CHEF MIHAI TOADER

CHEF MIHAI TOADER

Chef Mihai Toader a fost unul dintre primii concurenți ai Masterchef care s-au făcut remarcați. Acesta a fost, insa, doar punctul de pornire pe traseul profesional care a ramificat in directii uimitoare pasiunea lui Mihai pentru arta gastronomica.

Și-a început cariera la un restaurant in capitala, unde și-a făcut adevărata ucenicie.

A urmat o consultanță pe care a oferit-o unui restaurant din Alba Iulia, urmată de postul de executive chef pentru un restaurant din Sibiu. În acest timp a fost și unul dintre finaliștii etapei pe zona Balcanilor a concursului San Pellegrino Young Chef.

Din 2015 s-a întors în București, in pozitia de executive chef in mai multe bucatarii.

In prezent, Mihai semneaza meniul de la Kombinat Gastro – Brewery în Sibiu, preda cursuri culinare la Horeca School in Bucuresti si lucreaza la proiectul personal, Fragmente.

Fragmente este un proiect de suflet pentru Mihai, al carui tel este sa cerceteze varii microregiuni ale Romaniei, o poveste culinara in care un chef si un muzician imbina si transmit intr-un mod inedit faptul ca microregionalul reprezinta o punte intre trecut si viitor.

Echipa calatoreste intr-o zona aleasa si se intalneste cu localnicii, unde invata despre mancarea, muzica si cultura locale.

Fiecare cercetare rezulta intr-o cina pop-up, prin care Mihai dezvolta un stil neoromanesc, incearcand sa prezinte tehnici si fragmente de gastronomie nativa intr-o maniera moderna.

Spread the love