Supa de linte rosie

Supa de linte rosie

Reteta de pranz vine de la Mehrzad Moghazehi –  Mehrzad Events
Semnificatia numelui sau spune multe despre el, „Mehrzad” inseamna „nascut din dragoste” si de aceea, tot ceea ce este realizat de catre chef are multa pasiune si dragoste.
A venit momentul sa descoperim secretele pentru supa de linte rosie.

INGREDIENTE

  • Linte rosie – 300 g
  • Stock de pui sau vita – 2.5 L
  • Ulei floarea soarelui – 50 ml
  • Ceapa (brunoise) – 150 g
  • Morcovi – 150 g
  • Telina – 100 g
  • Ghimbir – 5 g
  • Usturoi – 10 g
    Bulion – 100 g
  • Curcuma (turmeric) – 4 g
  • Boia dulce – 5 g
  • Piper – 2 g
    Chimen macinat sau seminte – 1-2 g
  • Menta uscata – 3 g
    Sare – dupa gust
  • Microgreens Romania

Mod de lucru:

Etapa I

Spalam lintea astfel:

Punem lintea intr-un castron mai mare, impreuna cu o lingura de sare grunjoasa.

Daca nu avem grunjoasa, putem folosi orice fel de sare, adaugam apa si amestecam usor, apa va deveni tulbure, varsam apa si mai spalam inca de 2-3 ori, dar fara sare si, o lasam in apa rece!

De preferat este sa lasam de seara pana dimineata…dar in multa apa, deoarece lintea absoarbe apa.

Tocam ceapa brunoise, usturoiul, ghimbirul, telina si morcovul le dam pe razatoare fina.

Incingen oala pe foc mediu, adaugam uleiul, apoi ceapa brunoise, calim cateva minute amestecand din cand in cand.

Peste ceapa adaugam telina si morcovul, calim cateva minute, apoi adaugam usturoiul si ghimbirul, dupa 1 minut adaugam curcuma, boia dulce, chimen si piperul.

Acest proces ajuta la intensificarea aromelor condimentelor.

Etapa a II – a

Adaugam si bulionul de rosii, calim 1 minut.

Adaugam un polonic de stock, dupa care, varsam apa din castronul cu lintea rosie si punem lintea in oala peste legume, adaugam si restul de stock (de preferat fiebinete), presaram cu sare si lasam sa fiarba la foc mic spre mediu amestecand din cand in cand, aproximativ 20-30 de minute in functie de lintea folosita.

Putem servi supa blendata sau asa cum este cu bucatile de linte si legume.

Cand servim supa de linte, adaugam un praf de menta uscata.

Menta nu se adauga cand gatim supa, deoarece exista riscul ca atunci cand servim si a doua zi sa acreasca supa.

Se serveste cu fulgi de chilli si cruton din lipie prajita, sau coapta in cuptor.

Daca coacem in cuptor, adaugam putin ulei de masline, oregano, boia dulce, sare si pudra de usturoi!

Farfurii: Victoria Finala 

Ustensile: Heinner 

Incearca si tu!

Relaxeaza-te alaturi de familia ta! Gateste!
Bucura-te de un gust intens si aromat alaturi de cei dragi!
Produs realizat de catre  Chef Mehrzad Moghazehi la cursul de bucatar.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *