fbpx
Încarc Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Curs Ajutor de Bucatar – FOOD PREPARATION ASSISTANT

iunie 20

LEI1.800

FOOD PREPARATION ASSISTANT

Curs Ajutor de Bucatar

Cursul de calificare nivel 1 acreditat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.

DATA INCEPERE CURS 20 IUNIE

Program curs: dimineata in zilele joi, vineri de la 10.00-13.00 sau 14.00- 17.00 plus internship in restaurant partenere unde ai ocazia sa te angajeze chiar din timpul cursului.

Lectii practice in laborator scoala utilat la standarde europene, posturi de lucru individuale.

Locatie curs: Horeca School – str. Latina nr 6 Bucuresti

Pret curs 3000 lei

Pret redus pentru elevi si studenti 1800 lei platibil in 2 transe

Esti elev sau student si ai timp sa participi la un curs de vara iar in urma absolvirii sa primesti o calificare care te va ajuta sa lucrezi calificat in domeniul ospitalitatii?

Acum ai ocaziia sa urmezi un curs special gandit pentru tine!

Intra si tu in marea familie Horeca School!

 

Taxa procesare dosar inscriere 150 lei (se achita odata cu prima rata)

*Uniforma de lucru este asigurata gratuit de catre scoala!

A DAY IN THE CLASS

SCHIMBAM VIETI  DESCOPERIM TALENTE

BENEFICIILE ABSOLVENTILOR HORECA SCHOOL

Centrul de formare profesionala Horeca School cu o activitate de 13 ani in domeniu, este recunoscut national si international prin parteneriate externe.

Absolventii Horeca School nu au nevoie de recomandari suplimentare, la angajare fiind cunoscut profesionalismul formarii profesionale.

Ce va oferim:

– o uniforma compusa din tunica , sortz boneta, inscriptionata cu logo Horeca School si WORLDCHEFS

-un set geanta cu 12 cutite premiu pentru cel mai bun absolvent cu cea mai mare medie la examen

– un spatiu de invatare in laborator dotat cu echipamente si ustensile de ultima generatie pentru lectii practice individuale

– traineri Chefi profesionisti

– diploma acreditata de ministerul muncii

– program de formare autorizat

–  Diploma certificata WORLDCHEFS

Pret curs 3000 lei

Pret redus pentru elevi si studenti 1800 lei platibil in 2 transe

La toate cursurile Horeca School se  achita si o taxa administrativa de procesare dosar, eliberare diploma – CERTIFICAT DE CALIFICARE NIVEL 1 EMIS DE MINISTERUL MUNCII SI MINISTERUL EDUCATIEI  la final si alte activitati ce tin de gestionarea dosarului dumneavoastra de 200 lei. Poate fi platita in numerar in prima zi de curs.

Pentru eliberarea DIPLOMA INTERNATIONALA WORLDCHEFS se achita la final de curs o taxa de 50 euro contravaloare in Lei.

Gratuit cursantul primeste uniforma Horeca Culinary School

Durata curs – 6 saptamani

Cursul se adreseaza elevilor incepand cu varsta de 14 ani, studentilor,  dar si tuturor celor care doresc sa inceapa sa lucreze intr-o bucatarie profesionala, sau pasionatilor de a cunoaste tenicile de baza in bucatarie.

La finalul cursului dupa absolvirea examenului teoretic si practic participantul va obtine un certificat de calificare profesionala.

Informații suplimentare

Ajutorul de bucătar este o ocupație din cadrul sectorului de producție (bucătărie) aflat într-o unitate de alimentație independentă sau parte a unui complex hotelier, unități de catering dar și în magazine, unități volante, piețe permanente sau semi-permanente.

Ajutorul de bucătar preia materiile prime și auxiliare recepționate calitativ/ cantitativ de către bucătar și le depozitează conform naturii acestora, respectând instrucțiunile date. El manipulează materiile prime și auxiliare de la depozite la secția de producție ( bucătărie) verifică termenul de- valabilitate ale produselor alimentare și comunică superiorului atunci când acestea sunt la limita durabilității minimale menționată pe eticheta produselor.

‘ Ajutorul bucătar pregătește materia primă în vederea gătirii: sortează, spală, curăță, taie, opărește, frige, decongelează, în funcție de instrucțiunile date de bucătar.

