fbpx

Curs Bucătar

SCHIMBĂM VIEȚI  DESCOPERIM TALENTE

Cauți un curs de bucătar specializat?

La Horeca School orele de gastronomie sunt susținute de către cei mai buni profesioniști în domeniul culinar !

Modulele  teoretice și practice se desfășoară în laboratorul școlii, utilat  conform cerințelor în vigoare, cu posturi moderne de lucru individuale, ustensile și echipamente la standarde europene.

CURS BUCATAR GRUPA B54 CU PROGRAM DUPA AMIAZA
INCEPE PE 05 OCTOMBRIE

Cursul este acreditat iar certificatul de calificare profesională este valabil internațional.

Despre Curs

Durata cursului este de 18 săptămâni cu o tematică concepută pentru a deprinde arta de a găti,  prin teorie, tehnică, viteză și lucrul în echipă.

Acestea sunt  esențiale pentru succesul în cariera ta culinară!

Cursul este adresat celor ce doresc să se dezvolte și să urmeze aceasta profesie. De asemenea venim în sprijinul celor ce își doresc  conversie profesională.

Antreprenorilor din domeniul ospitalității, care dețin un restaurant sau vor să deschidă unul, le oferim sprijinul în a înțelege cum funcționează, dar și tehnicile de bază în bucătărie.

 

PROGRAM CALIFICARE PROFESIONALĂ VOCATIONAL

TRAINING AND EDUCATION V.E.T ÎN SISTEM EUROPEAN

 

Acest curs este abecedarul artei culinare, nivelul de bază al bucătăriei în care se deprind cunoștinte teoretice dar și tehnici specifice.

Beneficiezi de informațiile necesare pentru desfășurarea activității în bucătărie, de la igienă până la nutriție, de la lucrul în echipă până la modalitați de preparare și servire.
Partea practică raspunde nevoilor existente în piață, unde se vor deprinde tehnici de lucru conform standardelor.

Cursurile au ca scop formarea profesională completă, inclusiv  în segmentul cromatic prin înțelegerea  combinațiilor de culori, dar și a gustului, a texturilor, corelate cu arta plating-ului.

 Tematica generală a cursului de bucătar :

1. Etică și profesionalism

2. Siguranță alimentară – noțiuni generale HACCP

3. Nutriție – noțiuni generale

4. Organizarea bucătăriei
– cunoașterea echipamentelor din bucătărie

5. Operații de prelucrare a materiilor prime

6. Principiile de bază ale gătitului

7. Profile de gust/plante aromatice și condimente

8. Metode de gătire

9. Stock-uri, supe

10. Sosurile de bază

11. Preparate reci

12. Preparate din ouă inclusiv pentru breakfast și buffet

13. Paste și preparate din paste inclusiv handmade pasta fresh

14. Preparate cu Orez

15. Pește & crustacea
– tranșare, filetare, preparare

18. Preparate din carne pasăre
– tranșare, preparare

19. Preparate din carne vită, porc, oaie
– butchering și preparare rețete diverse

20. Tehnici esențiale ale aluaturilor și dulciurilor de bucătărie

Lecțiile practice sunt însoțite de teoria aferentă.

 

INTERNSHIP DE PRACTICĂ

În cadrul cursului puteți participa la programul de internship de practică în locații partenere, precum hoteluri, restaurante de fine dining, bucătării de testing și alt gen de locații conform cu îndeplinirea obiectivelor profesionale.

În acest moment datorită situației sanitare actuale, posibilitățile de internship sunt reduse, dar programul nostru a fost regândit cu suplimentarea temelor practice în laboratorul centrului culinar.

La finalul acestui curs susțineți un examen probă scrisă și probă practică în laboratorul nostru cu participarea unei comisii specializate de evaluare mixtă formată din Chefi și specialiști ANC.

La proba practică realizați un preparat complex din tematica cursului care va fi notat în funcție de 5 criterii de evaluare: organizare la postul de lucru, respectarea siguranței alimentului și igienă generală, Gust, Aspect, tehnică de lucru.

În urma absolvirii sunteți eligibili să primiți un certificat de calificare profesională bucătar nivel 3 valabil internațional și național.

BENEFICIILE ABSOLVENȚILOR HORECA SCHOOL

Centrul de formare profesională Horeca School cu o activitate de 11 ani în domeniu, este recunoscut național și internațional prin parteneriate externe.

Absolvenții Horeca School nu au nevoie de recomandări suplimentare, la angajare fiind cunoscut profesionalismul formării profesionale.

La cursuri folosim ingrediente de cea mai bună calitate, tehnicile de lucru sunt folosite în mod repetitiv pe parcursul cursului.

Grupe de curs cu program după amiaza

Orele de curs au loc 2/3 zile/săptămână de la 16.00 – 19.30

Grupe de curs cu program dimineața

Orele de curs au loc 2/3 zile/săptămână de la 10.00 – 13.30

Ce vă oferim:

– o uniformă compusă din tunică, șorț, bonetă inscripționată cu logo Horeca School;

– un set de cuțite: 9 piese cu geantă pentru primii trei absolventi cu note cele mai bune la examenul final;

– un spațiu de învățare în laborator dotat cu echipamente și ustensile de ultima generație pentru lecții practice individuale;

– traineri Chefi profesioniști;

– diplomă acreditată de ministerul muncii CERTIFICAT DE CALIFICARE PROFESIONALĂ NIVEL 3 recunoscut internațional;

– program de formare autorizat.

Așteptăm cu plăcere să vă cunoaștem la curs!

Cursuri acreditate

CONTACT
Telefon: +40 730 882 288
Email: cristina.horecaschool@gmail.com

Horeca Culinary School este o școală de elită care asigură formarea profesională la nivelul tendințelor europene existente.

SCHIMBĂM VIEȚI  DESCOPERIM TALENTE

ADRESA
Strada Latină nr 6, București, România

Deschide chat-ul
Ai nevoie de mai multe informații?
Zi bună,
cum te putem ajuta?

 

Acum ai ocazia să studiezi în singura școală culinară din România distinsă cu Recognition of Quality Culinary Education de către prestigioasa asociație profesională internațională World Association of Chefs Societies, înființată în anul 1928 la Sorbona în Paris.

În calitate de școală parteneră WORLDCHEFS, suntem în măsură să vă oferim o dublă certificare, astfel la finalizarea programelor de formare profesională beneficiați de o diplomă acreditată WORLDCHEFS care atestă calitatea programului professional absolvit recunoscută internațional.