fbpx

Curs Cofetar – în Week-End

Cursul este sustinut de Pastry Chef Cristina Mehedinteanu.
Cu o experienta de peste patru ani in Londra, timp in care a creat deserturi in unele din cele mai cunoascute locatii de profil printre care amintim Ottolenghi, Harrods, Cakes & Bubbles, Orée Boulangeries și Primrose Bakery, Cristina Mehedinteanu, va impartasi din cunostintele si pasiunea ei pentru cofetarie si deserturi minunate impreuna cu dumneavoastra.

Despre Curs

“Cofetar in weekend” este un curs care se adreseaza pasionatilor de arta deserturilor si celor care nu au posibilitatea sa urmeze un curs de lunga durata.

Lectii de weekend, ateliere in care vom invata 100% practic!
Te initiem, te ajutam sa descoperi calitatile tale creative, artistice, te orientam chiar intr-o posibila cariera.
Horeca Culinary Scool propune un nou format de curs de cofetar in weekend creat sa vina in intampinarea celor interesati de arta deserturilor.
Program sambata de la 10.00-14.00
Durata: 7 weekenduri
Nu mai sta pe ganduri, fii cofetar in weekend!

STRUCTURA CURSULUI DE COFETAR :

Tematica cursului

Modul 1 – Teorie si piping skills

Prima lectie este dedicata informatiilor teoretice. Ne insusim notiuni introductive despre materia prima folosita in cofetarie, ustensile si utilaje profesionale.
Discutam despre ce ingrediente sunt folosite in cofetarie si patiserie, reactiile chimice dintre ele si capitole importante precum agentii de crestere si ingrosare, zagar, faina si drojdie.
 
Piping skills sunt necesare pentru orice cofetar la inceput de drum. Posul este folosit la décor, bezele, eclere si choux si la toate lectiile din acest curs. O sa lucram cu posul, o sa invatam ce duiuri si sprituri putem sa folosi la decor.
 
Modul 2 – Fursecuri

Fursecurile sunt printre cele mai mici si indragite produse de cofetarie. Si cei mici le iubesc. Sunt potrivite pentru petreceri, candy bars si sarbatori.
Ce facem la curs?
Tehnici de baza diferite de realizare a fursecurilor si trei retete dulci.
Realizam impreuna unele dintre cele mai populare tipuri de fursecuri americane si frantuzesti.

Modul 3 – Aluatul fraged (tarte dulci)
Tartele dulci sunt la mare cautare in cofetarii si sunt potrivite pentru ocazii speciale.
La acest modul, aflam impreuna cum putem realiza aluatul acasa fara probleme.
Produsul realizat la curs este tarta dulce cu crema patisera si decorata cu fructe.

Modul 4 – Aluatul oparit (eclere si choux)
Secretele aluatului oparit le dezvaluim in cadrul modului 3.
Realizam aluatul de eclere si choux de la zero si turnam cu posul.
Gatim crème pentru umplut eclerele si décor din glazura de ciocolata sau zahar pudra.

Modul 5 – Aluatul dospit (Babka)
Cel mai popular produs de patiserie – Babka, cozonacul evreiesc. Acest cozonac dulce este umplut cu o crema bogata de cacao si nuci, impletit si insiropat dupa coacere. O minune!
La curs aflam informatii despre aluaturile cu drojdie, cum trebuie sa avem grija de drojdie ca sa creasca, cum dospim si cum se prepara cei mai gustosi cozonaci de Craciun si Paste.

Modul 6 – Muffins
Ce sunt emulsiile? Ele stau la baza tuturor blaturilor. Incepem lectia despre blaturi cu retete de briose dulci. O sa realizam impreuna: red velvet, margarita, ciocolata, afine si lamaie si briose sarate.

Modul 7 – Torturi clasice
Torturile sunt perfecte pentru zilele de nastere si ocazii speciale.
La aceasta lectie facem introducere in realizare de blaturi si crème, precum si tehnici de decor.
Invatam sa montam un tort si sa decoram un tort. Torturile sunt Padurea Neagra, Carrot Cake, Red Velvet si Trois Mousse.

Vrei să te înscrii la viitorul curs?

* obligatoriu

Cursuri acreditate

CONTACT
Telefon: +40 730 882 288
Email: cristina.horecaschool@gmail.com

Horeca Culinary School este o școală de elită care asigură formarea profesională la nivelul tendințelor europene existente.

SCHIMBĂM VIEȚI  DESCOPERIM TALENTE

ADRESA
Strada Latină nr 6, București, România

Deschide chat-ul
Ai nevoie de mai multe informații?
Zi bună,
cum te putem ajuta?

 

Acum ai ocazia să studiezi în singura școală culinară din România distinsă cu Recognition of Quality Culinary Education de către prestigioasa asociație profesională internațională World Association of Chefs Societies, înființată în anul 1928 la Sorbona în Paris.

În calitate de școală parteneră WORLDCHEFS, suntem în măsură să vă oferim o dublă certificare, astfel la finalizarea programelor de formare profesională beneficiați de o diplomă acreditată WORLDCHEFS care atestă calitatea programului professional absolvit recunoscută internațional.