CHEF MARCO FAVINO

CHEF MARCO FAVINO

Tanar, insa cu experienta indelungata in lumea restaurantelor, pasionat de traditie si mereu cu un pas inaintea inovatiilor, Chef Marco Favino este un „arheolog al gastronomiei”.

Misiunea sa este de a redescoperi retete traditionale și a le readuce la viata cu ajutorul celor mai avansate tehnici de gatit. Avid cercetator culinar, farfuriile sale prind forma si gust prin dragoste, stiinta și tehnica. Dupa ce a patruns tainele meseriei in Italia, unde a lucrat ca Executive Chef, a hotarat sa vina in Bucuresti unde impartașește tehnicile si retetele sale la Horeca School.

”Ce incerc sa fac cu mancarea este sa comunic o stare, o emotie, fara vorbe, aducand comeseanul undeva in zona lui de amintiri frumoase. Ca si poetii japonezi, care printrun simplu Haiku incearca sa transmita o stare intreaga a sufletului.

Magia farfuriei este in puterea de a ne scoate din contextul spațiul-temporal in care ne aflam si a ne aduce fix acolo in zona noastra de rasfat. ”


Dintre trainingurile și cursurile de specializare urmate, amintim:  

  • Training cu chef Marino D’Antonio – Opera Bombana Beijing 2018
  • Masterclass cu Chef Felix Lo Basso (1 steaua Michelin) 2017
  • Masterclass Gatit Sous Vide – CBT cu chef Marco Pirotta 2017
  • Workshop Finger Food cu Chef Antonio Sgarra – Anice Verde 2016  
  • Corso di Tecniche di Base – ALMA Scuola di Cucina Italiana 2014
  • Membru Federazione Italiana Cuochi 2014-2019

Contact

Email: [email protected]

Spread the love