Curs Cofetar – Patiser

SCHIMBĂM VIEȚI  DESCOPERIM TALENTE

Conceput pe baza competențelor demonstrate ale unui cofetar patiser, la acest curs vom descoperi secretele acestei meserii, atât pentru cei care vor să debuteze în această profesie, dar și pentru cei ce își doresc deschiderea unei afaceri în acest domeniu.

Te inițiem, te formăm profesional, te ajutăm să descoperi calitățile tale creative, artistice, te orientăm în carieră sau în deschiderea propriului laborator.

URMĂTORUL Program de dimineață (C51) începe pe:

2 iunie

PREȚ 5.600 LEI
(SE POATE PLĂTI ÎN 4 TRANȘE)

URMĂTORUL Program după-amiaza (C50) începe pe:

26 mai

PREȚ 5.600 LEI
(SE POATE PLĂTI ÎN 4 TRANȘE)

Curs autorizat de către Ministerul Muncii și Ministerul Educației și se finalizează prin obținerea unui certificat profesional nivel 3 cofetar-patiser recunoscut național și internațional.

Despre Curs

Cursanții noștri sunt primii care validează calitatea cursurilor şi ne dau încredere că suntem pe drumul cel bun, că programele noastre de training aduc o valoare reală pregătirii lor profesionale.

Horeca Culinary School propune un nou format creat să vină în întâmpinarea celor interesați de arta deserturilor.

Doar aici ai ocazia să studiezi împreună cu Gust Chef’s dintre cei mai cunoscuți cofetari pe plan internațional.

Pastry Chefs renumiți pe plan internațional, câștigători de titluri mondiale sau fondatori ai unor școli de specialitate în țările din care provin, predau diverse module și impărtășesc cursanților experiențe fabuloase din activitatea lor profesională.

 

INTERNATIONAL GUEST PASTRY CHEFS

traineri în cadrul cursului

HANS OVANDO World Chocolate Master Espania 2013

MODUL MODERN PASTRY

FABIO NAZZARI Maestro Pasticcere și Maître Chocolatier

MODUL GLUTEN FREE DESSERTS

În limita situației sanitare actuale cu restricțiile de circulație aferente vom putea interacționa cu pastry Chefi Internaționali on line live.

La Horeca School înveți în spații dotate la nivelul școlilor europene , cu bancuri de lucru individuale unde toate temele cursului se realizează practic individual sau în grupe mici.

Curs autorizat de către Ministerul Muncii și Ministerul Educației și se finalizează prin obținerea unui certificat profesional nivel 3 cofetar-patiser recunoscut național și internațional.

Program cu durata de 18 săptămâni, ce pune accent pe ateliere practice susținute în laboratorul școlii, dar și în cadrul stagiilor de practică în laboratoarele unor locații exclusiviste sub îndrumarea unor pastry chefs profesioniști.

Înscrie-te la CURSUL DE COFETAR PATISER și BENEFICIEZI GRATUIT DE UN MODUL DESERTURI VEGAN ȘI RAW cu Chef Alina Alexandrov

STRUCTURA CURSULUI DE COFETAR :

1. Etică și professionalism

2. Introducere în Cofetărie

3. Sistemul HACCP – siguranța alimentului în industria culinară

4. Lecții teoretice despre materia primă în cofetărie

5. Introducere în tehnici de decor de bază:

– sugar Paste Décor/ tehnică de lucru cu pastă de zahăr, Cake decor, figurine, flori de sezon

– realizare machetă tort și îmbrăcarea ei cu pastă de zahăr

– folosirea corectă a poșului

– teorie și practică în folosirea fructelor în deserturi: knife skills, confiere

6. Knife skills – tehnici de tăiere a fructelor folosite în cofetărie

7. Teorie și practică în lucrul cu zahărul

8. ALUATURI DE BAZĂ ÎN COFETĂRIE

– aluaturile dospite – brioche și Babka – teorie și practică

– aluatul fraged. Tehnici de bază și lucrul cu aluatul fraged: tipuri de aluaturi (clasificare)

– aplicații practice tarte dulci și tarte sărate

– aluatul opărit (eclere și choux)

9. Teorie și practică despre foietaj – realizare aluat și aplicații în cofetărie

10. Semipreparate folosite în cofetărie – Creme – tipuri de creme și la ce desert se folosesc

11. Blaturi de bază în cofetărie

12. Produse de cofetărie clasică cunoscute în România: Diplomat, Savarine, Foret Noire, Rulade, cupcakes.

Cursul include și următoarele ateliere practice:

 

Deserturi de ciocolată:

– Introducere în ciocolaterie – atelier practic ce prezintă noțiuni introductive despre ciocolată, cum se topește corect, cum și de ce o temperăm, cum realizăm tablete de ciocolată

– procedeul de realizare a pralinelor de ciocolată

– mousse și torturi în molduri cu diverse forme

– glazuri diverse și tehnică de glazurare

Fursecuri/ cookies

– atelier practic ce are ca temă modalitatea de producere a fursecurilor și biscuiților și a altor elemente strâns legate de acestea, precum glazuri ori elemente texturale. 