Cunoștințele, deprinderile, aptitudinile și atitudinile unui ajutor de bucătar în mediul său de lucru se referă la manipularea alimente, producție culinară cu grad redus de complexitate, curățenie, ambalare, respectând normele legale de protecția muncii, igienă și siguranța alimentelor.

TEMATICA CURSULUI

MODUL 1 MATERII PRIME ȘI AUXILIARE

– aplicarea regulilor de depozitare și manipulare care includ cunoasterea caracteristicilor organoleptice si de calitate

– Operații de prelucrare ale materiilor prime – metode de baza de gatire si pregatire a legumelor si a sortimentelor de carne principale.

-sortarea alimentelor

  • spălarea alimentelor
  • curățarea alimentelor
  • decongelarea alimentelor
  • dezosarea cărnii
  • porționarea

-fierberea

  • coacerea
  • prăjirea

-tehnici de lucru

  • tehnologia sortimentelor propuse
  • timpii de fabricație pentru fiecare sortiment;
  • tehnologie culinară; -conținutul operațiilor tehnologice ce urmează a se realiza (spălare, tăiere, feliere, focare, divizare, tratare termică, finisare, decorare, montare).
  • timpii de fabricație pentru fiecare sortiment;

tehnologie culinară;

MODUL 2 VASE, USTENSILE ȘI ECHIPAMEN TE DE BUCĂTĂRIE

Curățarea și întreținerea vaselor, ustensilelor și echipamentelor din bucătărie

  • tipuri de vase utilizate în bucătărie;

-ustensile folosite în procesul de gătit;

-modul de folosire a ustensilelor (cuțite, palete, ace împănat, spatule, lușuri, polonice, tăvi, vase diferite etc)

-modalități de curățare și întreținere

Utilizarea materialelor și substanțelor de igienă

-materiale și substanțe de igienă utilizate;

-modul de folosire corectă a materialelor consumabile

 

-concentrația detergenților și dezinfectanților, temperatura apei de spălare și a celei folosite la dizolvarea dezinfectanților

Utilizarea echipamentelor simple pentru încălzire

-tipuri de echipamente pentru încălzire;

-parametrii de funcționare a echipamentelor pentru încălzire ;

Modul 3 REGULI ȘI NORME APLICABILE

  • Reguli de ambalare ale preparatelor culinare
  • Reguli de igienă și pentru siguranța alimentelor
  • Reguli de efectuarea a curățeniei

Inscrie te la acest curs si primesti un discount de 5% la urmatorul curs pe care doresti sa-l urmezi.

Program curs Dimineata in zilele joi, vineri de la 10.00-13.00 sau 14.00- 17.00 plus internship in restaurant partenere unde ai ocazia sa te angajeze chiar din timpul cursului.

Lectii practice in laborator scoala utilat la standard europene, posturi de lucru individuale.

Numar locuri:12

La Horeca School ne preocupam intens de asigurarea conditiilor de siguranta impotriva raspandirii virusului, am creat posibilitatea de distantare inte posturile de lucru individuale, folosim in cadrul cursului masti de protective si manusi, desinfectam si igenizam spatiile in mod current.

Traineri/ formatori:

Chef Stefan Borleanu – formator autorizat

Stefania Dumitru – formator autorizat, specialist proceduri HACCP si siguranta alimentelor

 

 

 

Loc de desfășurare

Strada Latină nr 6
București, București 030167 România
Telefon:
+40730882288

Organizator

Telefon:
+40730882288
Instagram
Deschide chat-ul
Ai nevoie de mai multe informații?
Zi bună,
cum te putem ajuta?

 

Acum ai ocazia să studiezi în singura școală culinară din România distinsă cu Recognition of Quality Culinary Education de către prestigioasa asociație profesională internațională World Association of Chefs Societies, înființată în anul 1928 la Sorbona în Paris.

În calitate de școală parteneră WORLDCHEFS, suntem în măsură să vă oferim o dublă certificare, astfel la finalizarea programelor de formare profesională beneficiați de o diplomă acreditată WORLDCHEFS care atestă calitatea programului professional absolvit recunoscută internațional.