Curs de specializare Bucătar Șef
SCHIMBĂM VIEȚI DESCOPERIM TALENTE
Un rol foarte important în starea de bine a oaspeților din restaurantul clasic, de hotel, taverna sau bistro îl are bucătarul șef.
Acest curs de SPECIALIZARE își propune să le ofere profesioniștilor din domeniu, informațiile necesare pentru a excela în domeniul lor de activitate.
URMĂTORUL CURS:
Cursul este acreditat, iar certificatul profesional este valabil internațional
Despre Curs
Durata cursului este de 6 săptămâni cu un program interactiv bazat pe lecții teoretice, aplicații practice și demonstrații susținute atât de trainerii din cadrul cursului, cât și de către Gust Chefs cunoscuți.
De la ingredientele alese cu grijă la asocierile de alimente, modul de gătit al acestora și răbdarea realizării platingului sunt responsabilitatea bucătarului șef.
Acest curs se adresează profesioniștilor care înțeleg că BUCĂTARUL ȘEF este manager în bucătăria sa și că trebuie să-și însușească toate procedurile de management până la cele de HACCP.
Modulele teoretice și practice se desfășoară în laboratorul scolii, utilat conform cerințelor în vigoare, cu posturi moderne de lucru individuale, ustensile și echipamente la standarde europene.
LA ACEST CURS STUDIEM:
1. Coordonarea activității de producție și a calității:
– managementul resurselor umane, organizare și comunicare;
– aplicarea corectă a procedurilor HACCP;
– managementul de cost și al meniului;
2. Eficiența în bucătărie;
3. Managementul resurselor umane și leadership;
4. Strategii pentru dezvoltarea meniului;
– ingineria meniului, achiziții, stoc control, food cost;
– tehnici de gătit fară secrete;
– istoria gastronomiei și tendințe în gastronomia modernă;
– bucătărie românească – tendințe
5. Sous Vide – tehnici complexe
6. Ingrediente de sezon și folosirea produselor locale
7. Modul ORGANIZARE EVENIMENT- teorie și practică
8. Despre risipa alimentară și prevenirea ei
Aplicațiile practice în cadrul școlii vor fi coordonate de către fiecare Chef instructor în posturi individuale de lucru, fiecare cursant participând activ în cadrul orelor practice.
Detalii importante: Orele de curs au loc în zilele de luni, marți și miercuri ale fiecărei săptămâni.
Finalizarea programului de specializare: Curs Bucătar Șef.
Înscrie-te la viitorul curs!
Programul de specializare BUCĂTAR ȘEF este acreditat, iar la absolvirea acestuia se obține un certificat de absolvire emis de Ministerul Muncii.
Programul de specializare pentru a ajunge BUCĂTAR ȘEF se finalizează cu examen de certificare a competențelor, atât scris cât și practic.
Organizarea și desfășurarea examenului final:
Participarea la examenul de certificare este conditonată de fișa de prezență la orele practice și teoretice.
PROBA SCRISĂ:
La examinarea scrisă, cursanții vor primi un test tip grilă, din materia de curs.
PROBA PRACTICĂ:
Proba practică se execută în laboratorul nostru!
Proba practică se susține în baza unui cost impus și în baza unui timp de preparare impus.
CURSANȚII VOR PREGĂTI 2 PREPARATE:
STARTER + MAIN COURSE, ȚÎNÂND CONT DE COSTUL ȘI TIMPUL DE PREPARARE IMPUSE.
FIECARE PREPARAT,VA AVEA 1 INGREDIENT IMPUS (INGREDIENT VEDETA)
Ingredientul impus va fi adus la cunoștința cursanților cu 10 zile înainte de examenul final.
Cursanții trebuie ca înainte cu maximum 7 zile de examenul final să predea coordonatorului de curs, necesarul de marfă, încadrându-se în costul impus.
Acest lucru este obligatoriu, pentru a avea la timp materia primă în vederea susținerii examenului.
Cursanții trebuie să prezinte fișa tehnică a preparatului: rețeta pentru 10 porții care să cuprindă:
• INGREDIENTE
• FIȘĂ MISE EN PLACE
• USTENSILELE FOLOSITE
• METODA DE GĂTIRE
• FOOD COSTUL PREPARATELOR
Examinarea practică se face de către toți Chef-instructorii din cadrul programului de specializare,
într-un sistem de notare pe 5 criterii: igienă, tehnica aplicată, gust, aspect, atitudine, team work.
Condiții de acces:
– Calificare bucătar;
– Experiență minimă în domeniu conform legislației în vigoare.
Horeca Culinary School percepe o taxa de arhivare a diplomelor de 70 de lei pe an. Aceasta devine aplicabila dupa primele doua luni de la emiterea diplomelor.
Horeca Culinary School percepe o taxa pentru eliberarea unui duplicat al diplomei de 300 lei.
Alex Petricean
Modul Noua Bucătărie Românească
Catalin Petrescu
Modul Japanese Cuisine
Cristian Frățieanu
Modul Fish Butchering
Cristian Frățieanu
Modul Tehnica Sous Vide
Sunt interzise fotografiile și filmările în timpul orelor de curs și postarea acestora în rețelele de socializare de către cursanți, fără acordul școlii.
BENEFICIILE ABSOLVENȚILOR HORECA SCHOOL
Centrul de formare profesională Horeca School cu o activitate de 11 ani în domeniu, este recunoscut național și internațional prin parteneriate externe.
Absolvenții Horeca School nu au nevoie de recomandări suplimentare, la angajare fiind cunoscut profesionalismul formării profesionale.
La cursuri folosim ingrediente de cea mai bună calitate, tehnicile de lucru sunt folosite în mod repetitiv pe parcursul cursului.
Instructori formatori
În cadrul cursului sunt invitați Guest Chefs români sau străini care vor aduce plus valoare prin demonstrații pe teme și tehnici actuale.
Chef Victor Melian
Chef Nico Lontras
Chef Johnny Șușală
Chef Ștefan Daniel Popescu
Chef Cristian Paul Frățieanu
Specialist în comunicare Gorgan Gabriel
Cristian Cristea
BDD HoReCa
Așteptăm cu plăcere să vă cunoaștem la curs!
Cursuri acreditate
CONTACT
Telefon: +40 730 882 288
Email: cristina.horecaschool@gmail.com
SCHIMBĂM VIEȚI DESCOPERIM TALENTE
ADRESA
Strada Latină nr 6, București, România