Curs Bucătar
SCHIMBĂM VIEȚI DESCOPERIM TALENTE
Cauți un curs de bucătar specializat?
La Horeca School orele de gastronomie sunt susținute de către cei mai buni profesioniști în domeniul culinar !
Cursul este acreditat, iar certificatul de calificare profesională este valabil internațional.
Despre Curs
Acestea sunt esențiale pentru succesul în cariera ta culinară!
Cursul este adresat celor ce doresc să se dezvolte și să urmeze aceasta profesie. De asemenea venim în sprijinul celor ce își doresc conversie profesională.
Antreprenorilor din domeniul ospitalității, care dețin un restaurant sau vor să deschidă unul, le oferim sprijinul în a înțelege cum funcționează, dar și tehnicile de bază în bucătărie.
PROGRAM CALIFICARE PROFESIONALĂ VOCATIONAL
TRAINING AND EDUCATION V.E.T ÎN SISTEM EUROPEAN
Acest curs este abecedarul artei culinare, nivelul de bază al bucătăriei în care se deprind cunoștinte teoretice dar și tehnici specifice.
Beneficiezi de informațiile necesare pentru desfășurarea activității în bucătărie, de la igienă până la nutriție, de la lucrul în echipă până la modalitați de preparare și servire.
Partea practică raspunde nevoilor existente în piață, unde se vor deprinde tehnici de lucru conform standardelor.
Cursurile au ca scop formarea profesională completă, inclusiv în segmentul cromatic prin înțelegerea combinațiilor de culori, dar și a gustului, a texturilor, corelate cu arta plating-ului.
Tematica generală a cursului de bucătar :
1. Etică și profesionalism
2. Siguranță alimentară – noțiuni generale HACCP
3. Nutriție – noțiuni generale
4. Organizarea bucătăriei
– cunoașterea echipamentelor din bucătărie
5. Operații de prelucrare a materiilor prime
6. Principiile de bază ale gătitului
7. Profile de gust/plante aromatice și condimente
8. Metode de gătire
9. Stock-uri, supe
10. Sosurile de bază
11. Preparate reci
12. Preparate din ouă inclusiv pentru breakfast și buffet
13. Paste și preparate din paste inclusiv handmade pasta fresh
14. Preparate cu Orez
15. Pește & crustacea
– tranșare, filetare, preparare
18. Preparate din carne pasăre
– tranșare, preparare
19. Preparate din carne vită, porc, oaie
– butchering și preparare rețete diverse
20. Tehnici esențiale ale aluaturilor și dulciurilor de bucătărie




Lecțiile practice sunt însoțite de teoria aferentă.
INTERNSHIP DE PRACTICĂ
În cadrul cursului puteți participa la programul de internship de practică în locații partenere, precum hoteluri, restaurante de fine dining, bucătării de testing și alt gen de locații conform cu îndeplinirea obiectivelor profesionale.
La finalul acestui curs susțineți un examen probă scrisă și probă practică în laboratorul nostru cu participarea unei comisii specializate de evaluare mixtă formată din Chefi și specialiști ANC.
La proba practică realizați un preparat complex din tematica cursului care va fi notat în funcție de 5 criterii de evaluare: organizare la postul de lucru, respectarea siguranței alimentului și igienă generală, Gust, Aspect, tehnică de lucru.
În urma absolvirii sunteți eligibili să primiți un certificat de calificare profesională bucătar nivel 3 valabil internațional și național.
Horeca Culinary School percepe o taxa de arhivare a diplomelor de 70 de lei pe an. Aceasta devine aplicabila dupa primele doua luni de la emiterea diplomelor.
Horeca Culinary School percepe o taxa pentru eliberarea unui duplicat al diplomei de 300 lei.
BENEFICIILE ABSOLVENȚILOR HORECA SCHOOL
Centrul de formare profesională Horeca School cu o activitate de 11 ani în domeniu, este recunoscut național și internațional prin parteneriate externe.
Absolvenții Horeca School nu au nevoie de recomandări suplimentare, la angajare fiind cunoscut profesionalismul formării profesionale.
La cursuri folosim ingrediente de cea mai bună calitate, tehnicile de lucru sunt folosite în mod repetitiv pe parcursul cursului.
Grupe de curs cu program după amiaza
Orele de curs au loc 2/3 zile/săptămână de la 16.00 – 19.30
Grupe de curs cu program dimineața
Orele de curs au loc 2/3 zile/săptămână de la 10.00 – 13.30
Ce vă oferim:
– o uniformă compusă din tunică, șorț, bonetă inscripționată cu logo Horeca School;
– un set de cuțite: 9 piese cu geantă pentru primul absolvent cu nota cele mai mare la examenul final;
– un spațiu de învățare în laborator dotat cu echipamente și ustensile de ultima generație pentru lecții practice individuale;
– traineri Chefi profesioniști;
– diplomă acreditată de ministerul muncii CERTIFICAT DE CALIFICARE PROFESIONALĂ NIVEL 3 recunoscut internațional;
– program de formare autorizat.
Așteptăm cu plăcere să vă cunoaștem la curs!

Cursuri acreditate
CONTACT
Telefon: +40 730 882 288
Email: cristina.horecaschool@gmail.com
Horeca Culinary School este o școală de elită care asigură formarea profesională la nivelul tendințelor europene existente.
SCHIMBĂM VIEȚI DESCOPERIM TALENTE
ADRESA
Strada Latină nr 6, București, România