Cheesecake-ul Alexandrei

Cheesecake-ul Alexandrei

Reteta cheesecake vine chiar de la colega noastra Alexandra Beatrice – front office manager, cu talente multiple, da stim, nu va vine sa credeti, dar noi o cunoastem bine pe ea si ale ei indeletniciri ascunse 😉 

Este o adevarata impatimita a dulciurilor si are propriul business – Cozonacul Alexandrei.
Sa incepem cu informatiile de interes care va vor ajuta sa realizati Cheesecake-ul Alexandrei.

INGREDIENTE

Pentru umplutura:

– crema de branza cu smantana = 450g (la temperatura camerei)
– zahar = 120g
– smantana = 300g (cu continut de peste 25% grasime, la temperatura camerei)
– iaurt grecesc = 180g (la temperatura camerei)
– oua = 3 buc (mari, la temperatura camerei)
– zeama de la 1/2 de lamaie
– amidon de porumb = 3 linguri (pline)

Pentru blat:

– faina = 160g
– bicarbonat de sodiu = 1/2 lingurita
– praf de copt = 1/2 lingurita
– sare = 1/4 lingurita
– scortisoara = 1 lingurita (rasa)
– unt topit = 80g
– ulei de floarea soarelui = 40g
– dovleac ras = 80g
– zahar brut = 110g
– zahar brun = 100g
– oua = 2 (mari, la temperatura camerei)
– morcovi = 150g (ras)
– merisoare deshidratate = 70g (optional)

Glazura:

– crema de branza = 150g (rece)
– miere de albine de salcam = 3 lingurite
– zeama de lamaie = 1 lingurita
– fructe pentru decor: capsuni ,afine, coacaze rosii (optional)

Mod de lucru:

  • Blatul:

Intr-un bol am amestecat faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara.

Intr-un alt vas, mai incapator, am mixat foarte bine untul topit, uleiul si zaharul.

Am adaugat apoi dovleacul ras si ouale si am mixat incet, la viteza mica.

Am incorporat treptat amestecul de faina in mixul de unt, dupa care am adaugat morcovul ras si merisoarele.

Am lovit vasul de blat de cateva ori, pentru ca sa elimin eventualele bule de aer ai am lasat de o parte.

  • Crema:

Am amestecat intai zaharul cu amidonul, am adaugat crema de branza si am mixat la viteza mica pana ce am obtinut o crema fina.

Este important sa scurgi lichidul inainte de a o folosi, lucru valabil pentru toate tipurile de crema de branza.

Am amestecat apoi, ouale, unul cate unul, smantana, iaurtul si zeama de lamaie.

Din nou, am scurs lichidul in exces din iaurt si smantana, inainte de a le folosi.

Am amestecat toate ingredientele si am lasat de o parte.

Etapa I

Am uns cu unt forma de copt, atat fundul cat si peretii.

Am tapetat peretii cu hartie de copt, astfel incat sa imi fie mai usor sa scot prajitura din forma la final.

Am pus 1/2 din compozitia pentru blat, am intins uniform.

Deasupra am pus 8 linguri de umplutura de branza, repartizate pe toata suprafata, doar am pus continutul cu lingura, fara sa amestec sau sa nivelez.

Am pus apoi restul de compozitie pentru blat, tot cu lingura si am incercat sa o nivelez usor, astfel incat sa nu o amestec cu crema de branza.

Etapa a II – a

Am finalizat cu restul de umplutura de branza, pusa tot cu lingura, treptat.

Am lovit usor forma de blatul de bucatarie, pentru a elimina bulele de aer.

Coacem la 160 grade timp de 50-60 min .

A doua zi, am indepartat forma de copt ( doar partea superioara, am lasat prajitura pe fundul formei in care s-a copt) am inlaturat hartia si am glazurat cu un mix facut din crema de branza, miere si zeama de lamaie.

Incearca si tu reteta cheesecake !

Relaxeaza-te alaturi de familia ta! Gateste!
Bucura-te de un gust intens si aromat alaturi de cei dragi!
Produs realizat de catre  Alexandra Beatrice

Spread the love