Curs Cofetar – Patiser
SCHIMBĂM VIEȚI DESCOPERIM TALENTE
Despre Curs
Horeca Culinary School propune un nou format creat să vină în întâmpinarea celor interesați de arta deserturilor.
Doar aici ai ocazia să studiezi împreună cu Gust Chef’s dintre cei mai cunoscuți cofetari pe plan internațional.
Pastry Chefs renumiți pe plan internațional, câștigători de titluri mondiale sau fondatori ai unor școli de specialitate în țările din care provin, predau diverse module și impărtășesc cursanților experiențe fabuloase din activitatea lor profesională.
INTERNATIONAL GUEST PASTRY CHEFS
traineri în cadrul cursului
NICOLETA CRISTINA LABUNET Maestra Pastelera
MODUL DESERTURI CLASICE
BONUS CADOU:
MODUL ADMINISTRAREA UNUI LABORATOR DE COFETARIE

Curs autorizat de către Ministerul Muncii și Ministerul Educației și se finalizează prin obținerea unui certificat profesional nivel 3 cofetar-patiser recunoscut național și internațional.
Program cu durata de 18 săptămâni, ce pune accent pe ateliere practice susținute în laboratorul școlii, dar și în cadrul stagiilor de practică în laboratoarele unor locații exclusiviste sub îndrumarea unor pastry chefs profesioniști.
STRUCTURA CURSULUI DE COFETAR :
2. Introducere în Cofetărie
3. Sistemul HACCP – siguranța alimentului în industria culinară
4. Lecții teoretice despre materia primă în cofetărie
5. Introducere în tehnici de decor de bază:
– sugar Paste Décor/ tehnică de lucru cu pastă de zahăr, Cake decor, figurine, flori de sezon
– realizare machetă tort și îmbrăcarea ei cu pastă de zahăr
– folosirea corectă a poșului
– teorie și practică în folosirea fructelor în deserturi: knife skills, confiere
6. Knife skills – tehnici de tăiere a fructelor folosite în cofetărie
7. Teorie și practică în lucrul cu zahărul
8. ALUATURI DE BAZĂ ÎN COFETĂRIE
– aluaturile dospite – brioche și Babka – teorie și practică
– aluatul fraged. Tehnici de bază și lucrul cu aluatul fraged: tipuri de aluaturi (clasificare)
– aplicații practice tarte dulci și tarte sărate
– aluatul opărit (eclere și choux)
9. Teorie și practică despre foietaj – realizare aluat și aplicații în cofetărie
10. Semipreparate folosite în cofetărie – Creme – tipuri de creme și la ce desert se folosesc
11. Blaturi de bază în cofetărie
12. Produse de cofetărie clasică cunoscute în România: Diplomat, Savarine, Foret Noire, Rulade, cupcakes.



Cursul include și următoarele ateliere practice:
Deserturi de ciocolată:
– Introducere în ciocolaterie – atelier practic ce prezintă noțiuni introductive despre ciocolată, cum se topește corect, cum și de ce o temperăm, cum realizăm tablete de ciocolată
– procedeul de realizare a pralinelor de ciocolată
– mousse și torturi în molduri cu diverse forme
– glazuri diverse și tehnică de glazurare
Fursecuri/ cookies
– atelier practic ce are ca temă modalitatea de producere a fursecurilor și biscuiților și a altor elemente strâns legate de acestea, precum glazuri ori elemente texturale.
Torturi și prăjituri clasice Pasticerie italiană
Patiserie clasică
– laminare și realizare produse patisserie, foietaje, croissante, danish
Seminar special – Lecție deschisă:
Cum ne organizăm activitatea într-un laborator propriu de cofetărie

OPȚIONAL : MODUL NOȚIUNI FUNDAMENTALE DE IGIENĂ
Autorizat de Ministerul Sănătății Publice și Ministerul Educației. Conform legislației în vigoare certificarea instruirii privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă este obligatorie pentru operatorii care desfășoară activități în domeniul alimentație publice, H.G. 857/2011, publicată în M.O. nr. 621, din 1 septembrie 2011 reglementează sancțiunile aplicabile în cazul nerespectării normelor de Igienă.
INTERNSHIP DE PRACTICĂ
În cadrul cursului puteți participa la programul de internship de practică în locații partenere.
La finalul acestui curs susțineți un examen probă scrisă și probă practică în laboratorul nostru cu participarea unei comisii specializate de evaluare mixtă formată din Chefi și specialiști ANC.
La proba practică realizați un preparat complex din tematica cursului care va fi notat în funcție de 5 criterii de evaluare: organizare la postul de lucru, respectarea siguranței alimentului și igienă generală, Gust, Aspect, tehnică de lucru.
În urma absolvirii sunteți eligibili să primiți un certificat de calificare profesională cofetar-patiser nivel 3 valabil internațional și național.
Horeca Culinary School percepe o taxa de arhivare a diplomelor de 70 de lei pe an. Aceasta devine aplicabila dupa primele doua luni de la emiterea diplomelor.
Horeca Culinary School percepe o taxa pentru eliberarea unui duplicat al diplomei de 300 lei.
BENEFICIILE ABSOLVENȚILOR HORECA SCHOOL
Centrul de formare profesională Horeca School cu o activitate de 11 ani în domeniu, este recunoscut național și internațional prin parteneriate externe.
Absolvenții Horeca School nu au nevoie de recomandări suplimentare, la angajare fiind cunoscut profesionalismul formării profesionale.
La cursuri folosim ingrediente de cea mai bună calitate, tehnicile de lucru sunt folosite în mod repetitiv pe parcursul cursului.
Grupe de curs cu program după amiaza
Orele de curs au loc 2/3 zile/săptămână de la 16.00 – 19.30
Grupe de curs cu program dimineața
Orele de curs au loc 2/3 zile/săptămână de la 10.00 – 13.30
UNIFORMA ESTE OFERITĂ ÎN MOD GRATUIT
Beneficiați de consiliere și orientare profesională pe parcursul programului.
Cursurile noastre pot fi plătite în maxim 4 tranșe.
Cu un puternic accent pe orele practice, programul nostru vă învață tehnicile esențiale, subliniind elementele cheie și metodele care vă permit să mergeți dincolo de rețete și să vă creați propriile formule. Până la sfârșitul programului veți avea parte de tot, de la prăjituri la deserturi elegante, precum eclere, tarte dulci și sărate, mousse-uri, ciocolată, torturi moderne, veți învăța bazele cofetăriei moderne.
Instructori
Excelența ne recomandă!

Pastry Chef Cristina Mehedințeanu

Pastry Chef Simona Pope

Pastry Chef Ciprian Zobuian

Pastry Chef Dragoș Radu

Pastry Chef Gabriela Pascaru

Specialist HACCP Ștefania Dumitru

Chef Johnny Șușală

Cursuri acreditate
CONTACT
Telefon: +40 730 882 288
Email: cristina.horecaschool@gmail.com
Horeca Culinary School este o școală de elită care asigură formarea profesională la nivelul tendințelor europene existente.
SCHIMBĂM VIEȚI DESCOPERIM TALENTE
ADRESA
Strada Latină nr 6, București, România