Curs Cofetar – în Week-End

Cursul este sustinut de Pastry Chef Cristina Mehedinteanu.
Cu o experienta de peste patru ani in Londra, timp in care a creat deserturi in unele din cele mai cunoascute locatii de profil printre care amintim Ottolenghi, Harrods, Cakes & Bubbles, Orée Boulangeries și Primrose Bakery, Cristina Mehedinteanu, va impartasi din cunostintele si pasiunea ei pentru cofetarie si deserturi minunate impreuna cu dumneavoastra.

URMĂTORUL CURS

începe pe 15 mai!

Despre Curs

 “Cofetar in weekend” este un curs care se adreseaza pasionatilor de arta deserturilor si celor care nu au posibilitatea sa urmeze un curs de lunga durata.

Lectii de weekend, ateliere in care vom invata 100% practic!
Te initiem, te ajutam sa descoperi calitatile tale creative, artistice, te orientam chiar intr-o posibila cariera.
Horeca Culinary Scool propune un nou format de curs de cofetar in weekend creat sa vina in intampinarea celor interesati de arta deserturilor.
Program sambata de la 10.00-14.00
Durata: 7 weekenduri
Nu mai sta pe ganduri, fii cofetar in weekend!

STRUCTURA CURSULUI DE COFETAR :

Tematica cursului

Modul 1 – Fursecuri

Fursecurile sunt printre cele mai mici si indragite produse de cofetarie. Si cei mici le iubesc. Sunt potrivite pentru petreceri, candy bars si sarbatori.
Ce facem la curs?
Tehnici de baza diferite de realizare a fursecurilor si trei retete dulci.
Realizam impreuna unele dintre cele mai populare tipuri de fursecuri americane si frantuzesti.

Modul 2 – Aluatul fraged (tarte dulci)
Tartele dulci sunt la mare cautare in cofetarii si sunt potrivite pentru ocazii speciale.
La acest modul, aflam impreuna cum putem realiza aluatul acasa fara probleme.
Produsul realizat la curs este tarta dulce cu crema patisera si decorata cu fructe.

Modul 3 – Aluatul oparit (eclere si choux)
Secretele aluatului oparit le dezvaluim in cadrul modului 3.
Realizam aluatul de eclere si choux de la zero si turnam cu posul.
Gatim crème pentru umplut eclerele si décor din glazura de ciocolata sau zahar pudra.

Modul 4 – Aluatul dospit (Babka)
Cel mai popular produs de patiserie – Babka, cozonacul evreiesc. Acest cozonac dulce este umplut cu o crema bogata de cacao si nuci, impletit si insiropat dupa coacere. O minune!
La curs aflam informatii despre aluaturile cu drojdie, cum trebuie sa avem grija de drojdie ca sa creasca, cum dospim si cum se prepara cei mai gustosi cozonaci de Craciun si Paste.

Modul 5 – Checuri si muffins
Ce sunt emulsiile? Ele stau la baza tuturor blaturilor. Incepem lectia despre blaturi cu retete de checuri si briose dulci. O sa realizam impreuna chec cu banane si caramel, chec marmorat si briose Red Velvet.

Modul 6 – Torturi clasice
Torturile sunt perfecte pentru zilele de nastere si ocazii speciale.
La aceasta lectie facem introducere in realizare de blaturi si crème, precum si tehnici de décor.
Invatam sa montam un tort si sa decoram un tort. Torturile sunt Padurea Neagra, Carrot Cake si Opera.

Modul 7 – Torturi entremet
La ultimul modul, combinam toate tehnicile invatate pe parcurs si cu ajutorul mai multor elemente, precum blaturi, jeleuri, crème si mousse-uri montam torturi entremets.
Aceste torturi moderne pot lua diverse forme, fiind realizate in mulaje de silicon si sunt racite instant in abatitoare profesionale. Glazurile si decorul sunt moderne si minimaliste. Printre torturile realizate la curs se afla tort cu mousse de ciocolata cu vanilie si caramel, tort cu mousse de fructe si tort exotic.

Vrei să te înscrii la viitorul curs?

* obligatoriu

Cursuri acreditate

CONTACT
Telefon: +40 730 882 288
Email: [email protected]

Horeca Culinary School este o școală de elită care asigură formarea profesională la nivelul tendințelor europene existente.

SCHIMBĂM VIEȚI  DESCOPERIM TALENTE

ADRESA
Strada Latină nr 6, București, România

Deschide chat-ul
Ai nevoie de mai multe informații?
Zi bună,
cum te putem ajuta?