fbpx
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

CURS GELATO

martie 16, 2023

390RON

CEL MAI IUBIT SI ASTEPTAT CURS

Va asteptam la un curs minunat care va ofera o introducere in gelateria artizanala italiana si va asigura un start fresh pentru  noul sezon!

Curs sustinut de catre Stefano Dal Maso.

Nivel: incepator – mediu

📌 DATA CURS: 16 MARTIE

Scurt istoric:

Moduri de productie

Echipamentele necesare intr-un laborator

Ingredientele utilizate si functiile lor

Modele de retete pentru gelato si sorbeturi

Retete traditionale cu zahar – demonstratie practica

  • Gelato de fistic pur 100% cu lapte, smantana si galbenus de ou
  • Gelato de nocciola pura 100% cu lapte, smantana si galbenus de ou
  • Gelato de ciocolata 22 – 24% cu lapte, miere, smantana si galbenus de ou

Retete vegane, fara zahar, cu stevia si indice glicemic redus – demonstratie practica

  • Fior di latte – cu lapte de cocos deshidratat
  • Vanilie – cu lapte de cocos deshidratat
  • Sorbet de mango cu procent de 30% fruct
  • Sorbet de capsuni cu procent de 50% fruct

Gelato în italiană înseamnă literal „înghețat”. Este folosit pentru a indica tipul italian de înghețată, așa că „tehnic” sunt aceleași. Cu toate acestea, știm cu toții că există o mare diferență între textura moale, netedă și gustul curat al gelato-ului în comparație cu textura mai grea și mai bogată a înghețatei în stil american. Se reduce la mai mulți factori: grăsime, aer și temperatura de servire.

Prima diferență dintre înghețată și gelato este cantitatea de grăsime din lactate din ele. Conținutul de grăsime din lapte al înghețatei este în general între 15-25%. Gelato-ul are un conținut mult mai mic de grăsimi din lapte, de 5-8% – mai mic decât înghețata super-premium. Având mai puțină grăsime din lapte care vă acoperă limba, aromele bogate ale gelato-ului să iasă la suprafață cu o explozie de gust.

Înghețatele în stil american sunt amestecate rapid și greu de bătut cu mult aer (numit overrun), ceea ce este ajutat de proporția mare de smântână din bază. Producătorii de înghețată adaugă aer în înghețată, deoarece aproape dublează cantitatea de produs și dau iluzia că primești mai mult produs. Gelato-ul de pe cealaltă parte este agitat cu o viteză mult mai mică, ceea ce introduce mai puțin aer în bază. Așadar, gelato creează o textură mai bogată, mai densă și mai cremoasă și un gust mai aromat.

O altă diferență este că gelato este de fapt servit la temperaturi mai calde decât înghețata – cu aproximativ 10 până la 15 grade mai cald. Acest lucru contribuie la textura sa moale și mătăsoasă și îi permite să se topească mai repede pe limbă. În același timp, gura ta este mai puțin amorțită și, prin urmare, este mai capabilă să guste aromele fin amestecate.

Se achita un avans pentru rezervarea locului.

Numarul de locuri este limitat.

Pentru inscriere ne puteti contacta la ☎️0730 882 288
Va asteptam cu placere🤗

Detalii

Dată:
martie 16, 2023
Cost:
390RON
Categorii Eveniment:
, ,

Loc de desfășurare

Horeca Culinary School
Strada Latină nr 6
București, București 030167 România
+ Hartă Google
Telefon
+40730882288
Vezi site-ul web Loc de desfășurare
Instagram
Deschide chat-ul
Ai nevoie de mai multe informații?
Zi bună,
cum te putem ajuta?