Torturi și prăjituri clasice Pasticerie italiană

Gelaterie:

– atelier practic ce include teorie și practică despre realizarea produselor de gelaterie.

Patiserie clasică

– laminare și realizare produse patisserie, foietaje, croissante, danish

Seminar special – Lecție deschisă:

Cum ne organizăm activitatea într-un laborator propriu de cofetărie

OPȚIONAL : MODUL NOȚIUNI FUNDAMENTALE DE IGIENĂ

Autorizat de Ministerul Sănătății Publice și Ministerul Educației. Conform legislației în vigoare certificarea instruirii privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă este obligatorie pentru operatorii care desfășoară activități în domeniul alimentație publice, H.G. 857/2011, publicată în M.O. nr. 621, din 1 septembrie 2011 reglementează sancțiunile aplicabile în cazul nerespectării normelor de Igienă.

INTERNSHIP DE PRACTICĂ

În cadrul cursului puteți participa la programul de internship de practică în locații partenere.

În acest moment datorită situației sanitare actuale, posibilitățile de internship sunt reduse, dar programul nostru a fost regândit cu suplimentarea temelor practice în laboratorul centrului culinar.

La finalul acestui curs susțineți un examen probă scrisă și probă practică în laboratorul nostru cu participarea unei comisii specializate de evaluare mixtă formată din Chefi și specialiști ANC.

La proba practică realizați un preparat complex din tematica cursului care va fi notat în funcție de 5 criterii de evaluare: organizare la postul de lucru, respectarea siguranței alimentului și igienă generală, Gust, Aspect, tehnică de lucru.

În urma absolvirii sunteți eligibili să primiți un certificat de calificare profesională cofetar-patiser nivel 3 valabil internațional și național.

BENEFICIILE ABSOLVENȚILOR HORECA SCHOOL

Centrul de formare profesională Horeca School cu o activitate de 11 ani în domeniu, este recunoscut național și internațional prin parteneriate externe.

Absolvenții Horeca School nu au nevoie de recomandări suplimentare, la angajare fiind cunoscut profesionalismul formării profesionale.

La cursuri folosim ingrediente de cea mai bună calitate, tehnicile de lucru sunt folosite în mod repetitiv pe parcursul cursului.

Grupe de curs cu program după amiaza

Orele de curs au loc 2/3 zile/săptămână de la 16.00 – 19.30

Grupe de curs cu program dimineața

Orele de curs au loc 2/3 zile/săptămână de la 10.00 – 13.30

UNIFORMA ESTE OFERITĂ ÎN MOD GRATUIT

Beneficiați de consiliere și orientare profesională pe parcursul programului.

Cursurile noastre pot fi plătite în maxim 4 tranșe.

Cu un puternic accent pe orele practice, programul nostru vă învață tehnicile esențiale, subliniind elementele cheie și metodele care vă permit să mergeți dincolo de rețete și să vă creați propriile formule. Până la sfârșitul programului veți avea parte de tot, de la prăjituri la deserturi elegante, precum eclere, tarte dulci și sărate, mousse-uri, ciocolată, torturi moderne, veți învăța bazele cofetăriei moderne.

Instructori

Excelența ne recomandă!

Pastry Chef Cristina Mehedințeanu

Pastry Chef Simona Pope

Pastry Chef Ciprian Zobuian

Pastry Chef Dragoș Radu

Pastry Chef Gabriela Pascaru

Specialist HACCP Ștefania Dumitru

Chef Johnny Șușală

Așteptăm cu plăcere să vă cunoaștem la curs!

Cursuri acreditate

CONTACT
Telefon: +40 730 882 288
Email: [email protected]

Horeca Culinary School este o școală de elită care asigură formarea profesională la nivelul tendințelor europene existente.

SCHIMBĂM VIEȚI  DESCOPERIM TALENTE

ADRESA
Strada Latină nr 6, București, România

Deschide chat-ul
Ai nevoie de mai multe informații?
Zi bună,
cum te putem ajuta?