fbpx

Curs Bucătar

SCHIMBĂM VIEȚI  DESCOPERIM TALENTE

Cauți un curs de bucătar specializat?

La Horeca School orele de gastronomie sunt susținute de către cei mai buni profesioniști în domeniul culinar !

Modulele  teoretice și practice se desfășoară în laboratorul școlii, utilat  conform cerințelor în vigoare, cu posturi moderne de lucru individuale, ustensile și echipamente la standarde europene.

SUMMER COOKING SCHOOL 

Descoperă Bucuria Gătitului

24/25/26 IULIE 2024

Cursul este acreditat, iar certificatul de calificare profesională este valabil internațional.

Despre Curs

Durata cursului este de 18 săptămâni cu o tematică concepută pentru a deprinde arta de a găti,  prin teorie, tehnică, viteză și lucrul în echipă.

Acestea sunt  esențiale pentru succesul în cariera ta culinară!

Cursul este adresat celor ce doresc să se dezvolte și să urmeze aceasta profesie. De asemenea venim în sprijinul celor ce își doresc  conversie profesională.

Antreprenorilor din domeniul ospitalității, care dețin un restaurant sau vor să deschidă unul, le oferim sprijinul în a înțelege cum funcționează, dar și tehnicile de bază în bucătărie.

 

PROGRAM CALIFICARE PROFESIONALĂ VOCATIONAL

TRAINING AND EDUCATION V.E.T ÎN SISTEM EUROPEAN

 

Acest curs este abecedarul artei culinare, nivelul de bază al bucătăriei în care se deprind cunoștinte teoretice dar și tehnici specifice.

Beneficiezi de informațiile necesare pentru desfășurarea activității în bucătărie, de la igienă până la nutriție, de la lucrul în echipă până la modalitați de preparare și servire.
Partea practică raspunde nevoilor existente în piață, unde se vor deprinde tehnici de lucru conform standardelor.

Cursurile au ca scop formarea profesională completă, inclusiv  în segmentul cromatic prin înțelegerea  combinațiilor de culori, dar și a gustului, a texturilor, corelate cu arta plating-ului.

 Tematica generală a cursului de bucătar :

1. Etică și profesionalism;
* curs teoretic

2. Siguranță alimentară – noțiuni generale HACCP;
* curs teoretic

3. Organizarea bucătăriei
3.1: fluxul tehnologic și cunoașterea echipamentelor din bucătărie
* curs teoretic

4. Materii prime si auxiliare:
4.1: tot ce trebuie să țtii despre alimente: structura chimica, origine, prelucrare și pasteurizare;
* curs teoretic

5. Profile de gust:
5.1: plante aromatice și microplante;
5.2: condimente ”World of spices” cu Chef Mehrzad
5.3.: introducere in cultura gastronomica chineza, ”Aromele Chinei” cu Andreea Jugănaru
5.4.: introducere in cultura gastronomica Japoneza, ”Taste of Asia” cu Florin Trisca, sensei în Aikido, centură neagră cu 4 dani și fondatorul Centrului Cultural Japonez ”Nobori”, București
* cursuri teoretice, demo si exercitii in echipa

6. Principiile de bază ale gătitului;
* curs teoretic si demo

7. Operații de prelucrare a materiilor prime și knife skills;
* curs teoretic, demo si exercitu individual

8. Metode de gătire;
* curs teoretic, demo si exercitiu in echipe

9. Stock-uri și fonturi;
* curs teoretic, demo si exercitiu in echipe

10. Sosurile de bază/ sosuri mamă;
* curs teoretic, demo si exercitiu in echipe

11. Preparate reci: emulsii si salate;
* curs teoretic, demo si exercitiu individual

12. Ou si preparate din ouă;
* curs teoretic, demo si exercitiu individual

13. Paste și preparate din paste inclusiv pasta fresh;
* curs teoretic, demo si exercitiu individual

14. Orez și reparate cu orez;
* curs teoretic, demo si exercitiu in echipe

15. Pește & fructe de mare;
15.1: Curățare, eviscerare și filetare peste;
15.2: Decorticare si alte procese specifice prelucrarii fructelor de mare;
15.3: Gătire și preparare peste și fructe de mare;
* curs teoretic, demo si exercitiu individual

