Risotto cu sparanghel

Risotto cu sparanghel

Alegem din seria retetelor Horeca School sa facem un risotto cu sparanghel pentru pranz.
Ne gandim la importanta Italiei in lumea gastronomiei si suntem cu sufletul alaturi de ei.
Reteta de risotto cu sparanghel este una usor de facut, este relativ rapida (nu durează mai mult de 30 de minute) si este tare gustoasa.
Perfecta pentru un pranz in familie #acasa! Sa incepem!

  • Ingrediente necesare:

– 90 g orez risotto
– 250 ml stoc de pui
– 50 g unt
– 30 g parmezan
– 25 g ceapa alba
– 40 ml vin alb
– 15 mm ulei de masline
– usturoi
– sare
– 100 g sparanghel pentru iubitorii de legume
  Microgreens – vlastarii de mazare
Au un continut bogat de proteine si fibre de calitate, vlastarii ajuta la controlul nivelului de zahar din sange si reduc poftele alimentare.
Vlastarii de mazare contin pe aceeasi cantitate de produs:
– de sapte ori mai multa vitamina C decat afinele
– de patru ori mai multa vitamina A decat tomatele

Vlastarii de mazare de la Microgreens Romania

  • Mod de preparare:
  1. Se soteaza ceapa in uleiul de masline.
  2. Dupa obtinerea culorii dorite la ceapa se adauga orezul.
  3. Acesta se gateste la temperatura scazuta pana cand devine translucid.
  4. Pentru ca risotto-ul sa fie gustos se adauga si vinul.
  5. Ne asiguram ca vinul isi pierde alcoolul si incepem sa adaugam stocul de pui.

Cand orezul este gata urmarim sa avem o consistenta cremoasa.
Ca risottoul sa fie cremos cum ne-am propus se adauga untul si parmezanul.
Sparanghelul se taie se se blanseaza, se soteaza in unt si se aromatizeaza.

Risotto-ul nostru este gata de servire.

Relaxeaza-te alaturi de familia ta! Gateste!
Gust intens si aromat, timp de gatire redus.
Plating realizat de Chef Marco Favino la cursul de bucatar.
Multumim Vadean Alin asistent chef pentru reteta!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *