor de practica in scoala studiem si executam  preparate din gastronomia altor tari.

Tehnici esentiale.

ACESTA ESTE UN CURS DE FORMARE PROFESIONALA  AUTORIZAT DE MINISTERUL MUNCII SI MINISTERUL EDUCATIEI.  LA FINAUL CURSULUI PARTICIPANTII LA PROGRAM VOR SUSTINE O PROBA PRACTICA SI O PROBA TEORETICA IN PREZENTA UNEI COMISII ACREDITATE FORMATA DIN SPECIALISTI SI BUCATARI ȘEFI INVITATI.

Inscrie-te la acest curs!

Categoria: Curs Bucatar

Locuri dispoinibile: 8

Locatie: Bucuresti

Info & inscrieri:
☎️+40730882288
📧[email protected]

Spread the love

Detalii

Data:
ianuarie 27, 2020
Preţ:
6800RON
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , , ,

Organizator

Horeca School
Telefon:
0730 882 288
Email:
cristina.horecaschool@gmail.com
Sit web:
horecashool.ro

Loc de întâlnire

Horeca School, str Latina nr. 6 Bucuresti
str Latina nr. 6
Bucuresti,Bucuresti030167Romania
+ Harta Google
Telefon:
+40 730 882 288
Spread the love