16. Preparate din carne pasăre:
16.1: tranșare
16.2: gătire/preparare;
* curs teoretic, demo si exercitiu individual

17. Preparate din carne:
17.1: Carne de rață;
17.2: Carne de porc;
17.3: Carne de vită;
17.4: Carne de oaie/ miel;
* curs teoretic, demo transare, prelucrare si gatire si exercitiu individual

18: Produse congelate si sous vide:
18.1: Introducere în procesul tehnic;

18.2: Management, transport si manipulare (lantul rece);
18.3: Demo si testare produse congelate si sous vide;
* curs teoretic, demo si exercitiu individual

19: Desert de bucatarie/ plated deserts;
* curs teoretic, demo si exercitiu individual

20. Recapitulare generala:
Modul suport unde reluam sau recapitula toate informatiile care necesita un refresh pre examen, demo si exercitii atat individuale cat si de grup;

EXAMEN FINAL.

Lecțiile practice sunt însoțite de teoria aferentă.

 

INTERNSHIP DE PRACTICĂ

În cadrul cursului puteți participa la programul de internship de practică în locații partenere, precum hoteluri, restaurante de fine dining, bucătării de testing și alt gen de locații conform cu îndeplinirea obiectivelor profesionale.

La finalul acestui curs susțineți un examen probă scrisă și probă practică în laboratorul nostru cu participarea unei comisii specializate de evaluare .

La proba practică realizați un preparat complex din tematica cursului care va fi notat în funcție de 5 criterii de evaluare: organizare la postul de lucru, respectarea siguranței alimentului și igienă generală, Gust, Aspect, tehnică de lucru.

În urma absolvirii sunteți eligibili să primiți un certificat de calificare profesională bucătar nivel 3 valabil internațional și național.

Horeca Culinary School percepe o taxa de arhivare a diplomelor de 70 de lei pe an. Aceasta devine aplicabila dupa primele doua luni de la emiterea diplomelor.

Horeca Culinary School percepe o taxa pentru eliberarea unui  duplicat al diplomei de 300 lei.

BENEFICIILE ABSOLVENȚILOR HORECA SCHOOL

Centrul de formare profesională Horeca School cu o activitate de 14 ani în domeniu, este recunoscut național și internațional prin parteneriate externe.

Absolvenții Horeca School nu au nevoie de recomandări suplimentare, la angajare fiind cunoscut profesionalismul formării profesionale.

La cursuri folosim ingrediente de cea mai bună calitate, tehnicile de lucru sunt folosite în mod repetitiv pe parcursul cursului.

Grupe de curs cu program după amiaza

Orele de curs au loc 2/3 zile/săptămână de la 16.00 – 20.00

Grupe de curs cu program dimineața

Orele de curs au loc 2/3 zile/săptămână de la 10.00 – 20.00

Ce vă oferim:

– o uniformă compusă din tunică, șorț, bonetă inscripționată cu logo Horeca School;

– un set de cuțite: 9 piese cu geantă pentru primul absolvent cu nota cele mai mare  la examenul final;

– un spațiu de învățare în laborator dotat cu echipamente și ustensile de ultima generație pentru lecții practice individuale;

– traineri Chefi profesioniști;

– diplomă acreditată de ministerul muncii CERTIFICAT DE CALIFICARE PROFESIONALĂ NIVEL 3 recunoscut internațional;

– program de formare autorizat.

Așteptăm cu plăcere să vă cunoaștem la curs!

Cursuri acreditate

CONTACT
Telefon: +40 730 882 288
Email: cristina.horecaschool@gmail.com

SCHIMBĂM VIEȚI  DESCOPERIM TALENTE

ADRESA
Strada Latină nr 6, București, România

Instagram
Deschide chat-ul
Ai nevoie de mai multe informații?
Zi bună,
cum te putem ajuta?