DATA INCEPERE CURS 15 NOIEMBRIE
Program curs: o zi pe saptamana in scoala plus internship in hoteluri de cinci stele sau in restaurante partenere unde ai ocazia sa te angajeze chiar din timpul cursului.
Lectii practice in laborator scoala utilat la standarde europene, posturi de lucru individuale.
Locatie curs: Horeca School – str. Latina nr 6 Bucuresti
Pret curs 3000 lei (pentru cei care nu se incadreaza in categoria elevi/studenti)
Pret redus pentru elevi si studenti 1500 lei platibil in 2 transe
Esti elev sau student si ai timp sa participi la un curs si sa primesti o calificare care te va ajuta sa lucrezi calificat in domeniul ospitalitatii?
Acum ai ocazia sa urmezi un curs special gandit pentru tine!
Intra si tu in marea familie Horeca Culinary School!
Taxa procesare dosar inscriere 200 lei (se achita odata cu prima rata)
A DAY IN THE CLASS
SCHIMBAM VIETI DESCOPERIM TALENTE
BENEFICIILE ABSOLVENTILOR HORECA SCHOOL
Centrul de formare profesionala Horeca Culinary School cu o activitate de 14 ani in domeniu, este recunoscut national si international prin parteneriate externe.
Absolventii Horeca School nu au nevoie de recomandari suplimentare, la angajare fiind cunoscut profesionalismul formarii profesionale.
Ce va oferim:
– un spatiu de invatare in laborator dotat cu echipamente si ustensile de ultima generatie pentru lectii practice individuale
– traineri Chefi profesionisti
– diploma acreditata de ministerul muncii
– program de formare autorizat
Pret curs 3000 lei
Pret redus pentru elevi si studenti 1500 lei platibil in 2 transe
La toate cursurile Horeca School se achita si o taxa administrativa de procesare dosar, eliberare diploma – CERTIFICAT DE CALIFICARE NIVEL 1 EMIS DE MINISTERUL MUNCII SI MINISTERUL EDUCATIEI la final si alte activitati ce tin de gestionarea dosarului dumneavoastra de 200 lei. Poate fi platita in numerar in prima zi de curs.
Durata curs – 6 saptamani
Cursul se adreseaza elevilor incepand cu varsta de 14 ani, studentilor, dar si tuturor celor care doresc sa inceapa sa lucreze intr-o bucatarie profesionala, sau pasionatilor de a cunoaste tenicile de baza in bucatarie.
Studii necesare: Invatamant primar
La finalul cursului dupa absolvirea examenului teoretic si practic participantul va obtine un certificat de calificare profesionala.
Informații suplimentare
Ajutorul de bucătar este o ocupație din cadrul sectorului de producție (bucătărie) aflat într-o unitate de alimentație independentă sau parte a unui complex hotelier, unități de catering dar și în magazine, unități volante, piețe permanente sau semi-permanente.
Ajutorul de bucătar preia materiile prime și auxiliare recepționate calitativ/ cantitativ de către bucătar și le depozitează conform naturii acestora, respectând instrucțiunile date. El manipulează materiile prime și auxiliare de la depozite la secția de producție ( bucătărie) verifică termenul de- valabilitate ale produselor alimentare și comunică superiorului atunci când acestea sunt la limita durabilității minimale menționată pe eticheta produselor.
‘ Ajutorul bucătar pregătește materia primă în vederea gătirii: sortează, spală, curăță, taie, opărește, frige, decongelează, în funcție de instrucțiunile date de bucătar.
Cunoștințele, deprinderile, aptitudinile și atitudinile unui ajutor de bucătar în mediul său de lucru se referă la manipularea alimente, producție culinară cu grad redus de complexitate, curățenie, ambalare, respectând normele legale de protecția muncii, igienă și siguranța alimentelor.
TEMATICA CURSULUI
MODUL 1 MATERII PRIME ȘI AUXILIARE
– aplicarea regulilor de depozitare și manipulare care includ cunoasterea caracteristicilor organoleptice si de calitate
– Operații de prelucrare ale materiilor prime – metode de baza de gatire si pregatire a legumelor si a sortimentelor de carne principale.
-sortarea alimentelor
-fierberea
-tehnici de lucru
tehnologie culinară;
MODUL 2 VASE, USTENSILE ȘI ECHIPAMEN TE DE BUCĂTĂRIE
Curățarea și întreținerea vaselor, ustensilelor și echipamentelor din bucătărie
-ustensile folosite în procesul de gătit;
-modul de folosire a ustensilelor (cuțite, palete, ace împănat, spatule, lușuri, polonice, tăvi, vase diferite etc)
-modalități de curățare și întreținere
Utilizarea materialelor și substanțelor de igienă
-materiale și substanțe de igienă utilizate;
-modul de folosire corectă a materialelor consumabile
-concentrația detergenților și dezinfectanților, temperatura apei de spălare și a celei folosite la dizolvarea dezinfectanților
Utilizarea echipamentelor simple pentru încălzire
-tipuri de echipamente pentru încălzire;
-parametrii de funcționare a echipamentelor pentru încălzire ;
Modul 3 REGULI ȘI NORME APLICABILE
Inscrie te la acest curs si primesti un discount de 5% la urmatorul curs pe care doresti sa-l urmezi.
Lectii practice in laborator scoala utilat la standard europene, posturi de lucru individuale.