SAFE RESTART

SAFE RESTART

CE TREBUIE SA STII DESPRE PLANUL DE MASURI DE PREVENTIE
PENTRU REINCEPEREA CURSURILOR

conform  măsurilor  prevăzute in OUG 70/2020 și OMMPS/OMS Nr 3577/2020

 

În vederea garantării continuității activităților de formare profesionala  am aplicat o serie de măsuri suplimentare și am implementat recomandările prevăzute in OUG 70/2020 și OMMPS/OMS Nr 3577/2020 pentru gestionarea riscului igienico-sanitar precum și un set de măsuri suplimentare în materie de prevenire in cadrul Centrului de formare profesionala Horeca School.

Horeca School este cel mai cunoscut Centru de formare profesionala in domeniul culinar, de pe piata din România, la baza căreia stau următoarele valorile fundamentale:

  •  grija pentru oameni;
  • responsabilitatea;
  • inovația;
  • tradiția;
  • calitatea.

Oferim o gamă diversificată de cursuri de formare profesionala ca si centru suport in domeniul HoReCa.
Suntem mândri de relația strânsă pe care o avem cu toti cei care s-au format professional la noi, și suntem hotărâți să fim aproape de cursantii nostri prezenti si viitori și de partenerii noștri în continuare, pentru a construi împreună viitorul pe care ni-l dorim.

Având în vedere situația actuală din Romania si de la nivel internațional, cauzată de apariția și răspândirea virusului COVID-19, ne luăm angajamentul de a prioritiza grija pentru oameni și de a aplica responsabil o serie de măsuri de protecție și prevenție împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Setul de măsuri a fost implementat imediat și vizează atât activitățile personalului, cât și tot lanțul alimentar parcurs in cadrul cursurilor practice de formare profesionala, începând de la recepția materiei prime și a ingredientelor, continuând pe tot fluxul de desfasurare a lectiilor practice.

Planul de măsuri este constituit din următoarele acțiuni

Monitorizarea zilnică a temperaturii personalului operativ al centrului de formare profesionala respectiv parsonalul din receptie, traineri si formatori precum si a punctelor de acces.

Montarea dozatoarelor cu dezinfectanți pe bază de alcool (min. 60%) în toate zonele comune (spații de acces, zone administrative, spații de cursuri).

Introducerea unor filtre suplimentare de dezinfecție și control la accesul în incinta unității astfel:

Cladirea dispune de 3 cai de acces dupa cum urmeaza:

  • O cale de acces principala unde a fost proiectata montarea  unei porti de acces cu desinfectare automata a tuturor celor care intra in cladire. *Tunel de desinfectie
  • O cale de exit a cursantilor de finalul cursului
  • O cale de exit a personalului si a vizitatorilor.

a) aplicarea operațiilor de dezinfecție a mâinilor cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool (min 60%);
b) măsurarea temperaturii corporale cu termometre infraroșu – valoarea temperaturii cât și limita de control fiind de maximum 37,3 ͦC.

Introducerea modalităților de lucru privind operațiunile de spălare/ dezinfecție în acord cu cerințele emise de Ministerul Sănătății și afișarea acestora în toate spațiile comune, în zone vizibile.

Reorganizarea programului de lucru al personalului propriu , încât prezența in centrul de formare să fie redusă la minim. Alte acțiuni demarcate au fost de reducere a numărului de angajați prezenți în același timp în clădire.

Toți angajații si colaboratorii sunt instruiti și verificați să respecte și să promoveze măsuri oportune de prevenție, începând cu cele igienico-sanitare incluse în procedurile și instrucțiunile specifice de lucru.

Angajatii au semnat declarațiile pe propria răspundere privind deplasarea în ultimele 14 zile în zone în care se aflau persoane suferinde din cauza infecției cu COVID – 19 intrarea în contact direct cu persoane suspecte sau suferinde cu COVID – 19 sau cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute la serviciu, în vecinătatea locuinței sau vizitând unități medicale în ultimele 14 zile.

În spațiile de  cursuri , și administrative se menține o distanță între persoane de cel puțin 2 metri, fiind oportună distanțierea corespunzătoare a statiilor de practica.

Atat formatorii cat si participantii la programele de formare profesionala, sunt dotati cu  echipamente de lucru, mănuși, măsti

Personal special delegat supraveghează respectarea măsurilor privind dezinfectarea mâinilor cu soluție specială, purtarea corespunzătoare a echipamentului de lucru, frecvența de schimbare a măștilor și mănușilor.

Sunt evitate contactele interpersonale apropiate inclusiv în vestiare sau în spațiile de curs, între angajații unor departamente diferite sau intre cursanti.

Măsurile de prevenire și control ale contaminării spațiilor, suprafețelor, echipamentelor vizează:
a) desinfectarea dupa fiecare grupa de curs a tuturor spațiilor de lucru, anexe, vestiare, grupuri sanitare
b) intensificarea frecvenței operațiilor de dezinfecție postoperațională – chimică cu substanță dezinfectantă pe bază de compuși cu acțiune virulicidă și antibacteriană puternică și cu spectru larg de acțiune;
c) dezinfecția tuturor balustradelor, mânerelor cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool (min. 60%), din 3 în 3 ore;

Pot participa la cursuri in perioada urmatoare persoanele care indeplinesc conditiile enumerate mai jos:

Nu au calatorit in ultimile 14 zile in strainatate  sau in regiuni aflate in carantina din Romania

Nu au intrat in contact direct cu persoane cu simptome si/sau care au calatorit in zone afectate

Nu au intrat in contact direct cu persoane confirmate cu SARS-COV-2

Nu au membrii in familie care se incadreaza in oricere din situatiile de mai sus

Nu prezinta simptome gen febra , tuse specifice Covid-19

Accesul in salile de curs si laboratoarele de practica se poate face in urmatoarele conditii :

prin completarea unei declaratii pe proprie raspundere

se intra  prin poarta de desinfectare automata, special achizitionata pentru siguranta noastra si a dumneavoastra

verificarea  temperaturii care nu trebuie sa depaseasca 37,3 grd

dezinfectia mainilor cu solutii puse la dispozitie

Pe durata activitatilor atat cursantii cat si instructorii vor purta masca si manusi de unica folosinta, eliminarea lor la final se va face in spatii de colectare cu destinatie speciala.

Se va evita aglomerarea din spatiile comune si din vestiare intrarea se va face  dupa un program cu intervale de maxim 15 minute intre orele de sosire si echipare

Pentru a garanta continuitatea activității de formare profesionala la Horeca School în eventualitatea prezenței suspiciunilor unei posibile infecții cu Covid-19 sau a confirmării infecției cu acest virus, am implementat o serie de Instrucțiuni de lucru privind măsurile ce pot fi aplicate în cazul persoanelor identificate pozitiv cu Covid-19, precum și a celor care au interacționat cu persoanele infectate.

a) in cazul în care un membru al Centrului de formare Profesionala este diagnosticat cu Covid-19, va fi informată imediat Direcția de Sănătate Publică (DSP), autoritate în măsură să ofere informații în luarea celor mai bune măsuri de prevenție și limitare a infecției cu Coronavirus.
b) DSP este singura autoritate care poate derula ancheta epidemiologică și poate furniza măsuri de prevenție și protejare a angajaților.
c) instruirea personalului din cadrul Centrului Horeca School, cu privire la instrucțiunea de lucru privind măsurile ce pot fi aplicate în cazul persoanelor contaminate.

Masuri  preventive in salile de curs practic /teoretic

a) spatiul fiind de aproximativ 120 mp/sala de curs practic  utilarea existenta permite ca grupele de curs sa fie formate din maxim 10 participanti aflati la o distanta de 2 m unii de altii si fata de instructor.

b) efectuarea de operații de dezinfecție suplimentare, realizate cu tunuri de ceață din 3 in 3 ore.

c) desinfectarea dupa fiecare grupa de curs a tuturor spațiilor de lucru, anexe, vestiare, grupuri sanitare.

În ceea ce privește accesul în unitate a unor persoane străine, acesta a fost limitat la minim.
Limitarea accesului în incinta unității a reprezentanților prestatorilor de servicii și în cazul în care este impetuos necesară prezența acestora în unitate, aceștia trec printr-un filtru de dezinfecție special amenajat la accesul în incinta unității.

Planul de măsuri este actualizat în permanență, funcție de evoluția situației la nivel național și internațional.
Va reamintim ca in acest moment daca dumneavoastra calatoriti din strainatate aveti obligatia de a ramane la domicilu in carantina timp de 14 zile.
Respectând normele igienico-sanitare precum și acțiunile/ măsurile aplicate în materie de prevenire a răspândirii virusului COVID-19, vă asigurăm că rămân garantate toate activitățile din cadrul Centrului de Formare Profesionala Horeca School. 
Va asteptam cu placere la redeschiderea cursurilor !
Spread the love